Cum să te machiezi în funcție de forma feței. Sfaturile vedetelor!

Vedetele întotdeauna au un machiaj impecabil. Nici nu este de mirare atâta timp cât în spatele lor stau cei mai buni make-up artiști. Dacă îți dorești și tu să arăți la fel de bine, trebuie să-ți maschezi problemele feței, dar și să ții cont de forma ei.

separator

Jessica Alba este norocoasa posesoare a formei ovale. Faţa ovală este perfect simetrică. Distanţa dintre ochi este egală cu lungimea ochiului. Partea de sus este mai mare decât cea de jos. Pe această structură osoasă poţi face orice tip de machiaj şi nu este necesară o corecţie deosebită.

Totuşi Jessica aplică de-a lungul maxilarului un fond de ten cu o nuanţă mai închisă pentru a da impresia de faţă mai scurtă şi mai subţiată. Ea apelează şi la un fard bronzant pe care îl aplică sub forma cifrei “3”, pornind de pe tâmple spre obraji şi coborând pe linia maxilarului. Un alt truc este aplicarea unui iluminator atât pe frunte cât şi pe bărbie. Nu sunt neglijate nici sprâncenele, care sunt conturate după forma lor naturală.

Jessica Simpson are forma feței pătrată. Pentru a-şi îndulci trăsăturile, aceasta aplică pe colţurile frunţii şi ale maxilarului un produs pentru umbrire ca bronzer, corector închis sau chiar un fond de ten. Aplicarea produsului se face dinspre frunte, în jos spre tâmple şi dinspre maxilar în sus. Pentru iluminare şi distragerea atenţiei de la foma pătrată, Jessica foloseşte un corector în centrul frunţii şi în zona de sub bărbie, pe care îl blenduiseşte spre urechi şi în zona gurii, pentru a îndulci trăsăturile. Obrajii joacă un rol important la acest tip de faţă de aceea conturarea lor se face în două etape: în prima etapă se aplică o nuanţă închisă sub linia osului zigomatic, apoi se aplică un fard în nuanţe mai deschise dar foarte bine difuzat prin blending. Distragerea atenţiei de la maxilarul proeminent se mai face şi prin aplicarea unei nuanţe intense de ruj pe buze.

Faţa în formă de inimă posedă obraji proeminenţi. Pentru a-i accentua poţi purta un blush deschis asociat cu un fard neutru pentru ochi şi un gloss deschis pe buze. Pentru acest gen de faţă conturul la tâmple este un must. La fel ca la faţa rotundă, zona frunţii, zona de sub ochi şi bărbia trebuie iluminate. Îţi mai poţi pune în evidenţă obrajii şi prin aplicarea unui ruj roşu pe buze. Toate acestea le ştie şi Reese Witherspoon, de aceea machiajul ei arată impecabil de fiecare dată.

Sursa

Fostul preşedinte al CCA, Gheorghe Gorincioi, s-a spânzurat
Articolul anterior
Motivul nebănuit pentru care îți cade părul
Articolul următor
Alte articole interesante