Trucuri simple care te vor ajuta să arăți minunat în această vară

Ca arăți senzațional, nu trebuie să ţii o dietă drastică, sau să te extenuezi cu cele mia grele exerciții fizice, doar urmează acești pași simpli care nu îți vor fura mai mult de un minut și care te vor ajuta să dai jos kilogramele nedorite rapid!

separator

1. Înlocuiește sucurile nesănătoase

Combină sucul tău preferat (jumătate de pahar) cu apă plată sau minerală. Poate nu va fi la fel de intens gustul, dar cu siguranță vei arde calorii făcând asta, chiar până la 85 de calorii/ pahar.

2. Plătește cash

De fiecare dată când poftești la ceva nu prea sănătos și decizi să îți cumperi, ține minte acest truc: pune separat unul sau doi lei de fiecare dată când trișezi. De asemenea, fixează-ți un buget lunar în cash, iar când acesta se epuizează vei fi conștientă că trebuie să te oprești.

3. Citește ambalajele

La prima vedere, un baton dulce pare să aibă undeva în jur de 220 de calorii, dar dacă chiar vei citi ambalajul cu atenție s-ar putea să fii surprinsă să găsești mai multe calorii decât te așteptai! Fii atentă.

 4. Vizionează filme horror

Cercetătorii au dovedit că un film de groază chiar poate tăia considerabil pofta de mâncare. Ciudat, nu-i așa? Se pare că atunci când suntem speriate, pofta de mâncare se sperie și ea!

5. Cereale integrale și semințe

Adaugă câte un pumn de cereale integrale sau semințe peste micul tău dejun. Acestea merg de minune cu iaurt, lapte sau smoothie-uri și te vor ajuta considerabil să păstrezi starea de sațietate pentru mai mult timp de-a lungul zilei. Așa vei putea sta departe de tentațiile nesănătoase.

6. Păcălește-ți papilele gustative

O bomboană mentolată poate face minuni când chiar dacă nu îți este foame, îți este totuși poftă spre exemplu de ceva dulce. Îți va opri pofta instant.

7. Schimbă cafeaua cu ceai

O cană ”inocentă” de cafea cu zahăr și lapte poate ajunge la 200 de calorii. Cel mai bine înlocuiește-o cu un ceai rece (cel verde sau negru are cafeină) sau, cel mult o cafea rece care să aibă nu mai mult de jumătate de linguriță de zahăr.

 8. Sună un prieten

Nu trebuie să te afunzi în singurătate și să-ți verși supărările mâncând diverse snack-uri. De ce ai tu nevoie de fapt este socializare, așa că nu ezita să suni un prieten dacă te simți singură.

9. Ține un jurnal alimentar

Punând pe foaie tot ceea ce ai consumat într-o zi te va ajuta să fii conștientă când depășești limitele și să acorzi atenție la modul în care îți alimentezi corpul.

10. Doar spray

În loc să-ți pregătești mesele într-o baie de ulei, ce poți face este să adaugi doar un strat subțire de ulei sub formă de spray. În acest fel alimentele nu se vor lipi de tigaie, se vor găti cum trebuie, iar tu vei sta departe de încă 100 de calorii.

11. Cumpără varianta mică, mereu

Vrei un snack puțin mai nesănătos? Cumpără cea mai mică variană a produsului, care, de obicei, este chiar și cantitatea recomandată pe care ar trebui să o consumi!

12. Intervale de sprint

Dacă deja ieși regulat la jogging tot ce trebuie să faci acum este să adaugi sesiuni de 30-60 de secunde de sprint la rutina ta. Astfel o să arzi mai multe calorii și nu va trebui nici să-ți lungești antrenamentul.

13. Măsoară înainte să gătești

Nu e un obicei prea bun să gătești în cantități masive doar pentru tine. Folosește-te de un cântar de bucătărie când ai dubii și respectă gramajele indicate în rețetă. Dacă totuși ai gătit prea mult, cheamă niște prieteni la cină și în acest fel nu vei risca să mănânci totul de una singură.

14. Nu pleca de acasă fără prânz

Mâncatul în oraș, deși este plăcut, te va face să iei în greutate multe kilograme nedorite. Este foarte important să ai masa de prânz pregătită în avans, așa încât să nu mai fii tentată de ofertele restaurantelor. Poți ține departe până la 300 de calorii dacă respecți această regulă.

15. Fă măcar zece flotări

Înainte să deschizi frigiderul pentru a savura o înghețată încearcă să faci 10 flotări. Sportul îți va ajuta metabolismul și îți va reduce pofta de dulciuri.

Sursa

Greșeli de evitat când ținem post intermitent

Postul intermitent poate fi o metodă bună pentru a pierde în greutate fără înfometare, dar sunt multe greșeli pe care cei care aleg această metodă de a slăbi le pot face, potrivit unui expert în nutriție, scrie unica.ro.

Pentru a profita la maximum de post, trebuie acordată mare atenție la ceea ce mâncați, a spus dr. Paul Arciero, profesor de sănătate la Skidmore College și autor al cărții The Protein Pacing Diet. Cercetările sale au conceput o rutină specifică de post, iar dovezile sugerează că aceasta poate ajuta oamenii să ardă grăsimi mai repede decât s-ar întâmpla dacă ar număra caloriile. Descoperirile au fost publicate în decembrie 2022, în revista Obesity.

„Avem date care să arate că nu este vorba despre numărul total de calorii pe care le consumăm. Acum, totul se rezumă la calitatea aportului nutrițional”, a spus el pentru Insider. Adăugând mai multe proteine ​​și fibre în alimentație, plănuind corect mesele și reducând cantitatea de zahăr, se vor putea vedea rezultate mai bune ale postului și mai puține efecte secundare nedorite.

Înainte de a începe postul intermitent, este important să urmați deja câteva dintre obiceiurile de bază de alimentației sănătoasă, spune Arciero.

Atenție la ce puneți în farfurie!

Cea mai mare greșeală pe care o fac mulți care țin post intermitent este să creadă că pot mânca orice, atâta timp cât respectă perioadele în care se privează de hrană. Acest lucru duce la un ciclu vicios de privare și excese, care poate afecta sănătatea.

„Este o patologie alimentară dezordonată. De ce am dori vreodată să evidențiem asta ca fiind util?” a spus profesorul.

În schimb, expertul recomandă adăugarea mai multor fibre și proteine ​​în mesele zilnice, deoarece ambele contribuie la obținerea senzației de sațietate și ajută îmbunătățirea digestiei.  De asemenea, este importantă reducerea cantității de zahăr, deoarece acesta poate perturba sănătatea metabolică.

Nu vă feriți de proteine

Studiile sugerează că proteinele pot contribui la arderea mai multor calorii, deoarece este nevoie de mai multă energie pentru a le digera, în comparație energia necesară digestiei altor nutrienți precum carbohidrații sau grăsimile.

Sunt, de asemenea, cruciale pentru menținerea mușchilor, ceea ce este important pentru un metabolism sănătos. Unele diete de post au fost corelate cu  un risc mai mare de pierdere a masei musculare, așa că proteinele suplimentare pot ajuta. Postul nu înseamnă senzație continua de foame Este o concepție greșită că nu se poate consuma nimic în timpul unui post. Se pot obține rezultate și dacă în perioadele de pauză alimentară se consumă cantități mici de calorii din cafea, ceai și băuturi care conțin electroliți, a mai spus Arciero.

Potrivit cercetărilor lui Arciero, oamenii care au avut cele mai bune rezultate în timpul postului au simțit mai puțin senzația de foame.

Combinația de proteine, fibre și respectarea orelor de masa reprezintă o combinație unică pentru ca a ne bucura de beneficiile postului intermitent. Profesorul a mai observat că beneficiile postului merg chiar mai departe de arderea grăsimilor.

„Suntem cu adevărat concentrați pe beneficiile pentru sănătate”, a spus Arciero. „Efectul secundar, cum îl numim noi, este pierderea în greutate. În munca noastră, acest efect este cireașa de pe tort.”

Ce se întâmplă în corpul tău dacă mănânci pâine cu mucegai

Atunci când vine vorba de alegerea alimentelor, majoritatea oamenilor caută produsele proaspete și evită să consume alimente cu mucegai. Acest lucru se datorează faptului că mucegaiul poate fi asociat cu diverse probleme de sănătate, cum ar fi alergiile și infecțiile, scrie redactia.ro. Dar ce se întâmplă cu corpul tău dacă mănânci pâine cu mucegai?

În primul rând, este important de menționat că nu toate tipurile de mucegai sunt periculoase pentru sănătatea ta. Unele tipuri de mucegai sunt comestibile și sunt utilizate chiar și în procesul de producție a unor alimente, cum ar fi brânza și berea.

Cu toate acestea, majoritatea mucegaiurilor care cresc pe alimente sunt toxice și pot cauza diverse probleme de sănătate. Dacă mănânci pâine cu mucegai, există riscul să consumi micotoxine, substanțe chimice produse de mucegai care pot fi dăunătoare pentru sănătatea ta.

Simptomele asociate cu consumul de pâine cu mucegai pot varia de la ușoare la severe. Unele dintre simptomele ușoare includ greață, diaree și disconfort abdominal. În cazurile mai severe, consumul de alimente cu mucegai poate provoca probleme respiratorii, dureri de cap și chiar convulsii.

De asemenea, consumul de alimente cu mucegai poate fi extrem de periculos pentru persoanele care au un sistem imunitar slăbit, cum ar fi cei care urmează tratamente pentru cancer sau suferă de boli autoimune. Aceste persoane pot fi mai vulnerabile la infecțiile asociate cu consumul de alimente cu mucegai și pot avea nevoie de îngrijire medicală de urgență.

În concluzie, consumul de pâine cu mucegai poate fi periculos pentru sănătatea ta, deoarece există riscul să consumi micotoxine care pot provoca simptome ușoare sau severe. Este important să eviți consumul de alimente cu mucegai și să arunci orice aliment care prezintă semne de mucegai. În cazul în care ai consumat alimente cu mucegai și ai simptome neplăcute, trebuie să consulți un medic.

Cum îngrijim pielea primăvara

Primăvara, zile mai calde, ne încântă aroma florilor. Dar nu trebuie să uităm să avem grijă de pielea noastră. Hidratarea mâinilor și a tenului în orice perioadă a anului trebuie să fie pentru orice femeie una dintre cele mai importante preocupări.

Primăvara trebuie să ne protejăm pielea de vânt, ploaie, razele puternice ale soarelui. Dacă vrem să avem o piele frumoasă, sănătoasă şi cât mai tânără, atunci nu trebuie să uităm să folosim produse atât pentru mâini, cât și pentru ten. De ce este atât de important? Pentru că mâinile sunt cele mai expuse şi cel mai agresate de factorii externi. Așadar, iată câteva produse care te vor ajuta să ai grijă de pielea ta.

Balsam pentru mâini cu uree

Mâinile unei femei sunt cartea ei de vizită. Mâinile noastre au nevoie de grijă și de cele mai bune produse. Alege o cremă care conține uree. Efectul protector al ureei și hidratarea oferită de glicerina asigură hidratarea intensă, protejează pielea și reduce senzația de iritare. Chiar si pielea aspră, uscată și iritată se va simți din nou catifelată. Acest tip de cremă protejează împotriva factorilor nocivi ale mediului (apă, vânt, temperaturi scăzute). Alege o cremă care conțin următoarele ingrediente active:

Ureea hidratează în profunzime pielea uscată.
Glicerina oferă protecție de la factorii externi nocivi.
Clorură de argint și Panthenol acționează eficient la vindecarea fisurilor cauzate de frig.
Bisabololul reduce inflamația, stimulează regenerarea celulelor, accelerează vindecarea leziunilor.

Cremă pentru față cu Uree și acid hyaluronic

Un ten hidratat e un ten sănătos. Chiar dacă zilele devin mai calde și însorite, nu trebuie să uităm că pielea noastră are nevoie de mai multă îngrijire și ingrediente active care să o protejeze de vântul aspru, ploi și mediul poluant. Primul lucru pe care trebuie să-l faci e să folosești protecție solară când ieși din casă. Dacă ai un ten uscat, recomandăm creme care conțin uree și acid hyaluronic, acestea contribuie la menținerea apei în epidermă, previn apariția ridurilor și redau elasticitatea pielii. Alege o cremă cu textură lejeră, care poate fi utilizata ca bază de machiaj. Oricât de bune nu ar fi produsele de machiaj, fără o îngrijire a tenului corespunzătoare, acestea vor arăta urât pe tenul tău. Nu uita că rutina de bază a îngrijirii tenului trebuie să conțină 3 etape esențiale: curățirea, hidratarea și protecție contra razelor solare.

Cremă pentru față de noapte cu uree și acid hyaluronic

Dacă ziua, scopul produselor pentru îngrijirea tenului e să ne protejeze de factorii mediului, atunci noapte vom alege o cremă cu ingrediente active, care vor pătrunde adânc în piele. Conținutul bogat de uree și acid hialuronic stimulează regenerarea pielii, reconstruind astfel bariera de lipide pentru protecție. Pielea devine mai fermă și mai elastică. După o zi obosită, să nu uităm că și pielea noastră are nevoie de grijă. Înainte de a folosi o cremă de noapte, fața noastră trebuie să fie curată. Oricât de epuizată te-ai simți, nu uita că nu trebuie să te culci machiată. Pentru un ten sănătos, spală-ți fața cu produse speciale în fiecare zi, pe care să ale alegi în funcție de tipul tenului. Alege o cremă care nu are parfum, cu pompă pentru comoditate și igienă. Pentru ca pielea ta să fie protejată, alege o cremă de noapte care conține următoarele ingrediente active:

Urea – într-o cremă de noapte, menține ingredientele hidratante în straturile profunde ale pielii. În plus, are un efect de emoliere asupra keratinei pielii, îmbunătățește elasticitatea, promovează descuamarea celulelor moarte din stratul cornos.
Acid Hyaluronic – redă elasticitatea pielii, hidratează intens, previne apariția ridurilor.

Vitamina E – încetinește procesul de îmbătrânire, ajută la hidratarea pielii, reduce inflamația.

În concluzie, trebuie să alegem produsele de îngrijire potrivite, care ne vor aduce doar beneficii. Iarna, avem nevoie de produse care să ne ajute să ne protejăm contra temperaturilor reci, iar primăvara, avem nevoie de produse care hidratează intens pielea și ne protejează contra factorilor agresivi, precum vânt, ploaie, praf etc.

În acest reportaj video, medicul dermatolog Cezara Bolocan ne povestește ce produse să folosim pentru a avea un ten sănătos și frumos.

Un fost model Playboy s-a sinucis împreună cu fiul ei de 7 ani
Articolul anterior
Un post de televiziune își suspendă activitatea: „Resursele financiare s-au epuizat, iar în aceste condiții nu mai putem continua”
Articolul următor