Carne de vită în sos de coniac (boeuf en sauce au cognac)!

Ingrediente:

  • 2 bucăţi de carne de vită,
  • 100 g coniac,
  • 2 linguri de unt,
  • ½ pahar ulei,
  • 1 lingură făină de grâu,
  • sare,
  • piper negru măcinat.

Pentru garnitură:

  • 2 pere,
  • 2 pahare de vin alb sec,
  • piper negru,
  • 1 pacheţel zahăr vanilat
  • 2 linguri zahăr.

Mod de preparare:

Carnea de vită se bate uşor, se sărează şi se piperează. Se prăjeşte într-o tigaie cu ulei încins până la obţinerea unei cruste rumene. Se toarnă coniacul, se căleşte cu capac la foc domol timp de 15-20 minute.


Se adaugă untul, făina prăjită un pic, se amestecă, apoi se lasă să se călească până se îngroaşă.

Prepararea perelor în vin:

Aducem vinul până la fierbere, adăugăm zahăr, piper, zahăr vanilat, fierbem la foc domol 5 minute. Adăugăm în marinadă perele întregi, cu coajă. Fierbem la foc domol 10-15 minute până se înmoaie, lăsăm să se răcească în marinadă.

Reţetă oferită de Galina, cititoare unica.md

Dacă eşti o bucătăreasă desăvârşită, împărtăşeşte-ţi cu cititoarele noastre talentul, expediindu-ne pe

retete@unica.md

o reţetă de mâncare ce i-a impresionat pe cei din jurul tău. Iar pentru veridicitate, ataşeză şi poze din procesul pregătirii bucatelor. În emailul pe care ni-l expediezi, te rugăm frumos să îţi indici şi numele deplin!

 

În casa lui Igor Stribiţchi şi a Olgăi Busuioc miroase a dragoste şi chec cu ciocolată
Articolul anterior
S-a încheiat preselecţia pentru proiectul “Slăbeşte Sănătos”!
Articolul următor
Alte articole interesante