Monotonia în cuplu poate fi evitată

Fiecare cuplu la începutul relației trăiește acea stare de euforie care este presărată de emoții, atracție, adrenalină și fiori de plăcere. După o perioadă, însă, rutina zilnică și obișnuința iau locul entuziamului și cei doi încep să se comporte parcă ar fi colegi de apartament, dar nu iubiți.

separator

Psihologii spun că este în natura umană să aratăm mai multă pasiune și dragoste la începutul relației, care mai apoi să fie înlocuită cu înțelegere reciprocă și respect. Acest lucru este normal și stă la baza oricărui cuplu de lungă durată, iar dacă totuși îți este dor de acele clipe, înseamnă că este timpul să-ți resuscitezi relația. Iată ce poți face pentru tine și partenerul tău pentru a evita monotonia în cuplu:

  • După trei ani de căsnicie. Planifică o vacanță unde să plecați doar în doi! Trei ani dintr-o căsnicie este primul prag la care un cuplu începe să se confrunte cu obișnuința și cu apariția monotoniei. Dacă o escapadă la munte nu mai este suficientă pentru a da un restart relației, o vacanță într-o altă țară ar fi varianta perfectă!!!
  • După cinci ani. Faceți un pas înainte în relație!Se știe că fiecare cuplu are ritmul lui. Potrivit unui studiu realizat în anul 2008, arată că cei care s-au logodit după aproape trei ani de relație și au mai așteptat aproape un an și jumătate pentru a face nunta, au avut parte de căsnicii fericite și longevive. Însă, și printre cei care au avut o nuntă spontană sunt cupluri longevive, care au parte de înțelegere și iubire în cuplu.
  • După zece ani. Este momentul să redeveniți afectuoși unul cu celălalt!Încercăm să păstrăm conexiunea cu partenerul.Numeroase studii au demonstrat că, îmbrățișările ajută la secreția oxitocinei, numită și „hormonul iubirii”, care scade tensiunea arterială și reglează pulsul. Astfel, o îmbrățișare de 15-20 de secunde reduce efectele nocive ale stresului asupra organismului și luptă eficient împotriva depresiei.
  • După 20 de ani. Sunteți deja o echipă, însă, nu vă pierdeți identitatea în relație!Identitatea – este una dintre problemele cu care se confruntă cuplurile la acest prag. Astfel, mulți spun că se simt frustrați și simt că și-au pierdut identitatea în afara relației sau a căsniciei. De aceea, este important să aveți și hobby-uri. Iar independența este atrăgătoare și va fi o plăcere să vă povestiți unul altuia cum v-a mers ziua și ce succese ați avut.
  • După 25 de ani. Este cea mai bună perrioadă să vă redescoperi-ți pasiunile din tinerețe!După 25 de ani, orice căsnicie de succes se transformă într-un parteneriat în care ambii au încredere deplină unul în celălalt. Cele mai multe cupluri își văd copiii plecați la facultate și la casele lor. Această perioadă poate fi ocazia perfectă pentru a vă regăsi și a vă reaminti de tinerețe. Puteți redescoperi lucrurile care vă făceau plăcere la care ați renunțat după ce au venit pe lume copiii și să vă faceți timp din nou unul pentru celălalt. 25 de ani de căsnicie merită sărbătoriți alături de cei dragi și, mai ales, merită încununați de o pereche de verighete aniversare!

Jamie Oliver a călătorit prin toată lumea și a aflat ce mânâncă cei mai longevivi oameni. Iată lista!
Articolul anterior
Rudele unei moldovence stabilite în Italia cer ajutor! Femei a dispărut de acasă de cinci zile
Articolul următor