Străduiţi-vă să alegeţi pentru această reţetă morcovi dintre cei mai dulci.
Ingrediente:
- 300 g faină
- 2 linguriţe sodă de mâncare
- Un pic de sare
- 2 linguriţe scorţişoară măcinată
- 100 g stafide
- 100 g margarină vegetală
- 3 morcovi mari, daţi prin răzătoarea măruntă
- 160 ml suc de mere
- Zahăr-pudră pentru ornare
Mod de preparare
- Cuptorul se încălzeşte până la temperatura de 180 de grade.
- Într-o strachină adâncă se amestecă toate ingredientele, în afară de morcovi şi suc, până se obţine o masă fărâmicioasă.
- Se adaugă morcovul ras şi sucul de mere şi se amestecă totul bine cu o lingură de lemn.
- O tavă ovală pentru copt (20-22 cm) se unge cu un pic de ulei, după care se toarnă aluatul.
- Se coace în cuptorul fierbinte timp de o oră. Se va controla cu o scobitoare ca aluatul din mijloc să fie bine copt. Daca vârful scobitorii iese uscat după o împungere, înseamnă că tortul e gata.
- Tortul se lasă să se răcească, apoi se aranjează pe un vas de servit şi se presară cu zahăr-pudră pe deasupra.
- Serviţi tortul la ceai sau la cafea.