Ingrediente:
- 2 bucăţi de carne de vită,
- 100 g coniac,
- 2 linguri de unt,
- ½ pahar ulei,
- 1 lingură făină de grâu,
- sare,
- piper negru măcinat.
Pentru garnitură:
- 2 pere,
- 2 pahare de vin alb sec,
- piper negru,
- 1 pacheţel zahăr vanilat
- 2 linguri zahăr.
Mod de preparare:
Carnea de vită se bate uşor, se sărează şi se piperează. Se prăjeşte într-o tigaie cu ulei încins până la obţinerea unei cruste rumene. Se toarnă coniacul, se căleşte cu capac la foc domol timp de 15-20 minute.
Se adaugă untul, făina prăjită un pic, se amestecă, apoi se lasă să se călească până se îngroaşă.
Prepararea perelor în vin:
Aducem vinul până la fierbere, adăugăm zahăr, piper, zahăr vanilat, fierbem la foc domol 5 minute. Adăugăm în marinadă perele întregi, cu coajă. Fierbem la foc domol 10-15 minute până se înmoaie, lăsăm să se răcească în marinadă.
Reţetă oferită de Galina, cititoare unica.md
Dacă eşti o bucătăreasă desăvârşită, împărtăşeşte-ţi cu cititoarele noastre talentul, expediindu-ne pe
retete@unica.md
o reţetă de mâncare ce i-a impresionat pe cei din jurul tău. Iar pentru veridicitate, ataşeză şi poze din procesul pregătirii bucatelor. În emailul pe care ni-l expediezi, te rugăm frumos să îţi indici şi numele deplin!