Ingrediente pentru 4-6 persoane
- 800 g pulpă de viţel
- 250 g foitaj
- 1 pahar de vin alb sec
- 1 căţel de usturoi
- 4 linguri ulei de măsline extravirgin
- 50 g sare grunjoasă
- 1 crenguţă de rozmarin
- 5 frunze de salvie
- sare şi piper
Pentru umplutură:
- 1 vânătă
- 100 g mozzarella
- 2 roşii
- 2 linguri ulei de măsline extravirgin
- 100 g şuncă presată (jambon)
- 100 g parmezan
- 3 frunze de busuioc
- sare
Taie vânăta rondele groase, presară-le cu sare grunjoasă, lasă-le 10 minute şi pune-le la scurs. Spală roşiile, decojeşte-le, curăţă-le de seminţe şi taie-le cuburi. Încinge într-o tigaie 2 linguri de ulei de măsline, adaugă roşiile, busuiocul, sare, după gust, şi sotează-le câteva minute.
1. Bate-o carnea până când ajunge la o grosime de 3 cm; pune-i sare şi piper. Aşază peste carne şunca tăiată felii, feliile de vânătă, parmezanul ras, mozzarella sfărâmată şi roşiile tăiate cubuleţe. Rulează felia de carne şi leagă ruloul obţinut cu aţă de bucătărie.
2. Căleşte 1 minut usturoiul într-o cratiţă cu 4 linguri ulei de măsline încins, apoi scoate-l. Prăjeşte ruloul în acest ulei, adaugă rozmarinul şi salvia tocate. Pune vinul şi fierbe circa 40 de minute.
3. Scoate friptura din vas şi păstrează sosul din cratiţă. Întinde aluatul într-o foaie cu grosimea de 0,5 cm, pune friptura pe ea, rulează foaia şi închide-o la capete. Înţeap-o din loc în loc cu o furculiţă şi aşază ruloul pe o tavă acoperită cu hârtie de copt. Pune tava în cuptorul încălzit la 180º C până când aluatul devine auriu.
4. Poţi servi ruloul tăiat felii atât rece, cât şi cald, acoperit cu sosul rămas de la friptură.
Reţetă preluată din „Preparate din carne”
Vino la redacția ziarului Adevărul Moldova din clădirea Kentford, pe Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt 202 la etajul 6, de luni până vineri, între orele 13.00 și 16.00 și cumpără-le direct de la noi.
Pentru informaţii suplimentare:
tel. 022 84-31-80
e-mail: Chisinau@adevarul.md