Cartego te invită la vernisajul expoziției „NIL NOVI SPECTRUM”

Știm că sunteți în căutare de activități diverse și interesante, de asta cei de la Cartego au pus la cale un eveniment inedit. Expoziția tânărului artist plastic este demult râvnită de noi și acum suntem încântați să vă anunțăm despre deschiderea acesteia.

Lucrările artistului dialoghează cu publicul pe o multitudine de subiecte pacifist-unificatoare legate de natura umană și Natură în general.


„Soluția conflictului dintre om și natură, spune artistul, constă în „împăcarea” cu natura. În recursul la o formă mai pașnică în avântul tehnico-industrial, ținând seama nu numai de scopurile consumeriste, sociale ci și de respectarea acelui spațiu al coexistenței cu natura.

Expoziția va fi deschisă 16 martie- 6 aprilie, zilnic, de la 9:00 la 20:00 – {weekend: 10:00-19:00}, pe strada Vlaicu Pârcălab 2, Chișinău, Republica Moldova.

Ucraina: Mașina în care se afla ministrul de externe eston a luat foc în timpul unei vizite la Kiev

O maşină blindată în care se afla ministrul de externe estonian Strain Urmas Reinsalu în timpul vizitei sale în Ucraina, în această săptămână, a luat foc în timp ce se afla în centrul Kievului, a declarat joi diplomatul, relatează dpa.

Război în Ucraina / Foto: Profi Media

„Eram cu ambasadorul Estoniei Kaimo Kuusk pe locul din spate şi dintr-o dată Kaimo a spus că este un miros. Şi apoi
brusc au izbucnit flăcări în spatele nostru”, a declarat Reinsalu în cadrul unei conferinţe de presă în capitala Estoniei Tallinn.

„Din fericire, uşile din spate s-au deschis în cele din urmă pentru că maşina s-ar fi transformat într-o cameră de gazare în câteva secunde”, a declarat ministrul eston.

Nimeni nu a fost rănit în incidentul care a avut loc marţi seara. Reinsalu nu a dat nicio informaţie cu privire la posibila cauză a incendiului care a cuprins vehiculul.

Experţi urmează să examineze maşina care a fost pusă la dispoziţia şefului diplomaţiei ţării membre UE şi NATO de către poliţia şi agenţia de protecţie a frontierelor.

Protestatarii lui Șor își fac necesitățile fiziologice prin tot orașul. Oamenii se arată deranjați

Poliția a venit cu un apel către toți cei care au participat la întrunirea de astăzi, să dea dovadă de un comportament adecvat.

Amintim organizatorilor că sunt responsabili de acțiunile participanților și desfășurarea întrunirii în sine, tot ei fiind obligați să comunice participanților limitele cadrului legal, dar și cum pot avea grijă de propria siguranță.

Menționăm că, locuitorii capitalei deja ne sesizează despre comportamentul participanților la întrunire, fiind deranjați în special că aceștia își satisfac necesitățile fiziologice în curțile blocurilor și stațiile de așteptare a transportului public.

Reiterăm că, Poliţia nu are scopul de îngrădire a dreptului cetățenilor la libera exprimare, dar acesta urmează a fi asumat responsabil, fără a fi încălcate drepturile şi libertăţile altor persoane.

Solicităm participanților să-și exercite dreptul la libera exprimare pe cale pașnică, să se conformeze indicațiilor oamenilor legii, restricțiilor impuse de autorități, să nu vină cu mesaje care instigă la agresiune, violență sau alt gen de acțiuni periculoase pentru siguranța cetățenilor.

”Cheltuieli pentru sistemele de apărare antiaeriană” în facturile localnicilor dintr-un oraș din Rusia

Autoritățile orașului rusesc Breansk s-au gândit să introducă în facturile localnicilor “cheltuieli pentru sistemele de apărare antiaeriană”.

Despre asta anunță Moskovski Komsomoleț.

Noi decizii privind asigurarea securității energetice, aprobate de Comisia pentru Situații Excepționale
Articolul anterior
Zelenski: ”Agresiunea rusă se apropie de punctul în care poate ceda”
Articolul următor