Piele uscată, eritem și prurit? Iată cum să o îngrijești corect!

În mod sigur, deja se știe că în aceasta perioadă este recomandat să ne spălăm mai des pe mâini și să folosim soluții dezinfectante. Însa, acestea din urmă pot afecta bariera pielii. De aceea, hidratarea este foarte importantă.

separator
Spală mâinile cât mai des, dar în același timp folosește produse blânde, testate dermatologic și care nu irită și mai mult pielea deja agresată de dezinfectanți.

Pielea devine foarte uscată, din cauză că se deshidratează. S-ar putea ca produsele pe care le folosești în mod normal să nu mai dea aceleași rezultate, de aceea este nevoie de creme mai grase pentru a suplini pierderea apei din țesutul epitelial.

Mai mult, iritațiile și pruritul dau multe bătăi de cap și creează disconfort indiferent de vârstă. Produsele din gama Ivahidra+ îți vin în ajutor cu o formulă specială pentru a curăța delicat pielea uscată la bebeluși, copii și adulți. Nu conțin detergenți și nici parfum.

Potrivite pentru întreaga familie, produsele din gama Ivahidra+ oferă o îngrijire specială pielii cu tendință atopică, care se confruntă cu senzații de mâncărime.

Dermatita atopică este o afecțiune alergică cronică ce apare pe fondul unor modificări imunologice. La copii este boala cutanată cea mai frecventă. Debutul este la vârste foarte mici, de obicei sub 6 luni. În ultima perioadă această afecțiune a devenit foarte comună: 10-20% din copii suferă de dermatită atopică.

Se manifestă prin zone de piele uscată (xeroză), mâncărimi (prurit accentuat), roșeață (eritem), papule, vezicule, eroziuni și cruste. Pielea devine susceptibilă la infecții de tip bacterian.

Pielea unui pacient cu dermatită atopică reacționează anormal și ușor la substanțe iritante, alimente și alergeni din mediu.

Specialiștii recomandă doua acțiuni principale în îngrijirea copiilor cu dermatită atopică și anume:

  • spălarea folosind produse de baie neagresive, emoliente, “non – detergent”
  • aplicarea unei creme emoliente, hidratante

Beneficiind de calitățile apei termale Herculane, cu proprietăți calmante și antiiritante asupra pielii, gama Ivahidra+ este ideală pentru protejarea, hrănirea și calmarea pielii uscate și sensibile.

Produsele Ivahidra+, produse fără parfum, foarte emoliente, foarte bine tolerate sunt indicate pielii sensibile uscate cu tendință atopică a bebelușilor, copiilor și adulților.

Ivahidra+ Gel de spalare  

Gelul de spalare Ivahidra+ este un produs de curatare calmant si anti-iritant, creat special pentru pielea uscata până la atopică. Este un gel de duș nondetergent, emolient, cu pH apropiat de cel al pielii. El conține agenți hidratanți și antiinflamatori.

Aquaxyl stimulează sinteza de acid hialuronic și de ceramide iar Calmiskin reduce roșeața și pruritul, îmbunătățind starea de confort.

 Ivahidra+ Cremă hidratantă pentru corp

Are rol trofic, de refacere a barierei cutanate cu limitarea xerozei cutanate și a pruritului. Conține Aquaphiline (extras de panseluțe sălbatice), unt de Karite, glicerină, alfabisabolol.

Aquaphiline stimulează hidratarea pielii din interior spre suprafață prin stimularea sintezei de aquaporine și a depozitelor de acid hialuronic. Lucrările legate de excepționala descoperire a rolului aquaporinelor au fost recompensate cu premiul Nobel în 2003.

Ivahidra+ Crema hidratantă pentru față

Asigură hidratarea profundă, imediată și pe termen lung, redând suplețea pielii foarte uscate cu tendință atopică.  Are efect nutritiv, antiinflamator și antibacterian. Conține Aquaphiline (extras de panseluțe sălbatice), unt de Karite, ulei de Jojoba și alfabisabolol.

Formulele din spatele produselor Ivatherm sunt dezvoltate cu iubire si atentie pentru pielea ta! Dacă nu le-ai încercat încă, le poți găsi în rețeaua Farmacia Familiei.

În această perioadă, oferă pielii tale confort și hidratare intensă pe parcursul întregii zile!

Încă 82 de moldoveni, testați pozitiv la Covid-19. Bilanț total: 505 cazuri
Articolul anterior
China, acuzată că şi-a ascuns morţii de coronavirus. 21 de milioane de dezabonări la telefonie în 5 luni
Articolul următor
Alte articole interesante