Risotto cu fructe de mare este un fel de mâncare ce se prepară rapid, iar dacă vă plac fructele de mare, rețeta nu are cum să nu vă cadă cu tronc la inimă.
Ingrediente pentru 6-8 porții:
- 300g orez pentru risotto
- 600g fructe de mare asortate (creveți, midii, cocktail fructe de mare)
- 1 litru supă de legume
- un păhărel de vin alb
- ½ fir de praz
- 3-4 căței de usturoi tăiați felii subțiri
- sare și piper după gust
- 3-4 linguri ulei de măsline
- ½ legătură pătrunjel
Mod de preparare:
/* (c)AdOcean 2003-2017, promo.fish.Unica.md.All. InPage_Mobile */
ado.slave(' adoceanrosdcfepomos', {myMaster: 'CkunqTStlx7YoevtfueBX_vh. kxuKTu_pRhoaa8Sml..17' });
Pentru supa de pui fierbem legumele (morcovi, pastârnac, țelina, guile și o ceapă în care am înfipt 5-6 cuișoare) într-un litru și jumătate de apă cu sare, până legumele sunt fierte și supa capătă o culoare frumoasă. Apoi, scoatem legumele și strecurăm bulionul.
Acum, putem încinge uleiul de măsline, în care călim prazul tăiat mărunt și usturoiul, cam vreo 2 minute, până prâzul se face moale. Amestecăm des, pentru ca usturoiul să nu se ardă și să devină amar.
Punem apoi și orezul, pe care îl spălăm bine înainte. Îl călim împreună cu prazul până devine translucid.
Punem apoi și fructele de mare (pe care, în prealabil, le decongelăm), amestecăm bine și turnăm un polonic de supă și vinul alb.
Lăsăm totul să fiarba la foc mic, amestecând arareori. Când lichidul este absorbit, mai adăugăm supă, treptat, câtre un polonic. Nu uităm să potrivim de sare și piper. Spre final, adăugăm și patrunjelul tocat mărunt. Ceea ce nu știai este că la bobul de orez trebuie să rămână întreg și ușor nefiert.
Poftă bună!
sursa: teoskitchen.ro