Peste 38.000 de elevi din municipiul Chișinău vor fi alimentați gratuit la pachet de Primăria Chișinău în perioada organizării studiilor online.

Astfel, începând de luni, 24 ianuarie, până în data de 4 februarie, procesul educațional în instituțiile de învățământ primar și secundar din municipiul Chișinău se va desfășura la distanță, scrie primarul Ion Ceban, într-o postare pe facebook.
În această perioadă, Direcția Generală Educație, Tineret și Sport va organiza alimentația elevilor cu livrare la pachet. Prestatorii serviciilor de alimentație a elevilor au coordonat conținutul pachetelor cu Centrul de Sănătate Publică.
Sortimentul produselor permise pentru alimentația la pachet cuprinde:
– Articole de patiserie și cofetărie (fără grăsimi hidrogenizate);
– Covrigei și biscuiți (fără grăsimi hidrogenizate și aditivi); Publicitate
– Suc t/pac (conținutul de zahăr <5 gr. per 100 gr.);
– Cașcaval porționat ambalat (grăsimi până la 45%);
– Unt de vaci 82,5 %;
– Fructe (mere, banane, citrice);
– Crupe în sortiment, paste făinoase;
– Iaurt natural 2,6% neîndulcit.
„Alimentația elevilor va fi organizată prin distribuirea pachetelor către părinți la instituțiile de învățământ, în una din zilele săptămânii, conform unui grafic stabilit.
Valoarea pachetului cu produse este echivalentă cu cea a consumației unui copil la cantina școlii pentru 5 zile, în funcție de meniul stabilit.
În cazul în care în ziua stabilită părintele nu va putea veni la instituție, pachetul va putea fi ridicat într-o altă zi prin coordonare prealabilă.
Pachetele nedistribuite vor fi returnate prestatorului de servicii alimentare, iar plățile se vor face pentru numărul de unități distribuite”, mai spune primarul Ion Ceban.
Distribuirea pachetelor se va face pentru următoarele categorii de elevi care beneficiază de alimentație gratuită:
⁃ Elevi din clasele I-IV – în valoarea micului dejun;
⁃ Elevi din clasele I-IV din familii social-defavorizate (20 la sută din numărul total de elevi) – în valoarea micului dejun și a prânzului;
⁃ Elevi din clasele V-IX din familii social-defavorizate – în valoarea micului dejun;
⁃ Elevi din clasele I-XII care au suportat TBC și cei care au contactat focarele cu TBC – în valoarea micului dejun și a prânzului.