Slăbește mâncând varză murată zilnic!

Nu este o noutate că varza murată este o sursă bună de sănătate – săracă în calorii și bogată în enzime și vitamina C, te ajută să slăbești ușor și sănătos. Dar știai că acest aliment te protejează de cancer, sprijină în mod natural procesele digestive și mențin sănătatea florei intestinale. Inclusiv, probioticele care se obțin datorită procesului de fermentare a verzei, sporesc absorbția de vitamina B, minerale (calciu, fier, zinc, cupru, magneziu și fosfor) și sintetizează unele vitamine cum ar fi acidul folic și vitamina K.

separator
Slăbește mâncând varză murată zilnic!

1. Întărește sistemul imunitar

Unul dintre beneficiile acestui produs este stimularea sistemului imunitar prin reglarea producției de anticorpi și a limfocitelor. După cum se știe 60% din sistemul imunitar se găsește în intestine. Astfel, consumată regulat varza acră, datorită conținutului de probiotice, menține flora intestinală sănătoasă, iar bacteriile bune care trăiesc în intestine pot contribui la starea de sănătate a sistemului imunitar.

2. Un ajutor digestiv

După cum am menționat mai sus, consumul de varză murată este o modalitate foarte bună de a proteja echilibrul de bacterii în tractul gastro-intestinal. Este unul din puținele alimente care conține bacteria Lactobacillus plantarum (o bacterie sănătoasă care ajută sistemul digestiv în lupta cu bolile infecțioase, inhibând agenții patogeni cum ar fi: E.coli, Salmonella și Candida, elimină radicalii liberi, astfel protejând organismul de cancer). Dacă ai un  stomac deranjat, consumă cu încredere varză acră. Ea crește flora sănătoasă din tractul gastro-intestinal și te scapă de probleme.varza-murata-3

3. Te scapă de constipație

Varza acră este un remediu popular împotriva constipației. Procesul de fermentare a acestui produs crește de fapt valorile nutritive ale sale, în special vitamina C. Inclusiv, alimentele fermentate facilitează defalcarea și asimilarea proteinelor. Indiferent de frecvența tranzitului intestinal pe care îl ai – lent sau dacă suferi de diaree, consumă varză acră zilnic, aceasta îți reglează în mod miraculos timpul de tranzit, astfel vei scăpa de constipație sau îți va atenua diareea.

4. Reduce inflamația

Dacă suferi de boli intestinale (colon iritabil, colită) probioticele din varza murată atenuează inflamațiile asociate cu aceste probleme.

4. Luptă cu cancerul

S-au făcut numeroase studii referitor la proprietățile miraculoase ale verzei murate. Acestea confirmă faptul că varza acră este un inhibitor de cancer. Deoarece cercetătorii au descoperit că prin procesul de fermentare a verzei se produce o substanță care previne dezvoltarea cancerului, în special cel de sân, colon, ficat și pulmonar. Un studiu recent realizat de Centrul American de Cercetare a Cancerului a constatat ca varza murata are un efect profund în prevenirea și vindecarea cancerului de sân.

Varza murată este un aliment miraculos, care nu trebuie să lipsească din alimentația ta zilnic!

Lady Gaga dezvăluie că a fost violată la vârsta de 19 ani. Mărturisiri dureroase
Articolul anterior
Anunț pentru pensionari! Ce se va întâmpla cu pensiile în anul 2020
Articolul următor
Alte articole interesante