Ingrediente pentru 4 persoane
- 400 g făină albă „000“
- 200 ml apă
- ½ cub drojdie de bere
- 3 linguri ulei de măsline extravirgin
- 1 linguriţă zahăr
- sare
Pentru topping:
- 250 g ciuperci champignon
- 200 g telemea
- 200 g suc de roşii
- 120 g rucola
- 1 linguriţă pătrunjel verde tocat
- 3 linguri ulei de măsline extravirgin
- sare şi piper
Prepară aluatul pentru pizza conform reţetei de la pagina 10; întinde din aluat 4 discuri subţiri, de 3 mm, cu diametrul de 22 cm, acoperă-le cu sos de roşii şi coace-le 10 minute în cuptorul încălzit la 200º C.
1. Curăţă ciupercile, îndepărtează baza picioruşelor, taie-le feliuţe subţiri şi condimentează-le cu sare, piper, după gust, şi stropeşte-le cu 1 lingură de ulei. Adaugă pătrunjelul tocat şi amestecă uşor.
2. Spală şi taie rucola. Când pizzele sunt coapte, scoate-le din cuptor şi acoperă-le cu ciuperci, rucola şi cu feliuţe subţiri de brânză. Stropeşte-le cu puţin ulei.
Sugestie
Poţi înlocui telemeaua cu alte brânzeturi dure, ce pot fi tăiate foarte subţire (caşcaval afumat, parmezan, brânză de capră).
Reţetă preluată din „Pizza şi focaccia”
Vino la redacția ziarului Adevărul Moldova din clădirea Kentford, pe Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt 202 la etajul 6, de luni până vineri, între orele 13.00 și 16.00 și cumpără-le direct de la noi.
Pentru informaţii suplimentare:
tel. 022 84-31-80
e-mail: Chisinau@adevarul.md