Oamenii de ştiinţă au descoperit mai multe semnale care conturează de la vârste fragede că un copil va avea un IQ înalt. Află, mai jos, câteva curiozități!
Nou-născut
Conform studiilor, femeile care aduc pe lume copii mai grei, dar fără să aibă probleme de sănătatea, ar putea să fie mamele unor genii. Copiii care au fost hrăniţi corespunzător în timpul vieţii intrauterine au şanse mai mari să aibă o inteligenţă cu mult peste medie, a arătat un studiu realizat pe 3.000 de copii, publicat în British Medical Journal.
Între 1 an şi 2 ani
Copiii care aud încă de când se nasc vorbindu-se în mai multe limbi străine în jurul lor au un IQ mai mare decât majoritatea. Concluziile unui alt studiu, publicat în revista britanică „Child Development“ a indicat că în cazul copiilor născuţi din părinţi care vorbeau mai multe limbi străine s-a înregistrat un IQ peste medie.
Vârsta de 3 ani
Copiii care au o înălţime peste medie înainte să împlinească vârsta de trei ani au obţinut rezultate mult mai bune la testele de inteligenţă, conform unui alt studiu.
Vârsta de 4 ani
Chiar dacă nu vor reuşi să picteze ca un mic Picasso, copiii care pot să deseneze la vârsta de patru ani o imagine realistă a unei persoane umane se vor dovedi, la adolescenţă, mai inteligenţi decât cei care nu pot face acest lucru, au observat cercetătorii de la King’s College din Londra. Aceştia au studiat desenele realizate de 15.000 de copii cu vârsta de patru ani.
Vârsta de 5 ani
Dacă începe să spună minciuni fără oprire, poate că ar fi cazul să nu vă îngrijoraţi. Conform unui studiu canadian la care au participat 1.200 de copii, cu vârste între doi ani şi 17 ani, s-a descoperit că cei care sunt capabili să mintă de la vârste fragede se dovedesc şi cei mai inteligenţi. Medicii au explicat că inventarea unei situaţii sau poveşti reprezintă un proces destul de complex, care este un bun indicator al unui IQ peste medie.
Vârsta de 6 ani
Copiii care au aptitudini muzicale şi care pot cânta la un instrument muzical de la vârste fragede sunt mai dezvoltaţi din punct de vedere emoţional. O cercetare făcută la Universitatea Colegiului de Medicină din Vermont, SUA, în cadrul căreia a fost scanat creierul a 232 de copii sănătoşi, cu vârste între şase şi 18 ani, a relevat că aceia care cântau la un instrument muzical făceau faţă mai bine emoţiilor şi anxietăţii.
Vârsta de 7 ani
Copiii care reuşesc să citească mai bine decât media la vârsta de şapte ani obţin şi rezultate mai bune la testele de inteligenţă, conform unui studiu desfăşurat de Universitatea din Edinburgh, în 2014.
Vârsta de 8 ani
Deşi poate să pară ciudat, copiii de opt ani care obişnuiesc să se culce târziu şi trag mereu de timp când trebuie să meargă la culcare, devin adulţi extrem de inteligenţi, mai ales dacă prezintă acest obicei de la vârste foarte fragede. Copiii foarte inteligenţi au şanse mai mari de a se dovedi la vârsta adultă persoane nocturne, care obişnuiesc să se culce târziu şi să se trezească târziu.
Vârsta de 9 ani
Concluziile unui studiu realizat de Universitatea din Cardiff, pe 5.000 de copii cu vârste între nouă şi 11 ani, a arătat că cei care mâncau în mod regulat un mic dejun sănătos (cereale integrale, lactate etc) au obţinut rezultate de două ori mai bune la testele de inteligenţă decât cei care nu aveau acest obicei. Micul dejun este cea mai bună masă a zilei pentru dezvoltarea creierului, atunci când este compus din alimente sănătoase.
Vârsta de 10 ani
Copiii vorbăreţi sunt, de regulă, mai inteligenţi decât majoritatea. De altfel, la 10 ani, copiii pot fi testaţi de Mensa, în cadrul programelor speciale dezvoltate de societatea celor mai inteligente persoane din lume, pentru a li se stabili IQ-ul. Printre indicatorii luaţi în calcul de Mensa se numără şi plăcerea de a conversa sau stabilirea anumitor reguli pentru diferite jocuri.
sursa: www.adevarul.ro