Lasagne la cuptor

Lasagne-la-cuptorINGREDIENTE  (pentru 6 persoane):

Pentru paste:

  • 300g făină tip 0
  • 70g spanac, frunze
  • 2 ouă (de 60g)
  • 40g ulei de măsline extravirgin

Pentru sos:

  • 800g carne mixtă (porc şi vită) tăiată cuburi
  • 200g legume: ţelină, morcov, ceapă
  • 60g ulei de măsline extravirgin
  • 100g vin alb sec
  • 300g pulpă de roşii
  • Sare după gust
  • Piper după gust

Pentru sosul béchamel

  • 1000 g lapte
  • 80g unt moale
  • 120g făină albă tip 0
  • Sare după gust
  • Nucşoară după dorinţă

Pentru finisare:

  • 200g parmezan ras
  • Bucăţele de unt după dorinţă

REȚETĂ:

Prepararea aluatului

  1. Puneţi în bol făina şi frunzele de spanac spălate şi zvântate bine, mixaţi 15 sec. viteza 9.
  2. Adăugaţi ouăle şi uleiul, frământaţi 15 sec. viteza 5 şi 30 sec. /capacul închis/viteza malaxor
  3. Scoateţi aluatul din bol şi lăsaţi să se odihnească cca. 15 minute acoperit.

Prepararea sosului

  1. Tăiaţi carnea bucăţele: 10-15 sec. viteza 7 şi puneţi-o deoparte.
  2. Tocaţi legumele 5 sec. viteza 7, adăugaţi uleiul şi înăbuşiţi 5 min. 100º viteza 2.
  3. Adăugaţi carnea, fierbeţi 8 min. VAROMA /invers /viteza lingură.
  4. Stingeţi cu vin cu păhărelul de măsurare înclinat: 5 sec.  Varoma /invers /viteza  lingură.
  5. Adăugaţi piureul de roşii, continuaţi fierberea 20 min. 100º /invers /viteza lingură, potriviţi de sare şi piper după gust.
  6. După ce s-a încheiat fierberea, puneţi deoparte compoziţia.
  7. Tăiaţi pastele manual sau cu ajutorul maşinii de făcut paste, obţinând dreptunghiuri de aluat cu lăţimea de 20 cm şi lungimea formei pe care o veţi folosi.

Prepararea sosului béchamel

  1. Turnaţi în bol toate ingredientele, fierbeţi 12 min. 90º viteza 3.
  2. Opăriţi foile de aluat în apă clocotită sărată în care aţi adăugat o lingură de ulei timp de câteva secunde, apoi scoateţi-le pe hârtie absorbantă sau un şervet curat.

Asamblarea lasagnelor:

  1. Ungeţi o formă cu puţin unt, acoperiţi fundul cu un strat de paste, acoperiţi pastele cu sos de carne, presăraţi parmezan ras şi un strat subţire de béchamel. Continuaţi până la terminarea ingredientelor.
  2. Pe ultimul strat, puteţi să puneţi câteva bucăţele de unt, dacă doriţi.
  3. Se coace în cuptorul încălzit la 180º-200º timp de cca. 20-30 minute.

O idee în plus: În loc de foile de lasagne, se pot folosi clătite, rezultatul e foarte bun.

Valoare nutritivă: pe 100g / pe porţie

  •  Kcal 138/ 512
  • Proteine 3,1 /11,6
  • Lipide 5,9/ 22
  • Glucide 17,9 /66,3

CE ESTE THERMOMIX?

Thermomix – este un procesor de bucătărie produs de Vorwerk, producătorul german de electrocasnice premium.Thermomix este cel mai mic şi mai compact procesor de alimente, ce îndeplineşte peste 10 funcţii într-unul singur: mixer, maşină de tocat, moară, steamer, malaxor, cântar, timer, maşină de gătit, shaker, zdrobitor de gheaţă, blender, râşniţă.Dotat cu un motor electric fără frecare Thermomix vă oferă plăcerea de a găti sănătos și o garanție de 10 ani.

thermomixstr. Albişoara 82/8, of.305
Tel. (+373) 79468991
www.thermomix.md

Olade. Trei secrete pentru a le găti

Oladiile sunt un fel de combinatie între clătite și pancakes-uri.

Ingrediente:

  • ouă – 2 buc.
  • chefir – 300 ml.
  • zahăr – 1 lingură.
  • ulei de floarea soarelui – 1 lingura.
  • sare – 1/4 linguriță.
  • sifon – 0,5 linguriță.
  • făină – 220 gr. (+ 2-3 linguri)

Iată cele 3 secrete

  1. Încălzește chefirul.
  2. Ordinea ingredientelor (în special sifon).
  3. Puteți lăsa să stea 5-10 minute pentru ca sifonul să aibă timp să reacționeze.

Mod de preparare

  • Combinați chefirul, ouăle, zahărul și sarea.
  • Pune tigaia la foc mediu.
    Este necesar să-l încălziți astfel încât degetul coborât să fie fierbinte, dar tolerabil (se amestecă în mod constant și asigurați-vă că ouăle nu se coagulează)
  • Adăugați făina, bateți până se omogenizează. Cantitatea de făină depinde de grosimea chefirului.
  • Dacă este lichid, aveți nevoie de 3 linguri în plus. Aluatul trebuie să curgă foarte încet din lingură
  • Adăugați sifon, amestecați, apoi turnați ulei.
  • Nu mai puteți amesteca și mai amestecați aluatul.
  • Turnați ulei într-o tigaie încălzită și puneți 1 lingură.
  • Se prăjește până se rumenește.

Gogoșari în oțet – o rețetă delicioasă care se gătește rapid

Vă prezentăm o rețetă de gogoșari gustosi ce se gatesc destul de repede. Acesti gogosari sunt foarte populari la mesele noastre de sarbatoare. E o reteta de pe gatesceu.ro verificata si experimentata in timp, nu am dat gres niciodata, sunt crocanti si au un gust dulce-acrisor. E un aperitiv apreciat de toti.

Se spala gogosarii, se scoate semintele si cotorul si se taie felii in 4-5 bucati.

Preparam marinada: punem intr-un vas mai adinc la fiert apa, uleiul, otetul, zaharul, piperul negru boabe, frunza de dafin, amestecam totul si saram dupa gust.

Cand incepe sa fiarba punem si usturoiul feliat.

Si o parte din gogosarii taiati.

Dupa ce incepe sa fiarba mai lasati la foc mediu pentru inca 6-8 minute la fiert toate ingredientele, amestecand uneori. Apoi luam un borcan, din timp spalat si sterilizat, punem la fundul borcanului o frunza de telina si cu o lingura luam cate 2-3 bucati de gogosar si umplem borcanul, punem si un pic din marinada.

Punem capacul la borcan, le intoarcem cu capacul in jos si le astupam cu ceva cald, asa procedam si cu partea de gogosari ramasa.

Dupa ce au stat borcanele o zi sub o plapuma calda, le depozitam in camera pentru conservatii. Sunt gata marinati cam peste o luna.
Pofta Buna!

Rețetă de cartofi prăjiți fără ulei. Delicioși și nu fac rău organismului

Rețeta de e cartofi prăjiți în albuș de ou este ideală pentru cei care țin dietă, pentru copii, dar și pentru cei care vor să evite uleiul. Pentru a face această mîncare avem nevoie de doar 5-7 cartofi medii și două albușuri de ou. Nu uita de sare, piper și boia dulce.

Primul pas este să curătăm cartofii, îi spălăm și îi tăiem felii subțiri. Într-un bol punem albușurile de ou și condimentele, după gust, iar apoi amestecăm. Cartofii tăiați se trec apoi prin compoziția obținută.

Într-o tavă în care punem hârtie de copt vom așeza cartofii, lâsând preparatul la cuptor timp de 15 minute, la 200-220 de grade. Asta este tot. Poftă bună!

Greșelile pe care le facem când gătim cartofii prăjiți

Mare atenție la cartofii pe care îi alegi. Când mergi la cumpărături, verifică fiecare cartof să nu fie moale sau să nu prezinte lovituri. Dacă vrei să faci cartofi prăjiți este indicat să-i alegi pe cei albi. Cartofii nu trebuie aruncați direct în tigaie! Înainte, ei trebuie puși într-o oală cu apă rece timp de o oră pentru a îndepărta amidonul, care poate fi periculos.

Alege o tigaie subțire, cu acoperire non-aderentă sau o tigaie din oțel sau fontă cu fundul gros. Dacă faci cartofi prăjiți în ulei, încinge tigaia și apoi pune cartofii. Condimentele trebuie adăugate la sfârșit. Dacă pui sare peste cartofi în timp ce sunt pe foc, sarea va scoate apa din cartofi, iar aceștia nu vor mai face crustă.

Cartofii sunt o sursă bună de vitamine și minerale, în special vitamina C, vitamina B6, potasiu și magneziu. Cartofii au foarte puține grăsimi și 0% colesterol. Ei reglează digestia și ne pot ajuta să slăbim. Aceștia conțin multe fibre. Acestea normalizează tranzitul intestinal, reduc simptomele indigestiei, constipației sau diareei și pot calma balonarea și flatulența.

sursa

Ce este incontinența de urină și cine suferă de ea?
Articolul anterior
Voalul de mireasă – culori, mărimi și coafură potrivită
Articolul următor