Au rămas zile numărate până la trecerea dintre ani, iar cel mai bine e să începi un Nou An în plină formă.
Aliona Zlatov
Medic dermatolog – cosmetolog
Pentru început îţi recomand câteva tratamente, care se pot face cu 7-10 zile înainte de marea sărbătoare. Găseşte-ţi timp, pentru a merge la cosmetolog, ca să te ajute să scapi de micile imperfecţiuni, cum ar fi comedoane, puncte negre, coşuri. Aceste proceduri, de cele mai multe ori, lasă urme vizibile pentru o perioadă, de aceea este bine să faci tratamentul cu cel puţin o săptămână înainte de eveniment.
Poţi începe şi proceduri de revitalizare, lifting pentru un ten obosit, acestea durează în medie până la 10 zile.
Nu trebuie să uiţi şi de păr, ştii că nu poţi să-i redai strălucirea şi aspectul sănătos peste noapte, de aceea trebuie să ai grijă din timp. Aplică un tratament intensiv de îngrijire sau o mască destul de concentrată, pentru refacerea părului degradat. Dacă ai fire despicate, numai foarfecele te poate ajuta.
Numărătoarea inversă
28 decembrie
În primul rând, trebuie să ai grija de tot corpul, e bine să faci mai întâi procedurile de epilare şi pensare, pentru că ele pot irita pielea.
Hidratează-te cât mai bine, consumă 2 – 2,5 l de lichide pe zi, pentru că totul vine din interior.
29 decembrie
Procedura de exfoliere a pielii corpului şi feţei se face cu un scrab, pe care îl poţi prepara singură din tărâţe, făină de mălai sau chiar zaţ de cafea. Amesteci conţinutul cu o lingură de miere sau argilă şi câteva picături de ulei, potrivit tipului tău de piele, după care adaugă lapte sau chiar apă, ca să obţii o pastă omogenă, apoi aplici compoziţia pe piele şi masezi circular cu un burete sau o mănuşă abrazivă, până când aceasta se obişnuieşte cu frecarea. Se insistă mai mult pe coate şi călcâie. Particulele se îndepărtează cu apă călduţă, apoi se clăteşte cu apă rece, pentru închiderea porilor. După care aplici o cremă, loţiune de hidratare intensă. Pielea devine mai strălucitoare şi mai tânără.
30 decembrie
Poţi face măşti (produse cosmetice), pentru o sesiune anti-cearcăn sau câteva zile la rând aplică pe ochi pliculeţe de ceai verde rece şi le ţii 10-15 min. Mai poţi face comprese cu ulei de măsline pentru ridurile de lângă ochi (numite labă de gâscă).
În funcţie de fiecare tip de ten, poţi face măşti pe bază de fructe şi legume, care îţi hrănesc, hidratează şi tonifică pielea. Testează mai întâi pe o porţiune mică de piele conţinutul obţinut, ca să vezi, dacă nu ai alergie la unele produse:
Persoanele cu tenul normal pot face măşti pe bază de morcov, miere, piersici, banane, portocale, castraveţi, migdale.
Măştile pentru tenul uscat includ următoarele ingrediente: romaniţă, levănţică, mentă, banane, miere, lapte, iaurt, albuş de ou, unt, căpşune.
Pentru tenul gras şi mixt, măştile trebuie să fie preparate din mere, roşii, tărâţă, drojdie, albuş de ou, lămâie, făină de ovăz.
Măscă pentru ten uscat:
a) 3 linguriţe de ovăz mărunt (poate fi şi făină de ovăz) înmuiat în lapte, un gălbenuş de ou, suc de fructe.
b) o linguriţă nămol terapeutic (se găseşte în farmacie), muşeţel măcinat şi ulei de măsline, peste care se adaugă apă fierbinte, se lasă compoziţia să se răcească, după care se aplică.
Mască pentru ten gras şi mixt:
a) Se ia un albuş de ou şi se bate, până se obţine o spumă tare, luăm o lingură de spumă şi amestecăm cu o lingură de suc de lămâie.
b) O banană zdrobită cu iaurt
Mască pentru ten congestionat:
2 linguri de suc de morcov, 1 lingură de caimac de lapte (se găseşte în supermarket) şi pui caolin (lut, se găseşte în farmacie) până obţii o pastă.
Pentru toate măştile recomandate, se face o compoziţie din ingredientele menţionate şi se aplică timp de 15-20 min., apoi se înlătură cu apă caldă.
31 decembrie
În ajun de Anul Nou trebuie să te relaxezi, să dormi suficient, ca să arăţi strălucitor.
Vezi la rubrica „Frumuseţea se învaţă” cum te machiezi corect, ca să furi privirile tuturor la petrecerea de Revelion.