Exfoliante naturale pentru corp

Exfolierea este procedura care îți ofera șansa de a avea o pielea fină, luminoasă, netedă și reîntinerită. Deși în mod natural pielea regenerează la fiecare 28 de zile, din cauza poluării, acțiunii chimicalelor și toxinelor asupra tegumentului, este oportun să ajutăm pielea să-și reînnoiască celulele, pentru a o menține curată și într-o stare bună de sănătate. În acest scop, poți să folosești cu succes exfoliantele naturale enumerate mai jos!

separator
exfoliante-naturale-pentru-corp-720x400_c

Exfoliant natural cu lămâie

Exfoliantul cu lămâie este un important aliat pentru persoanele care au pete pe piele. Lămâia are proprietatea de a deschise piele treptat, diminuând petele solare în mod natural. Exfoliantul se face cu coaja de lămâie, care trebuie lăsată să se usuce. Când s-a uscat trebuie rasă, apoi se amestecă cu un produs care permite realizarea unor mesaje lejere. Unul dintre aceste produse este mierea, care are și proprietăți antibiotice și calmante. Se poate încerca și celebrul ulei de cocos, care hidratează pielea. Însă, acest exfoliant trebuie utilizat înainte de culcare, deoarece dacă ne expunem la soare ar putea rămâne pete.


lamiei
Exfoliant natural cu ovăz
Ovăzul este un alt produs natural foarte valoros în curele de frumusețe. Sunt multe persoane care îl folosesc ca exfoliant, fiindcă are o mare putere de curățare a pielii. În plus, este un produs care ajută la menținerea hidratării pielii. Se poate amesteca cu uleiuri, deși dacă pielea noastră este grasă, mai bine îl amestecăm cu lapte. Dacă îl amestecăm cu ulei, trebuie să lăsăm ovăzul înainte în apă, apoi să adăugăm uleiul în ovăzpentru a face o pastă. Laptele se poate adăuga până ce ovăzul îl absoarbe și se poate crea o pastă.

ovaz
Exfoliant natural cu zahăr
Zahărul este, de asemenea, un bun exfoliant natural. Este vorba despre unul dintre ingredientele cele mai utilizate, mai ales fiind toți avem zahăr în casă. Zahărul se poate amesteca cu ulei de cocos pentru hidratare, sau cu suc de lămâie, în caz că avem pielea grasă, având în vedere că lămâia are putere astringentă și ne va ajuta să o controlăm. De asemenea, putem folosi zahărul pentru a combate petele care apar pe față din cauza soarelui. Zahărul este unul dintre cele mai folosite ingrediente și mai ușor de găsit în orice cămară. De aceea putem să-l folosim pe tot corpul.

zahar
Exfoliant natural cu cafea
Când facem cafea, trebuie să păstrăm ce rămâne, deoarece zațul poate fi un excelent exfoliant. Cafea ajută la îmbunătățirea circulației și la eliminarea toxinelor. Este un exfoliant care se recomandă dacă încercăm să reducem volumul și celulita în anumite zone ale corpului. Acest exfoliant se face din zaț și ulei de cocos cu consistență mare. Astfel, nu doar vom exfolia pielea, ci o vom și hidrata îmbunătățind circulația în același timp. Trebuie făcute mișcări circulare ascendente și lăsat exfoliantul să acționeze câteva minute. Apoi, se îndepărtează cu apă caldă și săpun. Vom observa ce piele frumoasă avem.

cafea

Topul celor mai norocoase zodii. Tu pe ce loc te clasezi?
Articolul anterior
Greșeli pe care le faci dimineața și care nu te lasă să slăbești!
Articolul următor