Trucuri contra oboselii de pe față!

Pleoape lăsate, cearcăne, ochi umflați, toate acestea sunt semne că nu acorzi suficient timp relaxării. Dacă nu ai timp pentru cele 8 ore de somn, ține cont de sfaturile de mai jos pentru a-ți menține frumusețea.

separator

cearcane1

Ochi umflaţi

Soluţia rapidă: apelează la rezultatele imediate ale masajului. Tot ce trebuie să faci este să aplici crema de ochi cu ajutorul degetului inelar, prin tapotări rapide şi uşoare pe zona vizată. Mai mult, dacă ai ţinut crema de ochi la frigider peste noapte, efectul decongestionant este mai rapid.

Soluţia pe termen lung: dacă eşti predispusă pungilor de sub ochi, foloseşte înainte de culcare o cremă pe bază de cafeină, iar după ce a intrat în piele, lipeşte sub pleoapa inferioară o mică bucată de bandă adezivă medicală (yep, nu glumesc). Pare ciudat, dar acea compresie strânge la modul fizic vasele de sânge şi împiedică acumularea de fluide.

Pleoape lăsate

Soluţia rapidă: Dacă ai tenul deschis, aplică un fard cremos alb pe pomeţi şi pe arcade – iluminarea acestor zone distrage atenţia de la problema pleoapelor grele. Dacă ai tenul în nuanţă medie, foloseşte o culoare cu trei tonuri mai deschisă ca cea naturală.

Soluţia pe termen lung: foloseşte produse de ochi pentru fermitate (caută retinol sau peptide), iar ziua foloseşte protecţie solară şi ochelari de soare (pentru că razele ultraviolete pot accentua lăsarea ţesuturilor).

Cearcăne

Soluţia rapidă: ai nevoie de o asociere isteaţă a corectoarelor. Aplică mai întâi unul în nuanţă de piersică ca să scapi de nuanţele albăstrii. Apoi, amestecă un corector lichid sau cremos, într-o nuanţă cât mai aproape de cea naturală a pielii, cu nişte pudră liberă şi tapotează pe zona vizată cu degetul inelar. Pudra va fixa nuanţa fără ca efectul să fie artificial, de mască.

Soluţia pe termen lung: încearcă să îţi dai seama care este cauza apariţiei cearcănelor. Dacă zona ochilor se înroşeşte doar în perioada alergiilor, ia un antihistaminic şi vei preveni acumularea sângelui în acea zonă şi nu vei mai simţi nevoia să te freci la ochi. Dacă cearcănele sunt ereditare, cremele pe bază de retinol te pot ajuta să stimulezi producţia de colagen şi să faci pielea mai opacă. Dacă ai pete închise la culoare, încearcă produsele depigmentante şi foloseşte protecţie solară de minimum 30.

sursa

Mondeni care învață să danseze! Cum li se dau primii pași
Articolul anterior
Nestle prezintă: Nepoțica lui Nicolae Glib, pofticioasa familiei!
Articolul următor
Alte articole interesante