Reţete de Paşte: Iată 3 variante cum să vopsim cele mai frumoase ouă

Tradiţia spune că ouăle se vopsesc în Joia Mare, de preferinţă în culoarea roşie, dar se poate opta şi pentru alte nuanţe, precum albastru, portocaliu, galben sau verde. Oul şi carne de miel sunt alimentele „vedetă” care nu ar trebui să lipsească de pe masa de Paşte.

separator

oua_rosii_paste

Vopsirea ouălor – varianta 1

Ouăle se pun la fiert în apă rece. Se lasă pe aragaz timp de maxim trei minute după ce apa a dat în clocot, apoi se dă vasul în care au fiert ouăle la o parte de pe foc, fără a scoate ouăle din el. Între timp, într-un alt vas pregătim vopseaua pentru ouă. Se adaugă un plic sau două, în funcţie de ce cantitate de apă aţi pus în oală, şi se adaugă oţet, pentru a intensifica nuanţa în care doriţi să le vopsiţi.

Ouăle se scot pe rând din oala în care au fiert câte două sau trei şi se pun în oala unde am pregătit amestecul pentru vopsit. Astfel, ouăle nu trec brusc de la rece la cald şi nu riscaţi ca acestea să se spargă. După maxim un minut de lăsat în vopsea se scot ouăle din vopsea şi se pun pe o hârtie care să absoarbă bine vopseaua în exces. De preferat este o hârtie de ziar. Se rostogolesc pe hârtie, pentru a nu se forma picături de vopsea care strică aspectul ouălor.Ouăle, încă fierbinţi, se ung cu ulei, cu o bucăţică de vată înmuiată în ulei. Este important să fie unse cât timp sunt încă fierbinţi şi au porii deschişi, pentru ca uleiul să intre în coajă, iar ouăle să aibă o culoare vie, strălucitoare, dar să nu fie unsuroase.

6d74f8947a3222f93a52ba6d0cdf1618

Vopsirea ouălor – varianta 2

Într-un litru de apă se pun două sfecle roşii medii tăiate bucăţi mari. Se adaugă două linguri de oţet alb. Se fierb ouăle împreună cu sfecla. Trebuie să verificaţi din când în când să nu fie prea închise la culoare.

Sfecla se pune prima la fiert pentru a-şi lăsa culoarea în apă. După un minut de pus sfecla la fiert să adaugă, rând pe rând şi ouăle. Acestea se lasă pe foc încă 4 minute după ce apa a dat în clocot şi se pun pe o coală de hârtie. După ce au fost scoase din apa se ung cu ulei pentru a căpăta nuanţă vie.

f8ede5ea20d86d72d039e884542d46cb

Vopsirea ouălor – varianta 3

Cojile de la un kilogram de ceapă roşie se lasă la înmuiat peste noapte, de preferat în jur de 12 ore, într-un vas acoperit cu doi-trei litri de apă. A doua zi se adaugă în vasul în care sunt cojile de ceapă la înmuiat două linguri de oţet şi se fierb ouăle timp de 10-15 minute.

În cazul în care se doreşte o culoare mai intensa, se mai lasă în oală până ce capătă culoarea dorită, dar numai după ce oala a fost luată de pe foc, pentru a evita ca ouăle să se spargă.

sursa: one.ro

Scrisoare mamei: „Vreau la tine, Mamă, să fac primii pași, să merg la grădiniță, să vezi cât de frumos desenez”
Articolul anterior
O noapte cu Olga Buzova costa 500 de dolari!
Articolul următor
Alte articole interesante