Învaţă cum să prepari o plăcintă cu mere fără prea mult efort. În plus, este numai bună de savurat în Post!
Ingrediente:
- un pachet de foi de plăcintă
- 1,5 kg de mere
- 150g zahăr
- 100 grame de făină
- 1 linguriţă de scorţişoară
- o fiolă esenţă de vanilie
- zeama de la o lămâie
- ulei
Mod de preparare:
Curăţă merele de coajă şi rade-le prin răzătoarea mare. Adaugă apoi, peste acestea zeamă de lămâie, pentru a preveni oxidarea.
Separat amestecă făina cu zahărul şi scorţişoara şi adaugă-le peste mere. Toarnă şi esenţa de vanilie şi amestecă totul foarte bine.
Unge o tavă cu ulei şi aşază jumătate din foile de plăcintă, ungându-le pe fiecare în parte cu ulei. Adaugă apoi umplutura de mere şi continuă să adaugi restul foilor de plăcintă, ungându-le cu ulei pe fiecare în parte.
La final, cu ajutorul unui cuţit ascuţit taie plăcinta în romburi sau cubuleţe, după preferinţă. Adaugă apoi tava la cuptorul preîncălzit la 200 grade Celsius şi coace-o 45-50 de minute, sau până când este frumos rumenită.
sursa: foodstory