Ouăle sunt o sursă bună de substanțe nutritive cheie de care copiii au nevoie, inclusiv fier pentru sânge, folat pentru creșterea celulelor, acizi grași omega 3 pentru învățare și proteine pentru creștere. Un ou conține aproximativ 9% din necesarul zilnic de fier al unui copil, 60% din necesarul zilnic de folat, 12% din necesarul zilnic de omega 3 și 43% din cerințele zilnice de proteine ale unui copil.

Noile cercetări sugerează că cei mici ar trebui să mănânce zilnic ouă. Mai exact, le putem oferi copiilor câte un ou în fiecare zi, după introducerea acestuia în dietă conform vârstei. Recomandarea vine de la nutriționiștii de la Academia Americană de Pediatrie.
Deci, doar un singur ou în fiecare zi este o sursă importantă de substanțe nutritive. Oul conține și vitamina D – atât de importantă pentru bebeluș în absobția digestivă a calciului și fixarea acestuia în oase.
Cercetătorii au descoperit că un ou pe zi ajută la creșterea și dezvoltarea copilului
O echipa de medici francezi au studiat copiii cu vârste cuprinse între 6 si 9 luni cărora le-a fost repartizat aleatoriu câte un ou în fiecare zi timp de 6 luni, comparativ cu un grup de control care nu a primit ouă. În grupul cu ouă, riscul de stagnare al creșterii și dezvoltării a fost redus cu 47%, iar riscul de a fi subponderal a fost redus cu 74%.
Cum să introduci oul în alimentația copilului?
În jurul vârstei de 7 luni și jumătate – 8 luni, poți oferi copilului prima masă cu ou.
Cum ouăle sunt un alergen obișnuit, este bine să începem prin a introduce oul în cantități mici. Medicii nutriționiști recomandă să dăm aproximativ un sfert de linguriță de ou gătit în fiecare zi, amestecat cu alte alimente. Dacă copilul tolerează aceste cantități, creștem încet cu un sfert de linguriță cantitatea, până când poate tolera un ou întreg, în fiecare zi.