Casa noastră arde. Mai multe site-uri de specialitate din mediul online sunt inaccesibile astăzi anunțând o grevă

Premieră în mediul online. ,,Casa noastră arde”. Mai multe pagini web nu sunt accesibile astăzi, 20 septembrie 2019, acestea luând astfel decizia de a participa la greva climatică globală.

separator

Scopul grevei este să atragă atenția lumii (atât guvernelor, cât și populației) că schimbările climatice sunt o problemă reală și urgentă.

Bunăoară, site-ul dexonline.ro participă la această grevă, fiind indisponibil până pe 21 septembrie 2019, ora 00:00.

,,O mare parte din vizitatorii noștri sunt elevi și studenți. Ei vor moșteni, fără vină, o țară și o planetă secătuite de negativismul și de iresponsabilitatea noastră. Față de ei ne simțim datori să participăm la această grevă, să ne închidem porțile pentru o zi și să lipim pe ele acest mesaj. Casa noastră arde”, scrie dexonline.ro

Ce sunt schimbările climatice?

Clima Pământului a variat mult de-a lungul istoriei sale de miliarde de ani. Totuși, variațiile din prezent au un ritm mult mai rapid decât episoadele din trecut. Majoritatea covârșitoare a oamenilor de știință cred că schimbările din prezent sunt cauzate de activități omenești:

Emisiile de gaze cu efect de seră (bioxidul de carbon, CO2, dar și metanul și altele) cauzate de industrie și de agricultură schimbă planeta noastră, singura casă pe care o avem, amenințând să o facă incompatibilă cu civilizația omenească.

Defrișările în masă împiedică pădurile să absoarbă bioxidul de carbon din atmosferă și afectează grav ecosistemele (de remarcat că națiunile s-au angajat în 2014 să înjumătățească defrișările pînă în 2020, dar ele continuă să crească).

Creșterea populației se corelează cu distrugerea mediului. Mai mulți oameni emit mai multe gaze cu efect de seră, consumă mai multe resurse și mai mult spațiu.

Care sunt efectele schimbărilor climatice?

Creșterea temperaturii medii globale
Am depășit deja 1 °C față de perioada preindustrială. Limitarea încălzirii la 1,5 °C sau 2 °C cere măsuri drastice și susținute din partea tuturor națiunilor, dar acest lucru nu se întâmplă. Acordul de la Paris pretinde deja prea puțin, iar națiunile nu se grăbesc deloc să-i implementeze prevederile. Dacă continuăm să ignorăm problema, traiectoria curentă a emisiilor de CO2 va încălzi Pământul cu circa 3 °C până în anul 2100. Aceasta este o estimare extrem de conservatoare, iar an de an modele mai bune de calcul produc estimări tot mai pesimiste.
Dispariția speciilor de animale și plante
Omenirea a ras de pe fața Pământului 60% dintre animalele vertebrate din 1970 și până astăzi. Viteza cu care speciile dispar este astăzi de zeci sau sute de ori mai mare decât media ultimelor 10.000.000 de ani.
Creșterea nivelului mării
Pe traiectoria curentă a emisiilor de gaze cu efect de seră, nivelul mării va crește cu 52-98 cm în acest secol. Un studiu din 2019 nu exclude varianta creșterii cu peste 2 m, ceea ce ar dezlocui 187 de milioane de oameni.
Schimbarea frecvenței și duratei precipitațiilor și ale fenomenelor extreme
Schimbările climatice vor amplifica distribuția prezentă a precipitațiilor (în zonele umede va ploua mai mult, iar în zonele aride va ploua mai puțin). Furtunile care astăzi se petrec doar în zona Ecuatorului vor începe să apară și la latitudini mai înalte. Episoadele de caniculă vor deveni tot mai frecvente și mai intense.
Acidularea oceanelor
O parte din bioxidul de carbon emis de omenire se dizolvă în oceane. Aceasta are ca efect creșterea acidității, cu reverberații majore asupra ecosistemelor. Dincolo de devastarea adusă vieții marine, și impactul asupra omenirii va fi major, fiindcă peste un miliard de oameni depind de viața marină pentru aportul de proteine.
Topirea ghețarilor și a calotelor polare.
Întrucât regiunile arctice și antarctice se încălzesc mai repede decât media globală, topirea gheții la cei doi poli spulberă record după record.

Cum putem limita schimbările climatice?

Singura soluție este reducerea drastică a emisiilor de gaze cu efect de seră. Cele mai noi modele și date arată că, pentru a limita încălzirea la „numai” 1,5 °C, trebuie să reducem emisiile cu 45% până în 2030 (față de nivelul din 2010) și la zero până în 2050. Această cale, deși tot ne-ar lăsa cu un Pământ mult mai sterp decât cel cu care am crescut, ar limita proporțiile distrugerii mediului. Momentan suntem pe o traiectorie absolut greșită. După o stagnare de câțiva ani, emisiile au crescut cu 1,6% în 2017 și cu 2,7% în 2018. Gonim către prăpastie, iar noi apăsăm pedala de accelerație până la fund.

articol 2 Noua gamă Revox ZITCARE pentru un look impecabil, care remediază problemele legate de ten printr-o rutină simplă/P

Suntem încântați să vă prezentăm noua gamă Revox ZITCARE pentru un look impecabil, care remediază problemele legate de ten printr-o rutină simplă.


Credem că o piele frumoasă poate fi obținută fără tratamente costisitoare și proceduri invazive. Noua gamă ZITCARE® demonstrează că îngrijirea blândă și atenția la nevoile tenului pot oferi rezultatele dorite în cel mai scurt timp. De la o rutină zilnică până la rezultate de lungă durată, oferim soluția completă. Formula este special concepută pentru a îmbunatati aspectul pielii, având rezultate vizibile incă de la început. Experții noștri au lucrat pentru a dezvolta un ritual in pasi simpli, care va deveni un adevărat prieten – instrument de încredere în combaterea petelor post-acneice, acneei, punctelor albi si negri.

Dacă ai tenul gras sau mixt, înțelegi cât de dificil poate fi îngrijirea acestuia. Fiind predispus la exces de sebum, poti avea pori încărcați, punctele negre sau pete.

Ce este tenul gras? Producția excesivă de sebum poate duce la un aspect strălucitor, încărcat. Sebumul este un ulei natural care ajută la menținerea pielii hidratate și protejate, dar în exces poate înfunda porii și poate provoca erupții cutanate.

Ce este pielea predispusă la acnee? Acneea apare atunci când porii sunt înfundați cu sebum, celule moarte ale pielii și bacterii. Fapt ce poate duce la inflamație și formarea de erupții cutanate, punctelor negre sau able, respectiv alte pete.

Cum să ai grijă de tenul problematic? Pentru un astfel de ten este esențial să utilizați produse de îngrijire dedicate, ținând cont de următorii pași: Curățare: Folosiți un produs delicat de curățare care poate elimina în mod eficient excesul de sebum și impurități fără a deshidrata tenul. Evitați exfolierea intensa, pentru că poate irita pielea și poate fi intensificata acneea. Hidratare: Contrar aparențelor și pielea grasă are nevoie de hidratare, apelând la un produs cu textura legeră.

Gama Revox Zitcare include produse special concepute pentru a trata tenul predispus la acnee și pentru a îmbunătăți aspectul pielii:

  1. Revox Zitcare Face Wash:
    • Gel de curățare care îndepărtează impuritățile și excesul de sebum, pregătind pielea pentru tratamente ulterioare;
  2. Revox Zitcare Toner:
    • Toner care ajută la pregătirea pielii pentru următoarele etape de îngrijire, reducând porii și echilibrând sebumul.
  3. Revox Zitcare Serum:
    • Serum cu ingrediente active care vizează imperfecțiunile și ajută la echilibrarea tenului.
  4. Revox Zitcare Moisturizer:
    • Cremă hidratantă special concepută pentru a oferi hidratare fără a îngreuna pielea.
  5. Revox Zitcare Spot Treatment:
    • Tratament localizat pentru coșuri, formulat pentru a reduce rapid inflamația și dimensiunea acestora.

Aceste produse sunt formulate pentru a lucra sinergic, ajutând la curățarea, hidratarea și protejarea pielii cu tendințe acneice, oferind o rutină completă de îngrijire.



Ingredientele cheie a produselor Zitcare care iti ajuta să obții un ten mai sănătos:

  • Extractul de Centella Asiatica este un ingredient natural puternic, cunoscut pentru proprietățile sale antiinflamatorii și antioxidante. Ajută la calmarea și netezirea pielii iritate, reduce roșeața și intareste bariera naturala a pielii;
  • Niacinamide: Niacinamida, cunoscută și sub numele de vitamina B3, este un ingredient versatil benefic mai multor tipuri de ten: gras, mixt sau predispus la acnee. Niacinamida ajută la reglarea producției de sebum, reducând aspectul porilor dilatați și diminuând erupțiile;
  • Ulei și extract de arbore de ceai: uleiul și extractul de arbore de ceai sunt ambele remedii naturale recunoscute pentru pielea predispusă la acnee. Uleiul de arbore de ceai are proprietăți antibacteriene puternice care pot ajuta la eliminarea bacteriilor care cauzează acnee, în timp ce extractul de arbore de ceai poate ajuta la reducerea inflamației și a roșeței. Ambele ingrediente sunt, de asemenea, cunoscute pentru capacitatea lor de a desfunda porii și de a elimina excesul de sebum;
  • Pantenol: Pantenol, cunoscut și sub denumirea de vitamina B5, este un umectant puternic care ajută la atragerea umidității pielii. Acest lucru este deosebit de benefic pentru tipurile de piele grasă și mixtă, deoarece poate ajuta la prevenirea producției excesive de ulei, menținând în același timp pielea hidratată. Pantenolul are, de asemenea, proprietăți antiinflamatorii, care pot ajuta la calmarea pielii iritate și reduce roșeața. În plus, funcționează pentru a întări bariera naturală a pielii;
  • Acizi AHA: Acizii AHA (alfa-hidroxi acid) sunt un grup de acizi naturali care sunt derivati din fructe si lapte. Sunt cunoscuți pentru capacitatea lor de a exfolia pielea și de a ajuta la îndepărtarea celulelor devitalizate ale pielii, care pot înfunda porii și pot contribui la erupții cutanate. Acizii AHA sunt deosebit de eficienți pentru tipurile de piele grasă și mixtă, deoarece pot reduce aspectul porilor și pot îmbunătăți textura pielii. De asemenea, pot ajuta la minimizarea apariției cicatricilor post acneice și a hiperpigmentării;
  • Acizi BHA: acizii BHA (beta-hidroxi acid) sunt un alt tip de acid natural care este utilizat în mod obișnuit în produsele de îngrijire a pielii. Spre deosebire de acizii AHA, care sunt solubili în apă, acizii BHA sunt solubili în ulei. Aceasta înseamnă că pot pătrunde mai adânc în piele și desfunda porii, făcându-i deosebit de eficienti pentru tipurile de piele grasă și predispusă la acne;
  • Acizi PHA: acizii PHA (polihidroxi acid) sunt un tip mai nou de acid care câștigă popularitate în lumea îngrijirii pielii. Sunt similare cu acizii AHA prin faptul că exfoliază pielea, dar sunt mai blânde și mai puțin susceptibile de a provoca iritații. Acizii PHA sunt deosebit de benefici pentru tipurile de piele grasă și mixtă, deoarece lucrează pentru a desfunda porii și a îmbunătăți textura pielii fără a provoca uscăciune sau iritație;
  • Acid tranexamic: Acidul tranexamic este un ingredient puternic cunoscut pentru capacitatea sa de a reduce hiperpigmentarea și de a îmbunătăți tonusul pielii. Acționează prin inhibarea producției de melanină, care poate ajuta la reducerea aspectului petelor brune și a nuanței neuniforme a pielii. Acidul tranexamic este deosebit de benefic pentru tipurile de piele predispuse la acnee, deoarece acneea poate lăsa adesea în urmă pete întunecate și cicatrici.

    Pentru a procura produsele Revox Zitcare si pentru a primi o consultatie completa de utilizarea acesteia, va steptam in reteaua de Farmacii Familia si Dita Hyper Farmacie. 

/P/ Acest material este un articol comercial și nu prezintă punctul de vedere al redacției.

Olga Manciu:”De câteva ori am fost pe punctul de a divorța. Acesta a fost motivul!”

Olga Manciu a fost invitata noului episod #mamasita de pe unica.md, iar în cadrul interviului aceasta a recunoscut că a fost pe punctul de a divorța de Alex de câteva ori. Motivele fiind diferite și unele cu care se confruntă foarte multe cupluri. În acest episod aflați deasemenea care este relația ei cu soțul acum și cum își mențin relația puternică în continuare.

În interviu mai aflați și ce metode de educația a deprins în Anglia și cum se împacă cu cei doi adolescenți acasă!

Doi soldați în termen au fugit dintr-o unitate militară din Capitală

Doi soldați în termen sunt căutați, după ce noaptea trecută, ar fi părăsit samovolnic Unitatea Militară de pe strada Pietrarilor 3. Forțele Armate ale R.Moldova au solicitat ajutorul poliției pentru găsire acestora, susțin sursele PulsMedia.MD.

Potrivit surselor, ar fi vorba despre doi soldați în termen de 19 și respectiv 20 de ani. Noaptea trecută, aproximativ în jurul orelor 23:10, cei doi ar fi părăsit samovolnic teritoriul unității militare și nu au mai revenit. 

Peste câteva ore, în jurul orei 02:00, reprezentanții Armatei Naționale au solicitat ajutorul poliție pentru stabilirea locului aflării acestora, cu ulterioara întoarcere la unitatea militară.

Violeta Pleșca, reprezentantul Serviciului de Presă al Ministerulului Apărării, a confirmat informația pentru PulsMedia.MD și a declarat că Ministerul Apărării a dispus o cercetare de serviciu pentru a stabili toate circumstanțele, dar și motivul pentru care cei doi au părăsit unitate militară, iar materialele acumulate vor fi transmise către Procuratura Generală pentru a fi luată o decizie în acest caz.

7 semne că ai putea trăi până la 100 de ani
Articolul anterior
Ninge în România. Prima zăpadă din acest sezon a căzut deja
Articolul următor