Rulourile cu mere arată foarte bine, au un gust pe măsură şi sunt gata în numai 30 de minute cu 4 ingrediente.
INGREDIENTE:
• 1 pachet aluat congelat de foietaj
• 3 mere
• zeamă de lămâie
• scorţişoară
PREPARARE:
1. Aluatul congelat se desface din pachet şi se lasă la decongelat pe masa de lucru.
2. Între timp, merele se curăţă de căsuţa cu sâmburi şi fiecare felie de măr se taie întâi cât mai subţire şi apoi se stropesc cu zeamă de lămâie.
3. Odată decongelat, aluatul se întinde cu sucitorul pe masa presărată cu făină. Se taie benzi late de 2-3 degete şi nu mai lungi de 5 cm.
4. Se rulează pentru a obţine un soi de ghiveci mic de flori şi se aşază în tava de copt. Apoi, în fiecare ghiveci se pun jumătăţi de felie de măr. Se presară apoi cu scorţişoară.
5. Se coc 15 minute şi apoi se scot imediat, cu grijă, şi se lasă să se răcească. Se pot aduce la masă cu zahăr pudră deasupra.