Mărturisile unei femei care a născut natural o fetiță de 5 kg. Medicii i-au rupt bebelușei clavicula

O femeie de peste Prut a împărtășit experiență primei ei nașteri, o naștere naturală a unei fetițe de 5 kg. Bebelușului i-a fost ruptă clavicula la naștere pentru a putea fi scoasă mai ușor, iar mama s-a ales cu ruptură de perineu și 17 copci.

separator

,,Eu și soțul meu suntem căsătoriți de 8 ani și suntem și colegi de serviciu ( în aviație). Am simțit că e timpul pentru bebe. După 3 ani de tratamente am reușit să rămân însărcinată. Am fost extrem de fericită când într-un final a apărut și liniuță. Am avut o sarcina mai mult la pat, cu colul semideschis de la 20 de săptămâni. Am ajuns cu greu și cu multe sacrificii la 40 de săptămâni… până într-o seară când am simțit dureri din ce în ce mai puternice și la intervale regulate. Pe la 9 seară, contracțiile au început să fie tot mai țări, iar la ora 2:00 am ajuns la spital cu dilatie 2.

Orele tot treceau, dar eu mai mult de 4 nu mă dilatăm. A venit doamna doctor și mi-a făcut două injecții în burtă pentru dilatație și de la 6 până la 11:45 am avut dureri din minut în minut. Stăteam la marginea patului, încercăm să mă mișc, dar îmi amorțiseră toți mușchii. M-a cuprins o teamă groaznică. Mă gândeam cum voi putea împinge din moment ce nu mai simțeam nimic. Simțeam o durere cruntă de parcă fiecare os mi s-ar fi rupt. Am rugat-o pe doctoriță să-mi facă ceva că nu mai rezistăm.

La 11:10 m-a urcat pe masă. Fetiță era deja coborâtă total. Ascultam indicațiile medicului. La un moment dat, pe lângă doctoriță care mă asista, au mai venit 2 medici. Au început să vorbească și păreau agitați. Una dintre doctorițe mi s-a prezentat și mi-a spus: „Avem o problema.. destul de gravă și e mult prea târziu să facem cezariană, copilul fiind mult prea coborât. Problema e următoarea: aveți contracții din minut în minut că interval. Copilul este foarte mare și la semnalul meu împingeți și țineti împins până la următoarea contracție. În momentul în care am împins, cu cea mai mare putere, am simțit o trosnitura, parcă ceva s-a rupt. Nimeni nu scotea niciun sunet. Când m-am uitat, toate asistentele și mai multe paciente erau în jurul copilului. Expulzia placentei a fost mai dureroasă că nașterea. În timp ce mă cosea, doctoriță mi-a spus de unde s-a auzit trosnitura. Mi-a zis că nu a avut altă posibilitate decât să-i facă fetei ruptură de claviculă să o poată scoate. Durerea rupturii crunte, pe care am avut-o și pentru care a fost nevoie de 17 copci, a fost și mai mare când am auzit că fetiță, abia născută, avea mâna ruptă.

5 zile a stat la incubator și alte 6 zile pentru că îmi făcuse o infecție și era pe antibiotic. Chinul a continuat și acasă. Nu aveam pic de experiență și mă chinuim să o îmbrac fără să-i pun mânecă de la bluza pe mâna. O alăptăm doar în șezut. Cu 17 copci și ruptură de perineu, va dați seama ce dureri aveam. Acum, la 2 ani distanță, suntem optimiste și nu ne mai gândim la rău. Acum avem și bebe nr. 2. Natalia este extrem de fericită că are o surioara și nu a fost geloasă în niciun moment”.

Poți citi materialul integral pe www.demamici.ro.

Captură de marijuana de 240 de mii de lei, în Anenii Noi și Criuleni. Suspecții riscă închisoare de la 3 la 7 ani
Articolul anterior
Peste 1.500 de copaci vor fi plantați, sâmbătă, în fâșia de protecție a râului Bâc! Primăria municipiului Chișinău invită cetățenii să se alăture acțiunii!
Articolul următor
Alte articole interesante