Pachețele de primăvară

Mancarea asiatică este o noutate apreciată în bucătăria fiecărei femie. Așa că azi vă propun să gătiți ceva simplu si ușor – pechețele (sau rulouri) de primăvară. Se poate folosi un sos pe bază de unt de arahide și sos de soia, combinația perfectă de sărat – dulce – iute, un sos cremos, fin, care face echipă tare bună cu rulourile pline de prospețime. Le puteți umple cu pui prăjit, bine condimentat.

separator

1

Pentru rulouri aveți nevoie de: 15-20 foi de orez, tăiței din fasole sau tăiței de orez (aproximativ 50g), 1 piept de pui (și condimentele aferente – garam masala în cazul meu, dar voi folosiți ce vă place), 2 linguri ulei vegetal pentru prăjit, ardei tricolori (1/2 ardei din fiecare culoare), 1 morcov mic, 1/2 castravete, 2 mâini spanac tânăr, câteva fire de leurdă și pătrunjel, câteva frunze de salată verde.

2

Taiați ardeii, morcovul și castravetele în fâșii subțiri.
Înmuiați tăițeii 5 minute în apă fierbinte apoi scurgeți și dați deoparte.
Tăiați pieptul de pui fâșii și asezonați-l cu sare, piper și condimentele dorite apoi prăjiți-l în ulei încins până devine auriu.

pachetele-de-primavara3-400x400

Umpleți un bol cu apă rece și începeți să formați pachețelele astfel: înmuiați o foaie de orez în apă rece pentru 15-20 secunde până devine maleabilă. Cu grijă (foile sunt fragile) așezați foaia de orez pe suprafața de lucru apoi puneți câteva fâșii de ardei, castravete, morcov, salată verde, spanac, pătrunjel, leurdă, piept de pui și tâiței pe una din marginile foii de orez. Împăturiți partea de sus a foii peste legume, apoi împăturiți și marginile laterale. În cele din urmă, rulați cu grijă foaia de orez și repetați procesul cu celelalte foi.

pachetele-de-primavara4-400x413

Pentru sos aveți nevoie de: 2 linguri unt de arahide, 4 linguri sos de soia, 1 linguriță miere, 2 lingurițe oțet de orez, 1 cățel de usturoi, 1 linguriță ulei de susan, 1 linguriță sos iute (sau fulgi de ardei iute), 3-4 linguri apă pentru a subția sosul.

pachetele-de-primavara5-400x288

Poftă bună!

sursa: adihadean.ro

SALATĂ CU TON ŞI OUĂ FIERTE

Salata cu ton și ouă fierte este masa ideală pentru orice moment al zilei. Este un preparat ușor pentru stomac, indicat pentru siluetă şi mai mult decât uşor de făcut. Îți spunem rețeta simplă pentru cea mai bună salată cu ton și ouă fierte. O masă gustoasă și completă, gata în numai 20 de minute.

INGREDIENTE

  •  1 conservă de ton;
  •  2-3 ouă fierte;
  •  1 salată verde;
  •  2 ardei grași;
  •  100 g boabe de porumb;
  •  1 castravete proaspăt;
  •  1 ceapă roşie sau o legătură de ceapă verde;
  •  100 g măsline negre;
  •  100 g brânză de oi.
Pentru dressing
  •  100 ml oţet balsamic
  •  100 ml ulei
  •  100 ml vin alb
  •  sare, piper, busuioc – după gust
  •  1 linguriță zahăr

1. Peştele se scoate din conservă şi se lasă la scurs într-o strecurătoare. Între timp, se spală și se curăță salata verde. Ceapa, castravetele şi ardeii se curăţă, se spală şi se taie rondele.

2. Pentru ca salata cu ton și ouă fierte să fie cât mai gustoasă, avem nevoie de sos. Pentru sos, se amestecă oţetul cu uleiul şi vinul, până se obține o pastă omogenă. Se condimentează apoi după gust cu sare, piper şi zahăr şi se aromează cu busuioc. După ce ouăle au fiert, se curăţă şi se taie în sferturi.

3. Acum începem ornarea salatei cu ton. Într-un bol potrivit de mare se pun mai întâi frunzele de salată verde, apoi ceapa, ardeiul gras şi castravetele. Se stropește totul cu sosul pregătit şi se amestecă uşor. Se adaugă peştele, ouăle, măslinele şi brânza, apoi se poate servi.

unica.ro

De post! FASOLE VERDE LA TIGAIE

Fasole verde la tigaie, o rețetă sănătoasă, extrem de gustoasă și ușor de făcut acasă. Fie că o consideri o mâncărică rapidă de post sau o garnitură sănătoasă pentru friptură, cu siguranță faci alegerea ideală! Citește rețeta pas cu pas pentru fasole verde la tigaie!

INGREDIENTE

  •  600 g fasole verde
  •  5 roșii medii
  •  6 căței de usturoi tocați
  •  3-4 cepe medii
  •  sare, piper, mărar și pătrunjel tocat – după gust

Mod de preparare:

Așadar, fasolea verde se taie în bucăţi de 2-3 cm şi se opăreşte un pic în apă cu sare. Se dă sub un jet de apă rece şi se lasă la scurs. Ceapa se toacă mărunt şi se aruncă în tigaia cu ulei încins, amestecând continuu.

Când devine transparentă, se adaugă în tigaie fasolea şi jumătate din cantitatea de roşii. Se lasă 5 minute pe foc, până se sting roşiile.
Se adaugă şi restul de roşii, verdeaţa şi usturoiul şi se lasă sub capac până când fasolea e fiartă. Se mai prăjeşte fără capac încă un minut şi se serveşte fierbinte.

Fasolea verde poate fi garnitura ideală pentru un fel principa de mâncare ori poate fi consumată simplă, la masa de seară. Gustul este delicios, iar beneficiile consumului de fasole verde nu vor întârzia să apară!

TIRAMISU PAS CU PAS

Un desert savuros ce poate fi pregătit în doar câțiva pași într-0 seară când vrei să îți impresionezi prietenii. Secretele ți le spunem mai jos. Iată ce ai de făcut pentru a obține cel mai bun tiramisu.

INGREDIENTE
200 ml cafea tare
40 ml coniac
4 ouă
50 g zahăr
500 g mascarpone
150 g pişcoturi
2-3 linguri cacao

Mod de preparare:

Se face cafeaua şi se lasă la răcit, apoi se pregătesc celelalte ingrediente. Între timp, se separă gălbenuşurile de albuşuri în două vase și se pune zahărul peste gălbenuşuri. Cu ajutorul unui mixer, reglat la o viteză medie, se amestecă gălbenuşurile cu zahărul.

Se mixează gălbenuşurile cu zahărul circa 2 minute, până ce zahărul se dizolvă complet. Mascarpone se freacă până se înmoaie puţin şi se pune peste crema de gălbenuşuri. Cu ajutorul mixerului, se amestecă brânza mascarpone cu crema de gălbenuşuri. Amestecul se mixează 1 minut, până ce se obţine o cremă omogenă, cu aspect lucios.

Se mixează albuşurile circa 2 minute, până ce se obţine o spumă care se desprinde de vas. Peste crema de mascarpone şi gălbenuşuri se adaugă albuşurile bătute spumă şi se amestecă. Pişcoturile se înmoaie în siropul de cafea cu coniac şi se aşază într-o tavă, ca în imagine. Peste pişcoturi, se pune 1/2 din crema de mascarpone. Se adaugă încă un strat de pişcoturi.

Se întinde restul de cremă, iar deasupra se pre­sară cacao. Se pune la frigider cel puţin 3 ore.

Tiramisu este gata!

Olga Buzova pozează în Maldive în rochie de mireasă
Articolul anterior
Cum a decurs Ceremonia de Chartare a Clubului Inner Wheel Chișinău
Articolul următor