Astăzi, este sărbătorită Ziua Internațională a Familiei! Nouă sfaturi ca să ai o familie fericită și împlinită

Anual, în data de 15 mai este sărbătorită Ziua Internaţională a Familiei. Scopul acesteia este de a sublinia importanţa familiei, în condiţiile în care oamenii au început să se îndepărteze de instituţia numită „familie”.

separator

Mai jos, îți prezint câteva sfaturi ca să ai po familie fericită.
Fă-ţi timp pentru a vorbi şi asculta!
Deseori, părinţii uită că nu este uşor să vorbească cu un copil, mai ales pentru că acesta nu are logica unui adult. Încearcă să îţi aminteşti cum s-a desfăşurat pentru tine comunicarea la acea vârstă. Persoanele pe care le-ai plăcut au fost, probabil, cele care te-au ascultat cel mai bine, nu-i aşa? Ascultarea nu înseamnă numai să auzi cuvintele, dar şi să înţelegi ce simte copilul în spatele lor, fără să critici. Asigură-te că înţelegi ce spune copilul, la fel cum o faci şi cu un adult: repetă ce a spus, în cuvintele tale, aprobă şi întăreşte ceea ce spune. Mesajele de genul “nu vorbim când suntem la masă”, ameninţările şi învinuirile îl pot face pe copil să se simtă din ce în ce mai deprimat şi neajutorat.

Oferă afecţiune, încurajare şi apreciere!
Oferă afecţiune, îmbrăţişează cu atenţie şi blândeţe. Adolescenţii care sunt lăudaţi, pupaţi sau îmbrăţişaţi sunt mai predispuşi ca în viitorul imediat să aibă rezultate mai bune la şcoală decât cei care nu au parte de asemenea experienţe afective în familie.

Nu face abuz de puterea de adult!
Cu cât un copil este mai mic, cu atât tu, ca părinte, ai mai multă putere asupra lui. Foloseşte puterea de adult cu înțelepciune. Păstrează controlul prin umor şi încurajare, nu prin pedepse sau ameninţări. În familiile disfuncţionale există o luptă nesfârşită pentru control care este dăunătoare copiilor. Atunci când copiii au un cuvânt de spus despre ceea ce se întâmplă, iar familia pune preţ pe ascultatul fiecărui membru în parte, se creează o relaţie specială între părinţi şi copii, bazată pe încredere şi intimitate.

Nu rupe legăturile cu prietenii şi rudele!
Este foarte important pentru un copil să ştie că există oameni în afara familiei la care poate apela atunci când lucrurile devin dificile pentru el. Prietenii contribuie la fericirea şi starea de bine a unui copil.

Cultivă loialitatea!
Arată-ţi loialitatea faţă de familie. Luaţi-vă apărarea unul altuia şi sprijiniţi-vă reciproc în orice situaţie. Lucraţi împreună pentru a forma un front unit şi a găsi soluţii la probleme.

Nu uita de ritualuri şi tradiţii!
Lucrurile mici, pe care le faceţi zilnic şi la ocazii deosebite, ajută la construirea unui sentiment de apartenenţă, de securitate şi de mulţumire interioară. Ritualurile de zi cu zi pot varia de la modul cum vă luaţi ‘la revedere’ la cum cinaţi împreună. Familiile beneficiază de avantajul că se pot reuni la ocazii speciale (zile de naştere, sărbători religioase, onomastice) şi să-şi creeze propriile ritualuri şi tradiţii pentru fiecare din ele.

Împărtăşeşte-ţi valorile spirituale!
Multe familii au convingeri spirituale care dau sens şi direcţie evenimentelor obişnuite ale zilei. Ele pot adăuga, de asemenea, putere şi speranţă în vremuri de criză şi de dificultate.

Rezistaţi!
Familiile puternice sunt capabile să reziste la eşecuri şi crize, menţinând o atitudine pozitivă, valori comune şi convingeri care le ajută să facă faţă provocărilor.

Sursa

#stilunic–Doina Danielean și Alina Ciobanu:”Zic să o facem altfel, în opinci și strae tradiționale?”

Invitatele de azi la #stilunic ne-au spus că fac parte din categoria prietenilor despre care se crede că fac totul la comandă. De ce? La sigur veți afla în acest episod. Pentru că Doina Danielean și Alina Ciobanu au povestit multe lucruri interesante despre relațialor, dar și momente picante despre cum arată relația lor când se ceartă!

Halterofila Gabriela Danilov a devenit campioană europeană, la categoria sub vârsta de 15 ani

Halterofila Gabriela Danilov a devenit campioană europeană, la categoria sub vârsta de 15 ani.

În concursul probei de smuls, a categoriei de greutate de până la 45 kg, discipola Liceului Internat Municipal cu Profil Sportiv, a înregistrat rezultatul de 60 kg, iar la proba aruncat 71 kg, rezultate ce i-a permis să cucerească medalia de argint la ambele probe.

Cu rezultatul de 131 kg la total, Gabriela Danilov a încheiat clasamentul general pe primul loc, și a intrat în posesia medaliei de aur, devansând-o la mică distanță pe reprezentanta Turciei, care a terminat competiția cu rezultatul de 130 kg.

Republica Moldova este reprezentată la Campionatele Europene de haltere U-15 de la Thessaloniki, Grecia de 12 sportivi, 8 băieți și 4 fete.

Deplasarea lotului național de haltere la competiția europeană a fost posibilă cu suportul Ministerului Educației și Cercetării.

O femeie a fost ajutată de carabinieri, după ce i s-a făcut rău în stradă

O femeie aflată în stradă a solicitat ajutorul carabinierilor, comunicând că se simte rău.

Angajații IGC au reacționat prompt și au apelat imediat numărul de urgență 112. În așteptarea echipajului medical, carabinierii au oferit suport și asistență femeii.

,,Acest incident subliniază implicarea și devotamentul carabinierilor în asigurarea siguranței și bunăstării cetățenilor, demonstrând încă o dată importanța prezenței și reacției rapide a acestora în situații de urgență”, comunică Inspectoratul General de Carabinieri.

Motivele pentru care trebuie să ai în bibliotecă măcar un atlas geografic
Articolul anterior
Iarmaroace agricole vor fi organizate în toate sectoarele Capitalei
Articolul următor