Trusa medicală pentru vacanța cu copii

Vacanța este perioada la care visează atât copii cât și maturii. Uneori însă, vacanța poate fi întristată de anumite incidente sau stări de sănătate. Pentru a preveni momentele când suntem surprinși de incidente, mai ales când mergem cu cei mici în vacanță, ar trebui sa avem mereu la îndemână trusa de prim ajutor pentru vacanță. Iată ce trebuie să conțină ea.

separator
Trusa medicală pentru vacanța cu copii
  • Cremă împotriva razelor ultraviolete.Vacanța de vară presupune aflarea îndelungata în aer liber. Pentru a evita arsurile de piele, este recomandată folosirea cremelor cu un factor mare de protecție împotriva razelor solare. Pentru copii se recomanda cremele cu factorul UV50+  sau 80+.
  • Cremă anti țânțari. În unele țări nu veți întâlni țânțari pe plajă, dar dacă mergeți în Ucraina sau România, atunci această cremă este strict necesară. Pișcăturile de țânțari pot provoca reacții alergice la copii și un disconfort pe parcursul sejurului.
  • copii_plaja-radio-vacanta-e1340873627681-241x300Crema antialergică pentru cazuri de înțepătură de insecte sau reacții alergice.
  • În caz de mici accidente. Ele sun practic inevitabile în cazul copiilor, iată de ce este bine să aveți în trusă soluții dezinfectante (apa oxigenată, rivanol, betadine etc.), unguent antibacterian, comprese sterile, pansament, vată, fașă, plasturi, ser fiziologic.
  • Antitermice. Uneori copii care merg pentru prima dată la mare reacționează negativ la schimbul de climă prin creșterea febrei sau a unor dereglări digestive. Adaptarea la noile condiții climaterice are loc de obicei în 2-3zile. Pentru astfel de cazuri și nu numai, când copilul are febră mai mare de 38 grade, este nevoie de medicamente gen Paracetamol, Ibuprofen (sirop sau supozitoare). De asemenea nu uitați termometrul acasă.
  • Soluții de rehidratare.  În cazul intoxicațiilor alimentare însoțite de vărsături, diaree, febră  acestea sunt foarte utile. Ele se găsesc fie sub forma de pliculețe care trebuiesc preparate cu apă fiartă și răcită.
  • Antidiareice. Diareea la copii mici este provocată mai ușor, pentru că ei sunt sensibili la mai mulți factori. Iar când acest lucru se întâmplă în vacanță, este cu atât mai neplăcut. Pentru a restabili rapid micoflora intestinală și a stopa diareea, aveți nevoie de medicamente antidiareice
  • Reglatoare ale tranzitului intestinal. Ca urmare a intoxicațiilor sau a altor dereglări ale tranzitului intestinal puteți folosi medicamente gen Linex, Subtil ( foarte utile în timpul și după tratamentul cu antibiotice).
  • Un antibiotic. De cele mai multe ori nu este nevoie de el, dar oricum este recomandat să conveniți cu medicul pediatru asupra unui astfel de medicament, în caz de urgență

REȚINEȚI!  Despre orice medicament din trusa dumneavoastră pentru vacanță trebuie să discutați cu medicul pediatru sau medicul de familie.

Baby Coccole cremaBaby Coccole – Cremă protectivă împotriva țânțarilor cu ulei natural esențial de Citronella, Geranio și Melissa de la Betafarma Spa.

Aceste uleiurile esențiale sunt recunoscute ca remedii naturale împotriva țânțarilor. Parfumul plăcut caracterizează acestă cremă cu o formulă deosebită (pH fiziologic), delicată, care nu pătează și nu unge, dând o plăcută senzație de prospețime și răcoare.

Atenție: Aplicați produsul pe corpul expus (față, gât, brațe și picioare) evitând contactul cu ochii și mucoasele. În caz de contact cu ochii clătiți abundent cu apă. Nu folosiți pe pielea iritată sau pe răni. Nu lasați la îndemâna copiilor.

Baby Coccole - StickBaby Coccole – Stick împotriva durerii provocate de înțepătura țânțarilor cu ulei natural de Migdale și Ulei extra virgin de măsline de la Betafarma Spa.

Este suficientă o mică cantitate de lichid pentru a îndepărta durerea înțepăturii provocată de țânțari. Dacă este necesar repetă aplicarea produsului după 10 minute.

Baby Coccole - Crema de protec_ie solar_Baby Coccole – Crema de protecție solară cu principii pure și naturale – protecție înaltă SPF 30 de la Betafarma Spa.

Cremă de protecție solară în mod deosebit indicată pentru primele expuneri la soare a copiilor și necesară pentru protecția pielii sensibile a copiilor de efectele razelor solare UVA și UVB. Conține filtri fizici, chimici și naturali (Vitamina E și Rusco) într-un dozaj echilibrat, ce o face ușor de aplicat și deosebit de delicată. Acestă cremă nu conține parfum, alcool, coloranți și este  rezistentă la apă.

Ceai BABYCALMCeai BABYCALM

Acest ceai ajută la eliminarea disconfortului abdominal la sugari şi copii mici. Conține fructe de fenicul (Foeniculi fructus), fructe de chimion (Carvi fructus), flori de muşeţel (Chamomillae flos) și mentă (Menthae herba). Are efect de calmare a crampelor şi durerilor abdominale, carminativ (ajută la eliminarea gazelor intestinale), antivomitiv. Ceaiul Babycalm este recomandat în tulburări digestive la sugari şi copii mici: colici, balonări, aerofagie (înghiţire de aer în timpul mesei), vărsături.

Cana „Flexi Cup” 300 ml cu pai moale

Datorita supapei speciale anti-scurgere, lichidele reziduale nu rămân în pai, astfel asigurând o igienă suplimentară. Paiul este fabricat din silicon moale și flexibil, iar cana este din material plastic (PP) durabil, fără conținut de Bisfenol. În plus, este dotată cu capac protector și clips de prindere.

Cănița Easy Learning 1

Cănița din gama NUK Easy Learning, cu adaptor moale din silicon este pentru o tranziție cât mai ușoară de la alăptare către alimentarea independentă din căniță. Are un design ergonomic cu o capacitate de 210 ml.

C_ni_a Easy Learning 1.1 C_ni_a Easy Learning 1

Sticluța NUK Junior 300ml

NUK Biberon Junior Cup cu adaptor push-pull, fabricat din polipropilena (PP) special creat pentru copiii activi cu clips de prindere.

Sticlu_a NUK Junior 300ml

Să aveți o vacanță frumoasă!

ElodyImportator: SRL „Becor”;
Calea Orheiului 111/5, Chişinău;
Tel.: 022406209
Rețeaua de farmacii “ELODY”
Call-center: 022 46-18-18

Jocuri în ziua de Paște pe care copiii le vor adora

Dacă îți este greu să selectezi câteva activități pe care să le propui celor mici în perioada sărbătorilor pascale, îți venim în ajutor cu câteva jocuri de Paște pe care copiii le vor adora. Garantăm!

Vânătoarea de ouă este o activitate clasică cu ocazia Paștelui. Dacă ai posibilitatea să întreprinzi această activitate în curtea bunicilor cu atât mai bine, pentru cei mici să petreacă puțin timp în aer liber. Ascunde câteva ouă de plastic, goale pe interior. Fiecare ou va conține câte o hârtie pe care vei scrie indicii despre locul unde piticii vor descoperi următorul ou. Vânătoarea va duce la descoperirea unei comori. Poate fi o jucărie sau un alt premiu mult dorit. Asigură-te că fiecare copil implicat va primi câte un mic premiu pentru a evita dezamăgirea.

Cursa cu ouă de Paște

Fiecare copil primește câte o lingură de lemn, pentru a evita accidentele. Înainte de a da startul, marchează un traseu. Toți piticii vor parcurge traseul ținând în mână o lingură de lemn, în care au așezat câte un ou fiert. Cine ajunge primul la destinație a câștigat cursa.

CNAS a finanțat plata indemnizațiilor adresate familiilor cu copii în valoare de 20,46 milioane lei

Casa Națională de Asigurări Sociale (CNAS) informează că astăzi, 4 aprilie, a fost finanțată plata indemnizațiilor unice la naștere, indemnizațiilor pentru creșterea/îngrijirea copilului, indemnizațiilor pentru creșterea copiilor gemeni și indemnizațiilor paternale.

Valoarea totală a indemnizațiilor a atins suma de 20,46 milioane lei, transmite Știri.md.

Beneficiarii pot ridica banii după ce plățile sunt procesate prin serviciul guvernamental de plăți electronice (MPay).

Totodată, CNAS îndemnă părinții, după înregistrarea nașterii copilului la Agenția Servicii Publice, să deschidă un card social la orice bancă comercială din Republica Moldova, pentru a beneficia de indemnizații din orice colț al lumii.  

Pentru mai multe detalii, doritorii sunt îndemnați să telefoneze la Centrul de Apel al CNAS la numărul 022-257-777, alegând opțiunea necesară.

Femeie arestată pentru moartea fiului ei, uitat în mașină, în plină caniculă

O femeie din SUA a fost arestată în cursul acestei săptămâni, după ce a fost acuzată pentru moartea fiului ei adoptiv, în vârstă de cinci ani. Copilul a fost închis în mașină, în plină caniculă, timp de șapte ore, conform NBC News.

Potrivit Poliției din Omaha, statul Nebraska, femeia în vârstă de 40 de ani, pe nume, Juanita Pinon a fost pusă sub acuzare, după ce copilul a fost găsit în mașină, miercuri dupăamiază, în jurul orei 17:00.

Autoturismul era într-o parcare din apropierea salonului de înfrumusețare la care lucra Pinon, a spus Chris Gordon, purtătorul de cuvânt al Poliției, pentru NBC News, conform AK-24.

Băiețelul a fost lăsat în mașină timp de aproximativ 7 ore, în timp ce mama lui vitregă era la muncă. Conform Poliției, minorul a fost dus de urgență la spital, dar nu a mai putut fi salvat. De asemenea, femeia a refuzat le spună agenților dacă a lăsat intenționat copilul în mașină sau dacă a fost o greșeală.

În urmă autopsiei se va află dacă băiețelul a murit din cauza expunerii la căldură sau din altă cauza, a mai spus Chris Gordon.

În Omaha, zilele trecute temperaturile au atins 89 de grade F (32 de grade Celsius). Dar „temperatura din interiorul mașinilor poate fi mult mai mare decât afară”, a spus Janette Fennell, fondatoare și președinte al organizației KidsAndCars.org.

Gândițiva la temperatura din interiorul unui vehicul precum o seră. Ai un vehicul, este multă sticlă în el și apoi, în funcție de unghiul în care te afli față de soare, se încălzește foarte repede”, a spus ea, adăugând deschiderea geamurilor deschise nu este suficientă pentru a răci o mașină.

„De fapt, am documentat decese în cazul în care temperaturile de afară au ajuns și până la de 60 de grade C,” a mai spus această.În 2024, cel puțin 10 copii au murit în SUA din cauza caniculei, după ce au fost uitați în mașini.

Cristofor Aldea-Teodorovici: ” La moment, există o femeie în viaţa mea…”
Articolul anterior
Lansare cu hoți în stilul anilor’30 (FOTO+VIDEO)
Articolul următor
Close menu