Rețeta Alexandrei Shine: Prăjitură de ciocolată cu cremă din frișcă, mascarpone și sos de vișine

Aseară, Alexandra Shine a luat șorțul “MasterChef” pentru prăjitura de ciocolată cu cremă din frișcă, mascarpone și sos de vișine. Dacă nu ții post, o poți prepara și tu!

separator
Rețeta Alexandrei Shine: Prăjitura de ciocolată cu cremă din frișcă, mascarpone și sos de vișine

Ingrediente:

Nucșoară, 10g amidon, 1 cană apă plată, 3 linguri zahăr pudră, 200g vișine fără sâmburi, 250ml frișcă de 33% grăsime, 1/2 linguriță sare, 50g cacao, 1 lingură extract de vanilie, 200g făină, 300g ciocolată neagră de 75%, 300g zahăr, 250g mascarpone, 400g unt, 5 ouă.

Metoda de preparare

Se topesc 100 g de ciocolată cu 200 g de unt pe aburi, se adaugă cacao, zahăr, esență de vanilie, adăugăm ouăle unul câte unul, apoi adăugăm mascarpone, iar la final punem făina.

Aluatul se pune în formă pentru copt și se dă la cuptor pentru aproximativ 30-40 de minute, la 160 de grade. Între timp, pregătim sosul de vișine. Punem un vas pe foc, adăugăm vișinele, zahărul, nucșoara și le fierbem 15 minute, adăugăm amidon și după procesăm sosul în blender.

Se topește zahărul pe foc până obținem caramel și folosind hârtie de copt și polonic, facem decorațiuni din caramel. Pregătim crema de ciocolată pe baie de aburi: încălzim 100 g de frișcă și tăiem 100 de g de ciocolată mărunt. Amestecăm ciocolata cu frișcă și unt.

Crema aceasta se toarnă pe prăjitura de ciocolată. Punem prăjitura la rece. Batem frișca rece cu zahăr pudră, folosind mixerul. Apoi manual amestecăm frișca bătută cu mascarpone.

alte Articole interesante