Rețete din caise pe care poți să le prepari acasă

Acum, când suntem în sezonul cel mai dulce și dispunem de o varietate atât de mare de fructe, ar fi păcat să nu ne alintăm papilele gustative cu ceva delicios. Iată trei rețete din caiese apetisante și ușor de preparat:

separator

piersicreprezentativa


Înghețată din caise

Ice cream

Reţeta asta o poţi face acasă, e foarte uşor de preparat şi nu ai nevoie de foarte multe ingrediente. Ce îţi trebuie:

– 450 de grame de caise proaspete, coapte

– o jumătate de cană de apă

– o jumătate de cană de zahăr

– o cană cu frişcă (cumpărată sau făcută în casă, nu contează)

– 1/4 linguriţă cu esenţă de vanilie

– câteva picături de suc de lămâie (stoarse dintr-o lămâie proaspătă, nu suc din comerţ)

Cum şi ce faci cu ingredientele:

Scoţi sâmburii caiselor şi o tai pe fiecare în şase bucăţi. Dacă ai cumpărat caise mai mari, poţi să le tai în mai multe bucăţi. Iei feliile şi le aşezi într-un vas, pe foc, după care adaugi jumătate de cană de apă şi o jumătate de cană de zahăr. Le laşi pe foc până obţii o compoziţie asemănătoare cu un sos, dar fără să dea în foc şi amestecând din când în când cu o lingură. Opt minute ar trebui să fie suficiente. După asta iei vasul de pe foc, îl acoperi şi îl pui deoparte, la răcit.

După ce compoziţia s-a răcit, se toarnă în blender. La sfârşit trebuie să guşti şi să ai grijă să fie cât mai asemănătoare unui piure. Dacă mai are bucăţi de fructe întregi, ai grijă să le separi cu o lingură sau să treci compoziţia printr-o sită. Oricum, dacă ai urmat instrucţiunile, nu ar trebui să apară asemenea probleme.

Pasul următor e şi mai uşor. Trebuie să pui din nou compoziţia în blender şi de data asta vei adăuga şi frişca, vanilia şi sucul de lămâie. Apoi torni totul într-un vas şi îl uiţi în fridiger câteva ore, până când începe să semene cu îngheţata.

 

Smoothie din caise

2caise

Nu e deloc greu să faci un smoothie de caise acasă. Nu ai nevoie decât de câteva ingrediente.

Ce îţi trebuie:

– o cană plină cu caise feliate (nu trebuie să fie proaspete, ci din compot; trebuie, însă, să ai grijă să storci siropul din ele înainte, apoi să le tai în feliuţe mai mici şi să le dai la frigider aproximativ 25 de minute)

– 6 cuburi de gheaţă

– o cană de iaurt (noi recomandăm iaurt grecesc, are mai multe proteine)

– trei linguriţe de zahăr

Ce şi cum faci cu ingredientele:

Nu trebuie să faci mai nimic. Trebuie doar să pui feliile de caise, cuburile de gheaţă, iaurtul şi zahărul în blender şi să le laşi acolo până se transformă într-o compoziţie spumoasă.

Serbet de caise

treicaise

Ca şi celelalte, şi reţeta asta e foarte uşor de făcut acasă.

Ce îţi trebuie:

– o cană de zahăr

– 2 căni de vin spumant (vinul spumant e, însă, opţional, dacă nu îţi place poţi renunţa la el)

– puţină coajă de lămâie (iei o lămâie şi pur şi simplu răzuieşti puţină coajă)

– un kilogram de caise decojite, fără sâmburi şi tăiate în felii

– un pic de sare

Ce şi cum faci cu ingredientele:

Pui zahărul, vinul spumant, coaja de lămâie, caisele şi sarea într-o tigaie de mărime medie. Le laşi pe foc până când se transformă într-o compoziţie asemănătoare cu un sos. Iei tigaia de pe foc şi laşi compoziţia la răcit. După ce se răceşte, treci totul prin blender, pănă când se omogenizează şi capătă o consistenţă cremoasă. După ce ai trecut totul prin blender, iei amestecul şi îl treci printr-o sită. Laşi puţin să se răcească şi în frigider. Două ore ar trebui să fie suficiente.

Sursa

 

 

 

 

 

 

 

Alimentul adorat de majoritatea tinerilor, dar care distruge silueta. Conține o groază de calorii

Nutriționista Mihaela Bilic a declarat că culciurile și sucurile „zero zahăr” sunt foarte periculoase pentru sănătate și că au multe calorii. Deserturile de tipul „zero zahăr” au început să câștige tot mai mult teren și în România, dar medicul nutriționist Mihaela Bilic atrage atenția că acestea, de fapt, sunt periculoase pentru siluetă, potrivit Gândul.ro.

Mihaela Bilic atrage atenția că aceste produse nu ajută la slăbit, având exact același număr de calorii ca variantele cu zahăr.

„Chiar dacă scrie «zero» zahăr, conțin multe calorii! Foarte mulți consumatori mănâncă relaxați dulciuri pe care scrie ZERO zahăr cu credința că au zero calorii. Fals, greșit, e o mare păcăleală!

Cine are răbdare și ochi buni ca să citească eticheta? Dacă am face asta, am observa cu stupoare că numărul de calorii este identic cu al produselor cu zahăr clasic! Eu nu m-am lăsat și iată ce am aflat: biscuiții au 430 cal/100g, ciocolata 480 cal, iar napolitanele 460, adică 100 cal/bucată …ceea ce este enorm pentru un produs care se vrea fără zahăr. Despre ingrediente nu mai vorbim, între 30 și 40% maltitol, ulei de palmier din plin și un gust dubios. Nu e de mirare că oamenii evită produsele cu îndulcitori!”, spune nutriționista.

Sirop cu aromă în loc de miere. ANSA inițiază controale

În cadrul controalelor oficiale precum și urmare a multiplelor petiții, parvenite de la persoane  fizice și juridice, se constată că pe piață se plasează în continuare „Sirop invertit cu aromă de miere” denumit în mod greșit ,,MIERE ARTIFICIALĂ”, informează unica.md ccu referire la un comunicat al Agenției Națională pentru Siguranța Alimentelor (ANSA).

În scopul protecției drepturilor și intereselor consumatorilor, precum și a eliminării concurenței neloiale producătorilor de miere naturală, Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor (ANSA) informează cu privire la cerințele de etichetare și introducere pe piață a „Siropului invertit cu aromă de miere”.

În conformitate cu articolul 3 din Legea apiculturii  nr.70 din 30.03.2006:

„MIEREA” este un produs natural al albinelor melifere, a cărui denumire nu poate fi utilizată în denumirea oricăror alte produse obținute pe cale artificială.

Totodată, conform articolului 6 alin. (1) din Legea nr.279/2017 privind informarea consumatorului cu privire la produsele alimentare:

Informațiile referitoare la produsele alimentare nu trebuie să inducă în eroare în ceea ce privește caracteristicile produsului alimentar şi anume:

– referitor la natura, identitatea, proprietățile, compoziția…;

– să sugereze, prin intermediul prezentării, în descrieri sau imagini, prezența unui anumit produs alimentar sau a unui anumit ingredient, în timp ce, în realitate, o componentă prezentă în mod natural sau un ingredient utilizat în mod normal în respectivul produs alimentar a fost înlocuit cu o altă componentă sau cu un alt ingredient.

Respectiv, se atestă faptul utilizării siropului invertit, în calitate de ingredient, la fabricarea diferitor produse de cofetărie și patiserie, precum torturile și ruladele, produsele fiind comercializate sub denumirea de: Медовик”,  „Медовый” etc. (denumirea produsului provine de la cuvântul Мед – miere în limba rusă). În mod greșit ,denumirea produsului îi sugerează consumatorului că la fabricarea produsului s-a utilizat mierea naturală, dar, în realitate, aceasta a fost înlocuită cu Sirop invertit cu aromă de miere.

Drept urmare,  utilizarea în denumirea produselor a cuvintelor ,,Miere artificială” este incorectă și interzisă, precum și în denumirea produselor fabricate din acestea, care i se asociază consumatorului cu utilizarea mierii naturale în calitate de ingredient.

Menționăm că: Responsabilitatea privind informarea consumatorului îi aparține exclusiv operatorului din domeniul alimentar!

În acest context solicitam tuturor operatorilor din domeniul alimentar:

  • care etichetează siropul invertit și comercializează sub denumirea de ,,Miere artificială” să întreprindă toate măsurile pentru modificarea etichetei în conformitate cu cadrul legal, astfel încât să nu inducă în eroare consumatorul.
  • care produc produse de patiserie să se abțină de la utilizarea denumirilor de  Медовик”,  „Медовый”,  dacă în calitate de ingredint nu este utilizată mierea naturală.

Inspectorii Agenției Naționale pentru Siguranța Alimentelor, în cadrul controalelor oficiale, vor acorda o atenție sporită respectării Legii nr.279/2017 privind informarea consumatorului cu privire la produsele alimentare, iar operatorii din domeniul alimentar care nu se vor conforma legislației alimentare în vigoare, riscă amenzi în suma până la 25.000 lei.

Cum putem păcăli foamea cu un singur aliment

Carmen Brumă a dezvăluit în mediul online care este alimentul care oferă cea mai mare sațietate. Nutriționista a testat pe pielea ei acest aliment și spune că ei îi ține de foame până după prânz, scrie unica.ro.

Carmen Brumă este mereu activă în mediul online, pe rețelele de socializare, unde vine adesea cu sfaturi prețioase legate de sănătate și nutriție. De data aceasta, partenera de viață a lui Mircea Badea a vorbit despre un aliment care, mâncat dimineața, ne oferă o senzație de sațietate pentru un timp îndelungat. Carmen Brumă spune că ea personal mănâncă acest produs dimineața și îi ține de foame până după prânz.

„Studiul randomizat controlat, făcut de mine! De mine, pe mine. Acest studiu a constatat că dintre toate alimentele pe care poți să le mănânci dimineața, oul fiert îți dă cea mai mare senzație de sațietate. Chestia aceasta este și demonstrată, dar eu vă spun strict din experiența mea. Oul are un indice de sațietate foarte mare, dar din experiența mea nimic nu te satură cum o face oul fiert. Mănânci unul, două sau trei ouă dimineața și, clar, nu îți mai este foame până după prânz încolo, în cazul meu. Dacă mai pun și niște fibre, legume și o felie de pâine, parfum”, a spus Carmen Brumă într-o sesiune de InstaStories.

Cu o altă ocazie, tot pe Instagram, Carmen Brumă le-a spus internauților ce mănâncă într-o zi aglomerată, în care are multe filmări. În primul rând, nutriționista își începe ziua cu 15-20 de minute de mișcare. Apoi uremază un mic dejun rapid, dar sățios și nutritiv.

„Ce mănânc într-o zi de filmare? Îmi încep aproape întotdeauna ziua cu 15-20 de minute de mișcare. Apoi, prima masă este compusă dintr-un ou fiert, o roșie, cafea cu două cupe de colagen. Nu îmi place să mănânc foarte mult înainte de filmare” – a explicat Carmen Brumă într-un clip postat pe Instagram. Cea mai consistentă masă a zilei este cea de prânz, iar aceasta este compusă din carbohidrați și legume. Bineînțeles, ea nu uită pe parcursul zilei de hidratare.

„Masa a doua este compusă din friptură de porc, fasole verde, cartofi la cuptor, plus două salate. Hidratarea e foarte importantă pentru mine, pentru că mă ajută să am o stare de sațietate și să controlez mai bine poftele. Beau aproximativ doi litri de apă și o cafea” – a adăugat nutriționista. Ultima masă a zilei, cina, este la fel de lejeră și tot la fel de bogată în nutrienți ca micul dejun „Masa a treia este compusă din 250 de grame de iaurt grecesc, 2 cupe de colagen, 1 cupă pudră proteică – afine, semințe, amestec de tărâțe” – a încheiat Carmen Brumă.

Scrisoarea unui bărbat pe care trebuie să o citească toate femeile
Articolul anterior
Accident groaznic la Străşeni: Un tânăr a murit, iar altul a ajuns la spital după ce au fost loviţi de un camion
Articolul următor