Oladiile sunt un fel de combinatie între clătite și pancakes-uri.
Ingrediente:
- ouă – 2 buc.
- chefir – 300 ml.
- zahăr – 1 lingură.
- ulei de floarea soarelui – 1 lingura.
- sare – 1/4 linguriță.
- sifon – 0,5 linguriță.
- făină – 220 gr. (+ 2-3 linguri)
Iată cele 3 secrete
- Încălzește chefirul.
- Ordinea ingredientelor (în special sifon).
- Puteți lăsa să stea 5-10 minute pentru ca sifonul să aibă timp să reacționeze.
Mod de preparare
- Combinați chefirul, ouăle, zahărul și sarea.
- Pune tigaia la foc mediu.
Este necesar să-l încălziți astfel încât degetul coborât să fie fierbinte, dar tolerabil (se amestecă în mod constant și asigurați-vă că ouăle nu se coagulează) - Adăugați făina, bateți până se omogenizează. Cantitatea de făină depinde de grosimea chefirului.
- Dacă este lichid, aveți nevoie de 3 linguri în plus. Aluatul trebuie să curgă foarte încet din lingură
- Adăugați sifon, amestecați, apoi turnați ulei.
- Nu mai puteți amesteca și mai amestecați aluatul.
- Turnați ulei într-o tigaie încălzită și puneți 1 lingură.
- Se prăjește până se rumenește.