Tartă cu caise şi cremă de marţipan!

A sosit şi sezonul caiselor. Aceste fructe răcoroase şi foarte deliciose pot fi mâncate atât crude, cât şi într-o compoziţie perfectă de aluat şi crem

separator
ă marţipan.

Îţi propunem o tartă delicioasă cu caise şi cremă de marţipan, care se prepară rapid şi care cu siguranţă îi va plăcea familiei tale.

Ingrediente

Pentru aluat

  • 200 g făină
  • 100 g unt la temperatura camerei
  • 50 g zahăr pudră
  • 1 ou
  • 1 vârf de cuţit de sare
  • 1 vârf de cuţit praf de copt (în acest caz praful de copt se pune pentru a fragezi aluatul, nu pentru a-l face să crească)
  • coajă de lămâie

Pentru cremă şi umplutură

  • 100 g pastă marţipan
  • 3 ouă
  • 250 g smântână
  • 120 g unt
  • 2 linguri de făină
  • 1 vârf de cuţit sare
  • 1 kg caise tăiate în jumătate curăţate de sâmburi

Mod de preparare

1. Pentru a pregăti blatul tartei, freacă într-un vas untul moale cu zahărul pudră, apoi adaugă făină amestecată cu un vârf de cuţit de praf de copt şi amestecă bine până obţii o compoziţie de consistenţa pesmetului.

2. Adaugă apoi oul şi coaja de lămaie şi amestecă doar atât cât să se formeze o bilă de aluat. Pune aluatul într-o pungă şi lasă-l la frigider 15-30 minute.

3. Apoi întinde o foaie de aluat în tava de tartă, împunge baza cu furculiţa şi acoperă cu folie de aluminiu sau hartie de copt, după aşează o greutate (boabe de orez sau fasole) şi pune la copt la 190 gr. timp de 20 minute.


4. Între timp prepară crema. Topeşte untul, sau pentru mai multă aromă, prăjeşte-l până se maroneşte uşor şi are o aromă de nuci coapte.

5. Freacă bine marţipanul cu 2 linguri de apă, astfel încât să devină o pastă moale, apoi adaugă ouăle şi bate bine compoziţia.

6. Adaugă făina şi sarea, apoi smântâna şi la urmă untul. Compoziţia obţinută toarn-o în carcasa de aluat si pune apoi caisele.

7. Dă la cuptor, la 180 grade, încă 20-25 minute, până ce crema se încheagă bine.

Această tartă răcoroasă de vară cu caise o poţi servi rece, eventual garnisită  cu  frişcă sau îngheţată de vanilie.

Poftă bună!

Sursa: http://www.culinar.ro

 

Învață să-ți prepari dressinguri pentru salate! 3 rețete perfecte
Articolul anterior
Explozie la un cabinet stomatologic din capitală! Medicul şi pacienta sa, internaţi în stare gravă la spital
Articolul următor
Alte articole interesante