Orice mamă îşi doreşte să aibă copii sănătoşi. Însă ştim cu toţii, că sistemul imun se dezvoltă treptat, și pentru ca el să fie puternic deseori este pus la încercare. Anume în timpul luptei cu infecţia în organismul lui se dezvoltă anticorpi. Aşa că, scumpe mame, încercaţi să priviţi majoritatea bolilor infecţioase a copiilor ca pe o „călire” imună a organismului micuţului. Acest element de dezvoltare a imunităţii nu este unul plăcut, dar este inevitabil.
Ce putem face ca atunci când se îmbolnăveşte copilul, să se refacă mai repede? Sunt câteva recomandări generale, şi anume- alimentarea corectă, călirea organismului, aportul corect de vitamine şi microflora intestinală echilibrată. Da, ultimul element este foarte important, deoarece el contribuie la asimilarea corectă a alimentelor, reprezintă o barieră pentru toxine şi poate inhiba creşterea şi activitatea bacteriilor patogene din intestine.
Intestinele noastre reprezintă un laborator complex. Anume aici se petrec ultimele etape de prelucrare a mâncării consumate, se absorb în sânge elementele și vitaminele necesare funcţionării normale a organismului, tot aici se pot absorbi și toxinele, dacă funcţia de barieră este afectată. Bacteriile creează un mediu favorabil, pentru ca aceste procese să se petreacă cu o eficienţă maximă. Atunci când în microflora intestinală există un dezechilibru, simptomele neplăcute nu se lasă întârziate, şi anume: diaree, balonări, constipaţie, absorbţie încetinită a unor elemente importante, predispunere la infecţii intestinale, iar fraza „Mă doare burtica” se ţine scai de copilaşul nostru. Cred că e o situaţie des întâlnită în practica multor mame. Dereglarea echilibrului poate apărea atunci când este/a fost recent o infecţie intestinală bacteriană sau virală, sau când am folosit antibiotice pentru tratarea diferitor boli infecţioase, sau în cazul unor boli gastro-intestinale, când este afectat procesul de fermentație. Vestea bună este, că azi sunt produse cu conţinut de bacterii folositoare, care ajută la normalizarea microflorei intestinale, astfel contribuind la întărirea imunităţii micuţului.
Pentru o funcţionare bună, laboratorul nostru intestinal are nevoie de pre- biotice şi pro- biotice. Cele mai întâlnite tipuri de pro-biotice sânt lacto- și bifidobacteriile, iar pre-bioticele necesare sunt fructooligozaharide. Preparatul Lacto-G, le are pe toate cele necesare. Bacteriile acidolactice din componenţa lui restabilesc şi menţin echilibrul fiziologic al microflorei intestinale, creează condiţii nefavorabile pentru multiplicarea și activitatea microorganismelor patogene, iar prezenţa fructooligozaharidelor face ca restabilirea florei intestinale să fie rapidă. Alt avantaj al acestui produs este că lactobacteriile conţinute în el sunt acidorezistente şi nu se distrug în stomac sub influenţa sucului gastric, şi ajung nemodificate şi puternice în intestine, la “ locul lor de muncă”.
Lacto-G poate fi administrat concomitent cu antibioticele, şi astfel să prevină afectarea microflorei intestinale. Fiind folosit la copii 0-2 ani câte 1 capsulă pe zi, iar la copii 2-12 câte 1-2 capsule pe zi, Lacto-G ajută rapid şi eficient la normalizarea funcţiei de absorbţie, şi funcţiei de barieră a intestinelor.
Creşterea copiilor este o muncă, iar “ fructele” pe care le culegem mulţi ani mai târziu sunt pe măsura aportului nostru de părinte. Noi nu putem sa-i ferim de multe boli, dar putem să-i ajutăm să crească puternici, cu o imunitatea bine dezvoltată. Anume, la aceasta ne poate ajuta Lacto-G. Pentru mai multe detalii întrebaţi medicul Dvs de familie.
Și nu uitaţi că igiena alimentară şi spălarea regulată pe mâini rămâne obligatorie!
Preparatul Lacto-G conține atât probiotice, cât și prebiotice – fructooligozaharide.
Este demonstrat că multe tipuri de probiotice inhibă creșterea și activitatea bacteriilor patogene din intestine (Salmonella, Shigella, E.coli, Vibrio cholerae) și posedă efect imunomodulator. Diminuează pH-ul intestinal, îmbunătățesc funcția de barieră a mucoasei intestinului, condiționează eliberarea de metaboliți toxici.
Studiile efectuate demonstrează că probioticele reduc frecvența și durata diareii acute.
Șos. Hîncești 43, of. 303
Tel. 22859630, fax. 22859631
www.gmp.ge