Tot mai mulți bebeluși se nasc giganți. Care sunt cauzele

Un copil născut în Pensilvania a cântărit la naştere 6,130g. Băieţelul s-a născut prin cezariană o săptămână mai devreme, având lungimea corpului de 63,5 cm.

separator

Mama a declarat pentru un post local de știri că ştia despre dimensiunile fătului. ,,Credeam că voi avea gemeni, am avut burta foarte mare în ultimele trei luni de sarcină’’, dezvăluie femeia. Oficialii spitalului declară că Isaac s-a născut sănătos, fără probleme medicale.

De regulă, naşterea bebeluşilor gigantici, numiţi macrosomi, este legată de răspândirea obezităţii şi a diabetului şi de proasta alimentaţie a mamelor.

Fenomenul poate fi îngrijorător, deoarece nou-născuţii cu greutate mare pot suferi de  complicaţii la naştere, dar şi comportă risc crescut de îmbolnăvire mai târziu în viaţă. Copiii cu greutate mai mare la naştere sunt mai predispuşi la apariţia obezităţii şi a bolilor de inimă.

Este foarte important ca mama să aibă o greutate normală a corpului, atât înainte de concepere, cât şi în timpul sarcinii, pentru a-i asigura viitorului bebeluş o dezvoltare sănătoasă, spun medicii.  De aceea, mamele trebuie să acorde atenţie dietei şi să facă multă mişcare înainte de a rămâne însărcinate şi pe toată durata sarcinii.

Fostul soț nu achită pensia alimentară din salariul oficial…
Articolul anterior
Secretele vedetelor autohtone care au slăbit după naștere
Articolul următor
Alte articole interesante