Trucuri simple care te vor ajuta să arăți minunat în această vară

Ca arăți senzațional, nu trebuie să ţii o dietă drastică, sau să te extenuezi cu cele mia grele exerciții fizice, doar urmează acești pași simpli care nu îți vor fura mai mult de un minut și care te vor ajuta să dai jos kilogramele nedorite rapid!

separator

1. Înlocuiește sucurile nesănătoase

Combină sucul tău preferat (jumătate de pahar) cu apă plată sau minerală. Poate nu va fi la fel de intens gustul, dar cu siguranță vei arde calorii făcând asta, chiar până la 85 de calorii/ pahar.

2. Plătește cash

De fiecare dată când poftești la ceva nu prea sănătos și decizi să îți cumperi, ține minte acest truc: pune separat unul sau doi lei de fiecare dată când trișezi. De asemenea, fixează-ți un buget lunar în cash, iar când acesta se epuizează vei fi conștientă că trebuie să te oprești.

3. Citește ambalajele

La prima vedere, un baton dulce pare să aibă undeva în jur de 220 de calorii, dar dacă chiar vei citi ambalajul cu atenție s-ar putea să fii surprinsă să găsești mai multe calorii decât te așteptai! Fii atentă.

 4. Vizionează filme horror

Cercetătorii au dovedit că un film de groază chiar poate tăia considerabil pofta de mâncare. Ciudat, nu-i așa? Se pare că atunci când suntem speriate, pofta de mâncare se sperie și ea!

5. Cereale integrale și semințe

Adaugă câte un pumn de cereale integrale sau semințe peste micul tău dejun. Acestea merg de minune cu iaurt, lapte sau smoothie-uri și te vor ajuta considerabil să păstrezi starea de sațietate pentru mai mult timp de-a lungul zilei. Așa vei putea sta departe de tentațiile nesănătoase.

6. Păcălește-ți papilele gustative

O bomboană mentolată poate face minuni când chiar dacă nu îți este foame, îți este totuși poftă spre exemplu de ceva dulce. Îți va opri pofta instant.

7. Schimbă cafeaua cu ceai

O cană ”inocentă” de cafea cu zahăr și lapte poate ajunge la 200 de calorii. Cel mai bine înlocuiește-o cu un ceai rece (cel verde sau negru are cafeină) sau, cel mult o cafea rece care să aibă nu mai mult de jumătate de linguriță de zahăr.

 8. Sună un prieten

Nu trebuie să te afunzi în singurătate și să-ți verși supărările mâncând diverse snack-uri. De ce ai tu nevoie de fapt este socializare, așa că nu ezita să suni un prieten dacă te simți singură.

9. Ține un jurnal alimentar

Punând pe foaie tot ceea ce ai consumat într-o zi te va ajuta să fii conștientă când depășești limitele și să acorzi atenție la modul în care îți alimentezi corpul.

10. Doar spray

În loc să-ți pregătești mesele într-o baie de ulei, ce poți face este să adaugi doar un strat subțire de ulei sub formă de spray. În acest fel alimentele nu se vor lipi de tigaie, se vor găti cum trebuie, iar tu vei sta departe de încă 100 de calorii.

11. Cumpără varianta mică, mereu

Vrei un snack puțin mai nesănătos? Cumpără cea mai mică variană a produsului, care, de obicei, este chiar și cantitatea recomandată pe care ar trebui să o consumi!

12. Intervale de sprint

Dacă deja ieși regulat la jogging tot ce trebuie să faci acum este să adaugi sesiuni de 30-60 de secunde de sprint la rutina ta. Astfel o să arzi mai multe calorii și nu va trebui nici să-ți lungești antrenamentul.

13. Măsoară înainte să gătești

Nu e un obicei prea bun să gătești în cantități masive doar pentru tine. Folosește-te de un cântar de bucătărie când ai dubii și respectă gramajele indicate în rețetă. Dacă totuși ai gătit prea mult, cheamă niște prieteni la cină și în acest fel nu vei risca să mănânci totul de una singură.

14. Nu pleca de acasă fără prânz

Mâncatul în oraș, deși este plăcut, te va face să iei în greutate multe kilograme nedorite. Este foarte important să ai masa de prânz pregătită în avans, așa încât să nu mai fii tentată de ofertele restaurantelor. Poți ține departe până la 300 de calorii dacă respecți această regulă.

15. Fă măcar zece flotări

Înainte să deschizi frigiderul pentru a savura o înghețată încearcă să faci 10 flotări. Sportul îți va ajuta metabolismul și îți va reduce pofta de dulciuri.

Sursa

Ce alimente ultraprocesate cresc cel mai mult riscul de moarte prematură. Concluziile unui studiu care a durat 30 de ani

Consumul de alimente ultraprocesate este asociat cu riscul de deces prematur, dar fiecare aliment are un impact diferit asupra sănătății, potrivit unui studiu care s-a desfășurat pe o perioadă de 30 de ani, scrie CNN.

Alimentele ultraprocesate sunt cele care conțin ingrediente ce „nu sunt niciodată sau foarte rar folosite în bucătărie sau tipuri de aditivi ale căror funcție este să facă produsul final gustos sau mai atrăgător”, potrivit Organizație Națiunilor Unite pentru Alimentație și Agricultură (FAO).

Aceste ingrediente, care se găsesc în produse precum băuturile răcoritoare, chipsuri, supe ambalate, nuggets de pui și înghețate, pot include conservanți împotriva mucegaiului sau a bacteriilor, coloranți artificiali, emulgatori care opresc separarea și zahăr, sare și grăsimi adăugate sau modificate pentru a face mâncarea mai gustoasă.

Carnea procesată și alimentele și băuturile cu zahăr nu prezintă aceleași riscuri precum cerealele integrale ultraprocesate, spre exemplu.

Studiul a analizat date obținute de la peste 100.000 de specialiști din domeniul sănătății din SUA care nu au avut cancer, boli cardiovasculare sau diabet.

În perioada 1986-2018, participanții au oferit informații despre sănătatea și stilul lor de viață din doi în doi ani. La fiecare patru ani, ei au completat un chestionar detaliat despre alimentație.

Grupul care a consumat cea mai redusă cantitate de alimente ultraprocesate a mâncat în jur de 3 mese pe zi, în medie, în timp ce grupul aflat la polul opus a servit cam șapte mese pe zi, potrivit studiului publicat miercuri în revista The BMJ.

Riscul de deces a fost cu 4% mai mare pentru cei care au mâncat cel mai mult, inclusiv un risc cu 9% mai mare de moarte din cauza bolilor neurodegenerative.

„Cerealele, pâinea din cereale integrale, de exemplu, sunt considerate alimente ultraprocesate, dar conțin diferite substanțe nutritive benefice, precum fibre, vitamine și minerale”, a explicat Dr. Mingyang Song, cercetătorul de la Harvard care a condus acest studiu.

„Pe de altă parte, cred că oamenii ar trebui să încerce să evite sau să limiteze consumul anumitor alimente ultraprocesate, precum carnea procesată, răcoritoarele îndulcite cu zahăr și băuturile îndulcite artificial.”

Cercetătorii au descoperit și că cel mai important factor care contribuie la reducerea riscului de deces este calitatea alimentației generale a unei persoane.

„Dacă oamenii mențin o dietă general sănătoasă, nu cred că trebuie să se sperie sau să se alarmeze. Modelul alimentar general rămâne factorul predominant care determină consecințele asupra sănătății.”

O dietă sănătoasă este variată, cu cât mai multe fructe și legume de diferite culori și cereale integrale, potrivit Dr. Peter Wilde, cercetător al Quadram Institute Bioscience din Marea Britanie.

„Dacă te îngrijorează aditivii alimentari, atunci alege alimente care un un nivel scăzut de aditivi. Ai grijă, totuși, la conținutul nutrițional al alimentelor ultraprocesate pe care alegi să le consumi.”

„Lucrurile nu sunt alb-negru. Un anumit aliment nu este nici bun, nici rău, ci conține elemente de ambele feluri, iar echilibru dintre cele două poate să depindă de cantitatea pe care o mănânci”, a mai spus Wilde.

sursa: digi24.ro

Ceaiul care te ajută după mesele copioase de Paşte. Este foarte eficient

Există un ceai care te poate ajuta după mesele copiase de Paște. Acesta are o mulțime de beneficii pentru sănătate, dar puține persoane știu de el. Dacă ai probleme cu digestia sau te simți obosit, nutriționiștii îți recomandă să bei acest ceai.

Această băutură este o combinație între ceaiul verde și cel negru în ceea ce privește oxidarea frunzelor. El este originar din China si este un tip de ceai semifermentat. Ca şi ceaiul verde sau ceaiul negru, se obţine din planta Camellia sinensis, dar metoda de procesare este diferită.

Ceaiul verde este produs din frunze ceai proaspete, neoxidate (oxidarea reprezintă o serie de reacţii chimice care au loc ca urmare a expunerii la aer a frunzelor de ceai şi care influenţează gustul, culoare şi, într-o oarecare măsură, conţinutul nutriţional al ceaiului). Ceaiul negru, pe de altă parte, este produs din frunze complet oxidate.

Acest ceai semifermentat ajută la arderea grăsimilor și stimulează metabolismul. Antioxidanții și cofeina din el pot contribui la acest efect, dar ajută şi la gestionarea greutății. El te poate scăpa de bolile de inimă.

Consumul moderat din această băutură poate ajuta la reglarea nivelului de zahăr din sânge. Ceaiul te poate ajuta la stimularea secreției de enzime digestive și la reducerea disconfortului gastric.

Te ajută să te relaxezi și să dormi mai bine

Datorită conținutului său bogat de antioxidanți, ceaiul Oolong, căci așa se numește, sprijină sistemul imunitar. El protejează organismul împotriva bolilor și infecțiilor. Ceaiul Oolongul conține L-teanină, un aminoacid care poate promova relaxarea și reducerea stresului, fără a produce somnolență.

Compuşii antioxidanţi și fitonutrienții din Oolong au proprietăți antiinflamatorii, care ajută la reducerea inflamației și a durerilor asociate cu diverse afecțiuni. Este indicat să bei Oolong zilnic pentru a vedea rezultate, potrivit Dcnews.

Dacă vrei și TU să abordezi un stil de viață sănătos, nu o face de capul TĂU! Solicită o consultație gratuită cu un specialist care să te ajute să faci corect pașii. Nu ezita, accesează Centrul Online de Nutriție și Sport al Galinei Tomaț, din orice colț al lumii, pentru a găsi răspuns la orice întrebare și a primi ghidare profesionistă!

Ouăle care în maioneză pot da o toxiinfecție groaznică, mortală

Ouăle nu lipsesc de pe masa de Paşte. Fie că sunt vopsite sau folosite la maioneză, trebuie să se acorde o mare atenție, deoarece este bine să fie evitate anumite tipuri de ouă spune medicul Virgiliu Stroescu.

Suntem deja în Joia Mare, iar tradiţia spune că astăzi se vopsesc ouăle pentru Paşte. Sfatul medicului este cât se poate de clar, să consumați ouă de găină şi să evitaţi ouăle de rață sau de găscă.

Medicul Virgiliu Stroescu a explicat că aceste ouă pot fi contaminate cu anumite bacterii. Din acest motiv, spune medicul, ouăle de găină sunt mult mai sigure. Pericolul cel mare este atunci când sunt folosite la maioneză.

„Este interzis consumul de ouă de rață pentru că poate da o toxiinfecție groaznică, mortală. De aceea nu se face maioneză din ouă de rață sau de gâscă. Se pare că anatomia lor, pentru că sunt mai joase decât găinile, poate apărea o infecție mult mai gravă”, a spus medicul Virgiliu Stroescu.

Nu doar ouăle de rață și gâscă ne pot băga în spital

Medicul avertizează și spune nu este de joacă cu toxiinfecţiile alimentare. Toxiinfecțiile apar în masă, sunt puternice. Se poate muri din asta. Din două părți este lovit omul respectiv.

„Sunt două probleme cu toxiinfecțiile alimentare, respectiv toxina și infecția, care sunt separate. Infecția este prezența unor microbi și toxinele sunt secrețiile lor.

Prin urmare, din două părți este lovit omul respectiv. Se moare de la toxiinfecții! Și totdeauna toxiinfecțiile apar în masă, sunt puternice. Acum trebuie să vadă ce fel de germeni au fost acolo, pentru că sunt unii foarte periculoși, alții mai puțin periculoși.

Microbii fac toxine, iar apoi și microbii și toxinele atacă. Deci omul are o dublă lovitură, respectiv și toxine, dar și infecții”, a mai spus medicul.

Dacă vrei să abordezi un stil de viață sănătos, nu o face de capul TĂU! Solicită o consultație gratuită cu un specialist care să te ajute să faci corect pașii. Nu ezita, accesează Centrul Online de Nutriție și Sport al Galinei Tomaț, din orice colț al lumii, pentru a găsi răspuns la orice întrebare și a primi ghidare profesionistă!

Un fost model Playboy s-a sinucis împreună cu fiul ei de 7 ani
Articolul anterior
Un post de televiziune își suspendă activitatea: „Resursele financiare s-au epuizat, iar în aceste condiții nu mai putem continua”
Articolul următor