Cum scapi de sebumul de pe față în sezonul estival!

Veșnica problemă a femeilor cu tenul gras este surplusul de sebum. Iar în sezonul estival situația se înrăutățește și fața strălucește la propriu. Dacă faci și tu parte din categoria nefericitelor cu pielea grasă, ține cont de următoarele sfaturi!

separator

Spală-ți fața cu un gel de curățare care să conțină acid salicilic – acesta nu doar exfoliază ușor pielea și îndepărtează surplusul nedorit de impurități, dar reduce și cantitatea de ulei produs de piele, punctele negre și coșurile.

Simplifică ritualul de îngrijire. Folosește cât mai puține produse cosmetice. Sari peste fondul de ten care încarcă pielea și blochează porii și optează, în schimb, pentru o cremă cu silicon. Sau folosește un concealer pe zonele cu probleme. Folosește o pudră translucidă sau una minerală în zona T, unde fața începe să lucească mai repede.

Exfoliază pielea săptămânal. Scrubul te va ajuta să îndepărtezi excesul de sebum și să lași pielea să respire. Încearcă să optezi pentru variante naturale, care nu-ți irită pielea. Îți poți face oricând un scrub cu zahăr fin și miere.

Obișnuiește-te să-ți faci o mască cu argilă. Argila este benefică pentru pielea grasă fiindcă absoarbe sebumul și micșorează porii.

sursa

Nu ai să crezi! Cât costă un outfit de zi cu zi a interpretei Beyonce
Articolul anterior
Exerciţii pe care le poţi face în parc, pe bancă!
Articolul următor
Alte articole interesante