Lasagne la cuptor

Lasagne-la-cuptorINGREDIENTE  (pentru 6 persoane):

Pentru paste:

  • 300g făină tip 0
  • 70g spanac, frunze
  • 2 ouă (de 60g)
  • 40g ulei de măsline extravirgin

Pentru sos:

  • 800g carne mixtă (porc şi vită) tăiată cuburi
  • 200g legume: ţelină, morcov, ceapă
  • 60g ulei de măsline extravirgin
  • 100g vin alb sec
  • 300g pulpă de roşii
  • Sare după gust
  • Piper după gust

Pentru sosul béchamel

  • 1000 g lapte
  • 80g unt moale
  • 120g făină albă tip 0
  • Sare după gust
  • Nucşoară după dorinţă

Pentru finisare:

  • 200g parmezan ras
  • Bucăţele de unt după dorinţă

REȚETĂ:

Prepararea aluatului

  1. Puneţi în bol făina şi frunzele de spanac spălate şi zvântate bine, mixaţi 15 sec. viteza 9.
  2. Adăugaţi ouăle şi uleiul, frământaţi 15 sec. viteza 5 şi 30 sec. /capacul închis/viteza malaxor
  3. Scoateţi aluatul din bol şi lăsaţi să se odihnească cca. 15 minute acoperit.

Prepararea sosului

  1. Tăiaţi carnea bucăţele: 10-15 sec. viteza 7 şi puneţi-o deoparte.
  2. Tocaţi legumele 5 sec. viteza 7, adăugaţi uleiul şi înăbuşiţi 5 min. 100º viteza 2.
  3. Adăugaţi carnea, fierbeţi 8 min. VAROMA /invers /viteza lingură.
  4. Stingeţi cu vin cu păhărelul de măsurare înclinat: 5 sec.  Varoma /invers /viteza  lingură.
  5. Adăugaţi piureul de roşii, continuaţi fierberea 20 min. 100º /invers /viteza lingură, potriviţi de sare şi piper după gust.
  6. După ce s-a încheiat fierberea, puneţi deoparte compoziţia.
  7. Tăiaţi pastele manual sau cu ajutorul maşinii de făcut paste, obţinând dreptunghiuri de aluat cu lăţimea de 20 cm şi lungimea formei pe care o veţi folosi.

Prepararea sosului béchamel

  1. Turnaţi în bol toate ingredientele, fierbeţi 12 min. 90º viteza 3.
  2. Opăriţi foile de aluat în apă clocotită sărată în care aţi adăugat o lingură de ulei timp de câteva secunde, apoi scoateţi-le pe hârtie absorbantă sau un şervet curat.

Asamblarea lasagnelor:

  1. Ungeţi o formă cu puţin unt, acoperiţi fundul cu un strat de paste, acoperiţi pastele cu sos de carne, presăraţi parmezan ras şi un strat subţire de béchamel. Continuaţi până la terminarea ingredientelor.
  2. Pe ultimul strat, puteţi să puneţi câteva bucăţele de unt, dacă doriţi.
  3. Se coace în cuptorul încălzit la 180º-200º timp de cca. 20-30 minute.

O idee în plus: În loc de foile de lasagne, se pot folosi clătite, rezultatul e foarte bun.

Valoare nutritivă: pe 100g / pe porţie

  •  Kcal 138/ 512
  • Proteine 3,1 /11,6
  • Lipide 5,9/ 22
  • Glucide 17,9 /66,3

CE ESTE THERMOMIX?

Thermomix – este un procesor de bucătărie produs de Vorwerk, producătorul german de electrocasnice premium.Thermomix este cel mai mic şi mai compact procesor de alimente, ce îndeplineşte peste 10 funcţii într-unul singur: mixer, maşină de tocat, moară, steamer, malaxor, cântar, timer, maşină de gătit, shaker, zdrobitor de gheaţă, blender, râşniţă.Dotat cu un motor electric fără frecare Thermomix vă oferă plăcerea de a găti sănătos și o garanție de 10 ani.

thermomixstr. Albişoara 82/8, of.305
Tel. (+373) 79468991
www.thermomix.md

Salată de ouă fierte cu ceapă verde și maioneză

Când ai nevoie de ceva rapid, gustos și din ingrediente la îndemână, salata cu ou fiert este mereu o alegere inspirată. Fie că o servești ca aperitiv sau ca o gustare ușoară, combină prospețimea cepei verzi cu cremozitatea ouălor și a dressingului pentru un rezultat simplu, dar plin de savoare. E genul de salată care aduce gustul copilăriei și simplitatea mesei de acasă într-un bol.

Ingrediente (pentru 2-3 porții):
  • 4 ouă fierte tari
  • 2 fire de ceapă verde (sau 1 ceapă roșie mică, tocată fin)
  • 1-2 linguri de maioneză (sau iaurt grecesc pentru o variantă mai ușoară)
  • 1 linguriță de muștar (opțional, pentru un plus de aromă)
  • Sare și piper după gust
  • Mărar sau pătrunjel tocat (opțional)
  • Mod de preparare:
  • Fierbe ouăle tari (aprox. 10 minute), apoi răcește-le și curăță-le.
  • Taie ouăle cubulețe sau sferturi, după preferință.
  • Amestecă într-un bol ouăle, ceapa verde tocată, maioneza și muștarul (dacă folosești).
  • Asezonează cu sare și piper.
  • Presară verdeață deasupra și servește pe frunze de salată, cu pâine prăjită sau ca atare.
  • 3 rețete ușoare din ouă fierte

    Nu știi ce să faci cu toate ouăle de ieri? Vrei să le folosești la micul dejun, ca o gustare după prânz sau pentru niște tartine grozave la cină? Iată câteva idei.

    Image: 194050715, License: Rights-managed, Restrictions: NOT AVAILABLE FOR EDITORIAL USE IN THE CZECH REPUBLIC AND SLOVAKIA., Model Release: yes, Credit line: Profimedia

    Castraveți umpluți cu ouă și somon
    Aperitivul perfect lângă un pahar de vin. O delicatesă în sine, acest aperitiv poate fi servit simplu sau cu o baghetă proaspătă, de pe un platou din lemn de tec sau salcâm.
    Pentru 5 porții ai nevoie de:
    – 1 castravete mare
    – 2 ouă
    – 30 g somon afumat
    – 3 lingurițe iaurt alb
    – legătură de mărar
    – sare și piper după gust
    Cum se prepară?
    Curăță castravetele. Nu trebuie să îl cureți complet, ici-colo păstrează-i coaja pentru un aspect interesant.
    Taie castravetele în 5 bucăți și scobește interiorul fiecăreia cu o linguriță, dar nu complet.
    Taie în bucăți mici ouăle curățate, la fel și somonul. Păstrează 5 felii de somon pentru ornat.
    Amestecă ouăle și somonul cu iaurtul, sare, piper și mărarul tocat.
    Se pune amestecul în castraveții scobiți. Se ornează cu bucăți de somon, mărar și e gata de servire.

    Baghetă cu ouă și șuncă

    Combinația de șuncă și ouă este grozavă. Vei folosi destule din ouăle fierte rămase după Paște, iar gustarea se pregătește în câteva minute. Adaugă câteva frunze de salată verde, unt și vei avea o gustare hrănitoare, perfectă pentru o excursie de primăvară.

    Ingrediente pentru 2 porții

    • 2 baghete
    • 4 ouă fierte
    • 200 g șuncă de Praga
    • câteva frunze de salată verde
    • unt

    Cum se prepară?

    1. Taie bagheta pe jumătate și întinde unt pe ambele părți.
    2. Curăță ouăle fierte și taie-le în felii.
    3. Apoi pune salata, feliile de ou și șuncă.

    Pastă de ou cu ridichi

    Avem o rețetă pentru o versiune sănătoasă de pastă de ou de pe blogul Romanei Böhmová. Este o excelentă combinație cu pâinea de secară. Nu uita să o servești cu salată verde, nuci și ierburi aromatice.

    Vei avea nevoie de:

    • 2 ouă fierte
    • 120 g cremă de brânză (o poți înlocui cu iaurt alb sau brânză de vaci făcută în casă)
    • 1 linguriță muștar
    • câteva picături de suc de lămâie
    • frunze de arpagic sau alte ierburi aromatice
    • ridichi
    • nuci tocate mărunt pentru ornat (de ex. fistic)
    • sare și piper

    Cum se prepară?

    1. Curăță ouăle fierte și taie-le în cubulețe mici.
    2. Pune ouăle tăiate într-un castron, adaugă crema de brânză, muștarul, sucul de lămâie și sare și piper după gust.
    3. Pasta de ou este gata și se poate întinde pe pâine. Ornează cu arpagicul tocat mărunt, ridichi feliate și nuci.

    3 băuturi pentru a detoxifia corpul la masele bogate de sărbători

    După mesele bogate de sărbători, o detoxifiere ușoară e mereu binevenită! Iată 3 băuturi naturale care ajută digestia, reduc balonarea și susțin eliminarea toxinelor:

    1. Apă cu lămâie, castravete și mentă

    Ingrediente:

    • 1 l apă
    • 1/2 lămâie tăiată felii
    • 4-5 felii de castravete
    • câteva frunze de mentă proaspătă

    Beneficii:

    • Hidratează intens
    • Stimulează ficatul
    • Reduce senzația de balonare

    Lasă băutura la infuzat 1-2 ore la frigider pentru efect maxim.

    2. Suc verde detox (smoothie)

    Ingrediente:

    • 1 măr verde
    • 1/2 castravete
    • o mână de spanac
    • 1/2 lămâie (zeama)
    • 1 linguriță ghimbir ras
    • apă sau apă de cocos, după gust

    Beneficii:

    • Bogat în antioxidanți și fibre
    • Ajută digestia și susține ficatul
    • Energizează natural

    3. Ceai de ghimbir și turmeric

    Ingrediente:

    • 1 cană apă fierbinte
    • 1 linguriță ghimbir proaspăt ras
    • 1/2 linguriță turmeric
    • un strop de piper negru (activează curcumina din turmeric)
    • zeamă de lămâie și puțină miere (opțional)

    Beneficii:

    • Antiinflamator natural
    • Stimulează metabolismul
    • Excelent pentru imunitate și detoxifiere

    Ce este incontinența de urină și cine suferă de ea?
    Articolul anterior
    Voalul de mireasă – culori, mărimi și coafură potrivită
    Articolul următor
    Close menu