Aquafaba este un ingredient “miraculos” folosit de vegani, despre care unii aud pentru prima dată. Este vorba despre apa care rămâne de la fierberea leguminoaselor. Lichidul a devenit o adevărată senzaţie pentru că poate fi folosit ca alternative la produsele lactate şi la ouă în nenumărate reţete. Astăzi, am descoperit pe gusturisiculori.wordpress.com o rețetă cu ajutorul căreiea din apa unei conserve de năut poți obține un mousse de ciocolată vegan cu un gust incomparabil. Secretul reușitei este ca lichidul să aibă consistența pe care are o are albușul crud. Dacă fierbeți singuri năutul, merită, după ce l-ați strecurat, să fierbeți apa încă ceva timp, până se îngroașă lichidul.
Desertul iese extradiodinar: aerian, vaporos, ciocolătos. Unicul neajuns – se mănâncă foarte repede!
Ingrediente:
- 150 ml aquafaba
- 100-150 g ciocolată
- 20-50 g zahăr (în funcție de cât de dulce doriți să fie)
- 50 ml frișcă de cocos
Opțional
- esență de vanilie sau esență de rom
Metoda de preparare:
- Topim ciocolata pe baie de aburi. Lăsăm să se răcească.
- Cu ajutorul mixerului amestecăm aquafaba 5-7 minute, până se triplează volumul și bezeaua devine lucioasă.
- Adăugăm zahărul și mixam încă 3-5 minute. Bezeaua obținută arată așa:
- Mixăm un pic frișca de cocos. Încorporăm în ea ciocolata topită și răcorită. La aceasă etapă adaugăm esența.
- Încorporăm treptat compoziția de ciocolată în bezea.
- Aranjăm mousse-ul obținut în recipientele pregătite din timp și lăsăm să stea la rece minimum 3 ore.
- Înfrumusețăm și servim.
Voie bună cu poftă bună!