Cu cine rămân copiii după divorț

unnamed (1)Echipa Unica.md lanseaz

separator
ă un nou proiect, Juristul tău”. Pentru că vrem să fim mai aproape de tine, avocații de la „Casa de Avocatură Digore” vor răspunde la toate întrebările venite pe site-ului unica.md.

„Casa de Avocatură Digore”  alege întotdeauna calea cea mai simplă şi cea mai rapidă, înţelegând nevoia clienţilor săi de a primi un răspuns în timp util.

Și cum de cele mai multe ori, există persoane care se confruntă cu problemele asemănătoare, ne-am gândit să plasăm întrebările cititorilor și răspunsurile specialistului.

Iată una din întrebările adresate specialiştilor în domeniul juridic:

Victor

“Dorim să divorțăm cu soția, avem doi copii. Cum se va stabili domiciliul copiilor?”

Răspuns:

“Domiciliul minorilor până la vârsta de 14 ani potrivit CC RM, este la părinții săi sau la acel părinte la care locuiește permanent. În cazul în care părinții locuiesc separat, domiciliul minorului care nu a atins vârsta de 14 ani se determină prin acordul comun al părinților. Dacă un asemenea acord lipsește, domiciliul minorilor se stabilește de către instanța de judecată, ținându-se cont de interesele și părerea minorului dacă acesta a împlinit vârsta de 10 ani. În acest caz, instanța judecătorească va lua în considerare atașamentul copilului față de fiecare dintre părinți, față de frați și surori, calitățile morale ale părinților, posibilitățile părinților de a crea condiții adecvate pentru educația și dezvoltarea copilului.”

Scrie întrebarea ta la adresa: juristultau@unica.md

unnamed„Casa de Avocatură Digore”
Tel: +(373) 22-24 03 05
Fax: +(373) 22-24 06 20
Mob: +(373) 6 8888 577

Dansatorul Dima Trofim debutează ca interpret alături de o prezentatoare de top din România!
Articolul anterior
Cele mai ciudate metode de contracepţie de-a lungul timpului VIDEO
Articolul următor
Alte articole interesante