Fă-i copilului tău ceva dulce, sănătos şi foarte gustos. Orice copil mai mare de 2 ani o să fie încântat de prăjitura cu orez şi portocale.
Ingrediente: Pentru 8-10 porţii mari ai nevoie de un litru şi jumătate de lapte, vanilie (zahăr vanilat, un baton de vanilie sau esenţă), coaja de la o lămâie, 200 de grame de zahăr, 300 de grame de orez, 5 ouă mari, două linguri de răzătură de portocale, 100 de grame de stafide, 100 de grame de unt şi încă puţin în plus pentru uns tava, două portocale (pe care le razi pentru coajă), şi o lingură de zahăr pudră pentru decorat.
►Pregăteşte o tavă rotundă cu pereţi detaşabili, unsă cu unt şi tapetată cu hârtie de copt.
►Pune laptele, vanilia, coaja de lămâie şi zahăr într-un vas încăpător şi adu-le la fierbere. Adaugă orezul şi fierbe pe un foc mediu spre mic pentru aproximativ 20-25 de minute, până când orezul a absorbit laptele, dar combinaţia are o consistenţă cremoasă. Dă deoparte şi adaugă untul, amestecă şi lasă să se răcească.
►Amestecă din când în când pentru ca laptele cu orez să nu prindă crustă. Adaugă coaja de portocală rasă şi sucul de la jumătate de portocală. Adaugă o portocală întreagă tăiată în bucăţi mici (desfă în felii portocala şi taie fiecare felie în două-trei bucăţele) şi stafidele rehidratate şi amestecă uşor.
►Adaugă pe rând galbenuşurile de ou şi amestecă după fiecare. Separat bate albuşurile spumă. Încorporează spuma încet în compoziţia de orez cu lapte.
►Toarnă totul în vasul pentru copt şi coace timp de o oră, la foc moale.
►Când este făcut transferă-l pe un platou şi pudrează prăjitura cu orez şi portocale, cu zahăr pudră.