O supă răcoroasă de vară poate fi și felul principal în anotimpuri mai reci. Secretul este adaugarea sucului de lămâie care te revigorează în caldura verii și te energizează pentru o zi friguroasă.

Ingrediente:
- 1 lămâie mare
- 2 ouă
- 1 morcov
- 1 ceapă mică
- 50 gr orez cu bob lung
- 1 kg carne de pui piept dezosat
- 1 lingură patrunjel proaspăt tocat
- sare și piper
Metoda de preparare:
Fierbe pieptul de pui într-o oală alături de morcov și ceapă. Condimentează cu sare și ai grijă să spumezi din când în când. După 30 de minute, la foc mic, ar trebui ca pieptul de pui să devină ușor de străpuns cu o furculiță. Scoate carnea și pune-o pe o farfurie să se racească. Zeama concentrată de carne o pui din nou pe foc după ce o strecori și îndepărtezi morcovul fiert și ceapa. Adaugă orezul și lasă-l să fiarbă timp de 20 de minute. Între timp, taie pieptul de pui în fâșii subțiri . Adaugă-le în supă și lasă-le să fiarbă cu orezul încă 5 minute. Într-un bol, bate ușor cele două ouă și adaugă și sucul stors de la o lămâie. Pune și o cană de supă fierbinte și bate în continuare până când supa se omogenizează cu oul. Stinge focul și toarnă amestecul de ou în oala cu supă, amestecând ușor. Servește supa fierbinte cu pătrunjel proaspăt și piper.
Poftă bună!