Reguli de frumusețe de la Salma Hayek: “Nu curăța fața”

O zi obişnuită din viaţa actriţei Salma Hayek  poate să includă şi excursii back-to-back între Londra, Veneția, Cannes şi Paris, acolo unde vedeta locuieşte cu soţul ei, Francois-Henri Pinault, și fiica Valentina, de şapte anişori. Chiar dacă are un regim de viaţă foarte activ şi plin, vedeta emană mereu strălucire, vigoare şi carismă, cele mai frecvent asociate somnului nocturn împlinit.

separator

,,Eu sunt încântată de ceea ce fac, de proiectele mele, de aceea nu mă epuizez niciodată. E ca și atunci când eşti foarte obosită, dar, dacă ai programată o întâlnire fierbinte de suflet, recuperezi imediat toată energia’’, spunea actriţa într-un interviu pentru revista Vogue.

Salma Hayek are un arsenal de secrete de frumuseţe. Acum patru ani, ea şi-a lansat şi o linie de produse cosmetice-rujuri, blush-uri, seruri pentru faţă, şampoane, condiţionere, fiind inspirată de bunica ei. Iată câteva reguli esențiale de frumuseţe de la Salma Hayek:

Improvizează în orice clipă un program de antrenament

În zilele în care nu merg la sala de sport, eu continui să mă aflu în mişcare. Am multă activitate zilnică şi am învățat să valorific fiecare clipă. Am cunoscut la Londra o doamnă care m-a învățat cum să-mi organizez corpul aşa încât tot ceea ce fac să transform într-un antrenament, chiar şi spălatul pe dinți. Te poţi spăla pe dinţi gârbovindu-te sau, dimpotrivă – în poziţie verticală, cu spatele drept şi coatele la înălțimea umerilor. Nu urca scările cu genunchii, urcă-le cu fundul! Nu irosi nicio secundă!

Să ştii când să-ţi cureţi faţa

Curăţă întotdeauna fața înainte de a merge la culcare – este foarte important să faci asta înainte de somn. Eu folosesc o loţiune de curăţare pe bază de muşeţel, dacă nu am folosit machiaj în ziua respectivă ori un demachiant pe bază de ulei – dacă am aplicat machiajul. Nu curăţa faţa dimineaţa. Pielea formează în timpul nopţii substanţe folositoare. Când dormi, ea îşi restabileşte pH-ul, produce uleiuri necesare, colagen – toate pentru o piele sănătoasă. Bunica m-a învățat asta.

Hidratează tenul cu o cremă eficientă

Să folosesc o cremă hidratantă eficientă este un principiu în cazul meu. O testez atunci când fac zboruri tur-retur între Los Angeles şi Paris. Dacă tenul meu este în regulă după asta, înseamnă că şi crema mea de faţă este fantastică.

TMM01SALMANEW1_a_528405c

Nu usuc părul în exces

Părul meu este atât de ondulat, încât perioada sa de glorie vine a doua, a treia zi după şamponare. Folosesc un şampon uscat între spălări. Nu aplic balsamul de păr la rădăcini, ci doar pe vârfuri.

Nunţile manechinelor celebre
Articolul anterior
Cum o cheamă pe fiica lui Kate Middleton și a Prințului William
Articolul următor
Alte articole interesante