Salată de crudităţi cu ton!

A plătit cu a câte 5 dolari doi minori din Capitală să livreze marijuana și hașiș

Ofițerii Direcției antidrog a INI, de comun cu ofițerii Direcției Generale Urmărire Penală a IGP, sub conducerea procurorilor PCCOCS, anunță reținerea liderului unui grup infracțional, care a racolat doi minori din Chișinău să livreze marijuana și hașiș în Bălți, Cahul și Chișinău.

În septembrie 2022, unul din minorii implicați a fost trimis în judecată, pentru distribuirea drogurilor în Grădina Botanică și Parcul Dendrariu din capitală. Acum, ambii sunt cercetați în stare de libertate, așa cum colaborează cu investigatorii. În privința „angajatorului” la solicitarea procurorilor PCCOCS, Judecătoria Chișinău, sediul Ciocana a dispus plasarea acestuia în arest preventiv pentru 30 de zile.

Schema grupului infracțional funcționa în baza comenzilor primite de la clienți, prin internet și erau gestionate de pe aplicația Telegram. Pentru ca să nu fie tras la răspundere, liderul cu vârsta de 27 de ani își îngropase telefonul într-o fâșie forestieră, de unde îl dezgropa de fiecare dată când comunica cu clienții.

Acesta a fost reținut chiar în proximitatea imediată a acestei locații, iar telefonul i-a fost ridicat pentru cercetarea cazului. Suplimentar, la percheziții au fost ridicate cartele telefonice, bancare, plicuri autosigilante pentru droguri, precum și droguri de tip marijuana și hașiș.

Ca o măsură suplimentară de deghizare a „afacerii” lui, bărbatul chiar și pentru cumpărarea en-gross a drogurilor le dădea indicații minorilor să le transporte. În schimb, bărbatul îi remunera pe minori cu a câte 5 dolari americani pentru fiecare ascunziș în care aceștia livrau drogurile.

Cei doi complici minori au fost reținuți în flagrant, în timp ce plasau drogurile în ascunzișuri, pentru clienți, într-o fâșie forestieră din sectorul Buiucani al capitalei. Investigațiile penale continuă, timp în care persoanele beneficiază de prezumția nevinovăției, potrivit legii. Totodată, oamenii legii atenționează persoanele implicate în trafic de droguri, dar le predau benevol autorităților, nu vor fi trase la răspundere penală.

Poliția a sesizat CEC din UTA Găgăuzia despre încălcările admise de un partid politic pe perioada campaniei electorale

Poliția a sesizat Comisia Electorală Centrală din UTA Găgăuzia, astăzi dimineață, despre acțiunile și încălcările constatate în procesul electoral, admise de un partid politic pe perioada campaniei electorale din regiune.

TRM - Adunarea Populară a Găgăuziei a stabilit data pentru alegerea  başcanului (VIDEO)

Printre acțiunile expuse în sesizare se numără coruperea alegătorilor, transportarea organizată contra plată a alegătorilor la secțiile de votare, plasarea afișajului electoral în locuri nepermise și achitarea mijloacelor bănești pentru acesta din surse financiare nedeclarate la CEC, precum și alte încălcări admise care sunt incompatibile cu un proces electoral democrat.

Un obuz, depistat pe malul râului Bâc. Au intervenit geniștii

Un obuz a fost depistat astăzi, 1 mai, de un bărbat, pe malul râului Bâc. Potrivit informațiilor, bărbat a anunțat oamenii legii după ce a observat obiectul suspect.

Obuz, depistat de un bărbat pe malul râului Bâc: Au intervenit geniștii

Urmare a apelului la 112, la fața locului imediat au fost orientate toate serviciile specializate si gupa operativă pentru stabilirea circumstanțelor, transmite realitatea.md.

Ajunși, polițiștii imediat au încercuit zona.

La fața locului au fost solicitați reprezentanții Forțelor Armate ai Republicii Moldova, care au ridicat obuzul.

Pe caz a fost inițiată o anchetă în stabilirea tuturor circumstanțelor.

Alintă-ţi copilul de 1 iunie!
Articolul anterior
Salată de crudităţi cu ton!
Articolul următor