Soarele și pielea copiilor

Pielea nu uită nicio rază de soare! O singură arsură solară severă în copilărie, dublează riscul de a dezvolta melanom mai târziu.

separator
Soarele și pielea copiilor

Copilăria este perioada cu cea mai intensivă expunere la soare – copiii se joacă afară, merg în vacanțe la mare, la munte, la bunici. Până la vârsta de 18 ani expunerea la soare reprezintă practic 50% din întreaga viață. Anual, expunerile la soare ale unui copil le depășesc de 2-3 ori pe cele ale unui adult.

4De-a lungul timpului, expunerea excesivă la soare și arsurile solare repetate duc la accelerarea procesului de îmbătrânire a pielii, la slăbirea sistemului imun, iar în multe cazuri sunt premisa cancerului de piele.

Pielea copiilor este mai sensibilă la razele UV, deoarece are un sistem imatur de apărare cutanată. Fiind mai fragilă decât cea a adulților, pielea copiilor este mai puțin pregătită să se apere împotriva efectelor dăunătoare ale soarelui și poate păstra pentru mulți ani ”memoria” tuturor arsurilor solare. Cancerul de piele se află în strânsă legătură cu expunerea excesivă la soare, în special în copilărie. O singură arsură severă în copilărie dublează riscul de a dezvolta melanom mai târziu. De aceea, copilăria este o perioadă importantă în ceea ce privește protecția solară.

sli

Se recomandă aplicarea produselor de protecție solară special create pentru pielea copiilor, cu respectarea următoarelor cerințe:

  • 1Formula hipoalergenică, fără parfum, fără alcool și coloranți. Formula rezistentă la apă și fotostabilă – rezistentă la soare și căldură;
  • Până la vârsta de 3 ani produsul fotoprotector trebuie să conțină doar componenta minerală sau organo-minerală, ele rămân doar la suprafața pielii, nu se absorb și nu penetrează epiderma;
  • După 3 ani pot fi utilizate produse care au la bază filtre organice sau organo-minerale atent alese, adaptate pentru copii. De obicei, ele sunt cu textură mai fluidă – lăptișor, spray – sunt mai ușor de aplicat.

3Protecția solară cu cel mai înalt nivel de securitate este asigurată de produsele fotoprotectoare pentru copii de la URIAGE. Gama BARIESUN are la bază un complex filtrant nou, foarte performant, care asociază doar 3filtre anti-UVA/UVB. Formula este adaptată pentru pielea copiilor – fără filtre chimice, fără parfum, fără alcool, fără parabeni.  BARIESUN Cremă Minerală SPF50+ și BARIESUN Lăptișor pentru copii SPF50+ sunt ușor de aplicat, penetrează rapid, au formulă fotostabilă, rezistentă la apă și nisip.

Rubanovici Dumitru, medic dermatolog

Promoție fierbinte:

– Bariesun Spray – SUPER PREȚ

 – Bariesun lapte copii – SUPER PREȚ + cadou pălărioară
– 20% la toată gama solară Bariesun

Promoție valabilă în limita stocului disponibil, în rețeaua de farmacii “Orient”!

Găsiți produsele Uriage în rețeaua de farmacii „Orient” și „Felicia”. 

uriageLaboratoires dermatologiques d’Uriage – 98,
Avenue de la republique 92400 Courbevoie, France
www.labo-uriage.com

Jocuri în ziua de Paște pe care copiii le vor adora

Dacă îți este greu să selectezi câteva activități pe care să le propui celor mici în perioada sărbătorilor pascale, îți venim în ajutor cu câteva jocuri de Paște pe care copiii le vor adora. Garantăm!

Vânătoarea de ouă este o activitate clasică cu ocazia Paștelui. Dacă ai posibilitatea să întreprinzi această activitate în curtea bunicilor cu atât mai bine, pentru cei mici să petreacă puțin timp în aer liber. Ascunde câteva ouă de plastic, goale pe interior. Fiecare ou va conține câte o hârtie pe care vei scrie indicii despre locul unde piticii vor descoperi următorul ou. Vânătoarea va duce la descoperirea unei comori. Poate fi o jucărie sau un alt premiu mult dorit. Asigură-te că fiecare copil implicat va primi câte un mic premiu pentru a evita dezamăgirea.

Cursa cu ouă de Paște

Fiecare copil primește câte o lingură de lemn, pentru a evita accidentele. Înainte de a da startul, marchează un traseu. Toți piticii vor parcurge traseul ținând în mână o lingură de lemn, în care au așezat câte un ou fiert. Cine ajunge primul la destinație a câștigat cursa.

CNAS a finanțat plata indemnizațiilor adresate familiilor cu copii în valoare de 20,46 milioane lei

Casa Națională de Asigurări Sociale (CNAS) informează că astăzi, 4 aprilie, a fost finanțată plata indemnizațiilor unice la naștere, indemnizațiilor pentru creșterea/îngrijirea copilului, indemnizațiilor pentru creșterea copiilor gemeni și indemnizațiilor paternale.

Valoarea totală a indemnizațiilor a atins suma de 20,46 milioane lei, transmite Știri.md.

Beneficiarii pot ridica banii după ce plățile sunt procesate prin serviciul guvernamental de plăți electronice (MPay).

Totodată, CNAS îndemnă părinții, după înregistrarea nașterii copilului la Agenția Servicii Publice, să deschidă un card social la orice bancă comercială din Republica Moldova, pentru a beneficia de indemnizații din orice colț al lumii.  

Pentru mai multe detalii, doritorii sunt îndemnați să telefoneze la Centrul de Apel al CNAS la numărul 022-257-777, alegând opțiunea necesară.

Femeie arestată pentru moartea fiului ei, uitat în mașină, în plină caniculă

O femeie din SUA a fost arestată în cursul acestei săptămâni, după ce a fost acuzată pentru moartea fiului ei adoptiv, în vârstă de cinci ani. Copilul a fost închis în mașină, în plină caniculă, timp de șapte ore, conform NBC News.

Potrivit Poliției din Omaha, statul Nebraska, femeia în vârstă de 40 de ani, pe nume, Juanita Pinon a fost pusă sub acuzare, după ce copilul a fost găsit în mașină, miercuri dupăamiază, în jurul orei 17:00.

Autoturismul era într-o parcare din apropierea salonului de înfrumusețare la care lucra Pinon, a spus Chris Gordon, purtătorul de cuvânt al Poliției, pentru NBC News, conform AK-24.

Băiețelul a fost lăsat în mașină timp de aproximativ 7 ore, în timp ce mama lui vitregă era la muncă. Conform Poliției, minorul a fost dus de urgență la spital, dar nu a mai putut fi salvat. De asemenea, femeia a refuzat le spună agenților dacă a lăsat intenționat copilul în mașină sau dacă a fost o greșeală.

În urmă autopsiei se va află dacă băiețelul a murit din cauza expunerii la căldură sau din altă cauza, a mai spus Chris Gordon.

În Omaha, zilele trecute temperaturile au atins 89 de grade F (32 de grade Celsius). Dar „temperatura din interiorul mașinilor poate fi mult mai mare decât afară”, a spus Janette Fennell, fondatoare și președinte al organizației KidsAndCars.org.

Gândițiva la temperatura din interiorul unui vehicul precum o seră. Ai un vehicul, este multă sticlă în el și apoi, în funcție de unghiul în care te afli față de soare, se încălzește foarte repede”, a spus ea, adăugând deschiderea geamurilor deschise nu este suficientă pentru a răci o mașină.

„De fapt, am documentat decese în cazul în care temperaturile de afară au ajuns și până la de 60 de grade C,” a mai spus această.În 2024, cel puțin 10 copii au murit în SUA din cauza caniculei, după ce au fost uitați în mașini.

Vezi ce dar a primit Laurențiu Popescu înainte de ziua sa de naștere!
Articolul anterior
Instructorul care ştie secretul tinereţii!
Articolul următor
Close menu