Carne de vită în sos de coniac (boeuf en sauce au cognac)!

Ingrediente:

 • 2 bucăţi de carne de vită,
 • 100 g coniac,
 • 2 linguri de unt,
 • ½ pahar ulei,
 • 1 lingură făină de grâu,
 • sare,
 • piper negru măcinat.

Pentru garnitură:

 • 2 pere,
 • 2 pahare de vin alb sec,
 • piper negru,
 • 1 pacheţel zahăr vanilat
 • 2 linguri zahăr.

Mod de preparare:

Carnea de vită se bate uşor, se sărează şi se piperează. Se prăjeşte într-o tigaie cu ulei încins până la obţinerea unei cruste rumene. Se toarnă coniacul, se căleşte cu capac la foc domol timp de 15-20 minute.


Se adaugă untul, făina prăjită un pic, se amestecă, apoi se lasă să se călească până se îngroaşă.

Prepararea perelor în vin:

Aducem vinul până la fierbere, adăugăm zahăr, piper, zahăr vanilat, fierbem la foc domol 5 minute. Adăugăm în marinadă perele întregi, cu coajă. Fierbem la foc domol 10-15 minute până se înmoaie, lăsăm să se răcească în marinadă.

Reţetă oferită de Galina, cititoare unica.md

Dacă eşti o bucătăreasă desăvârşită, împărtăşeşte-ţi cu cititoarele noastre talentul, expediindu-ne pe

retete@unica.md

o reţetă de mâncare ce i-a impresionat pe cei din jurul tău. Iar pentru veridicitate, ataşeză şi poze din procesul pregătirii bucatelor. În emailul pe care ni-l expediezi, te rugăm frumos să îţi indici şi numele deplin!

 

Ucraina: Mașina în care se afla ministrul de externe eston a luat foc în timpul unei vizite la Kiev

O maşină blindată în care se afla ministrul de externe estonian Strain Urmas Reinsalu în timpul vizitei sale în Ucraina, în această săptămână, a luat foc în timp ce se afla în centrul Kievului, a declarat joi diplomatul, relatează dpa.

Război în Ucraina / Foto: Profi Media

„Eram cu ambasadorul Estoniei Kaimo Kuusk pe locul din spate şi dintr-o dată Kaimo a spus că este un miros. Şi apoi
brusc au izbucnit flăcări în spatele nostru”, a declarat Reinsalu în cadrul unei conferinţe de presă în capitala Estoniei Tallinn.

„Din fericire, uşile din spate s-au deschis în cele din urmă pentru că maşina s-ar fi transformat într-o cameră de gazare în câteva secunde”, a declarat ministrul eston.

Nimeni nu a fost rănit în incidentul care a avut loc marţi seara. Reinsalu nu a dat nicio informaţie cu privire la posibila cauză a incendiului care a cuprins vehiculul.

Experţi urmează să examineze maşina care a fost pusă la dispoziţia şefului diplomaţiei ţării membre UE şi NATO de către poliţia şi agenţia de protecţie a frontierelor.

Protestatarii lui Șor își fac necesitățile fiziologice prin tot orașul. Oamenii se arată deranjați

Poliția a venit cu un apel către toți cei care au participat la întrunirea de astăzi, să dea dovadă de un comportament adecvat.

Amintim organizatorilor că sunt responsabili de acțiunile participanților și desfășurarea întrunirii în sine, tot ei fiind obligați să comunice participanților limitele cadrului legal, dar și cum pot avea grijă de propria siguranță.

Menționăm că, locuitorii capitalei deja ne sesizează despre comportamentul participanților la întrunire, fiind deranjați în special că aceștia își satisfac necesitățile fiziologice în curțile blocurilor și stațiile de așteptare a transportului public.

Reiterăm că, Poliţia nu are scopul de îngrădire a dreptului cetățenilor la libera exprimare, dar acesta urmează a fi asumat responsabil, fără a fi încălcate drepturile şi libertăţile altor persoane.

Solicităm participanților să-și exercite dreptul la libera exprimare pe cale pașnică, să se conformeze indicațiilor oamenilor legii, restricțiilor impuse de autorități, să nu vină cu mesaje care instigă la agresiune, violență sau alt gen de acțiuni periculoase pentru siguranța cetățenilor.

”Cheltuieli pentru sistemele de apărare antiaeriană” în facturile localnicilor dintr-un oraș din Rusia

Autoritățile orașului rusesc Breansk s-au gândit să introducă în facturile localnicilor “cheltuieli pentru sistemele de apărare antiaeriană”.

Despre asta anunță Moskovski Komsomoleț.

În casa lui Igor Stribiţchi şi a Olgăi Busuioc miroase a dragoste şi chec cu ciocolată
Articolul anterior
S-a încheiat preselecţia pentru proiectul “Slăbeşte Sănătos”!
Articolul următor