Puiul înăbușit cu sos de lămaie și ciuperci este o reteță ușor de preparat, care nu o să vă ia mai mult de 45 de minute. Pe lângă faptul că nu îngrașă, este foarte delicioasă și o să fie apreciată de toată familia.
Ingrediente:
– 2 linguri de ulei de măsline;
– 4 piepturi de pui dezosați;
– sare și piper;
– sucul de la 2 lămâi;
– 200 de grame de ciuperci tăiate în sferturi;
– o jumătate de cană de bulion;
– 5-6 fire de ceapă tocată mărunt;
– 1 lingură cimbru.
Mod de preparare:
Se rumenește pieptul de pui în uleiul de măsline. Presărați sare și piper cât vă place, după care adăugați sucul de la lămâi, ciupercile și bulionul. Acoperiți și lăsați să fiarbă la foc mic vreo 20 de minute, cu capacul pus. Mai adăugați bulion dacă e nevoie. În momentul în care a început să scadă, adăugați cimbrul și ceapa verde. Mai lăsați să fiarbă câteva minute și gata. Pentru culoare puteți să ornați cu pătrunjel.
Acest fel de mâncare se servește cu legume fierte, orez sau salata.
sursa: dietetik.ro