Dacă ești în căutare de rețete pentru pască, atunci trebuie să încerci rețeta aceasta fără aluat, am descoperit-o pe bucataras.ro și e foarte ușor de gătit. Sunt sigură că îți vei surprinde plăcut familia.
INGREDIENTE
- 1050 g brânză dulce de vaci
- 9 ouă
- 600 g smântână
- 300 g unt
- 300 g zahăr
- 6 linguri griș
- 6 linguri făină
- 200 g stafide
- esență de vanilie
MOD DE PREPARARE
Începem prin a mixa ouăle cu zahărul și esența de vanile, apoi adăugăm brânza și untul,(care a fost ținut la temperatura camerei) și omogenizăm amestecul.
Punem făină, puțin câte puțin, și grișul. Amestecăm bine după care adăugăm smântâna, iar la final stafidele.
Turnăm compoziția obținută într-o tavă cu pereți detașabili pe care am uns-o cu unt și am tapetat-o cu făină.
Dăm la cuptorul preîncălzit 180° pentru aprox. o oră sau până când se rumenește frumos.
Când e gata, o lăsăm să se răcească și abia apoi poate fi tăiată și mâncată cu mare poftă.
Să aveți poftă!