Captură de marijuana de 240 de mii de lei, în Anenii Noi și Criuleni. Suspecții riscă închisoare de la 3 la 7 ani

Ofițerii de investigație din cadrul Direcției Antidrog al Inspectoratului Național de Investigații, sub conducerea procurorilor din cadrul oficiului Nord al PCCOCS a fost documentată activitatea infracțională a unui grup de persoane care cultivau plante de cânepă, le prelucrau, iar ulterior marijuană obținută o comercializau consumatorilor.

separator
În urma activităților de investigație demarate în luna septembrie 2019, de către ofițerii antidrog au fost acumulate informații precum că, în raioanele Anenii Noi și Criuleni membrii unui grup au plantat pe mai multe terenuri plante de cânepă cu scopul comercializării ulterioare și obținerii de profit. Plantele erau prelucrate și depozitate la o fermă pentru creșterea animalelor.

La data de 21 octombrie 2019, având informația precum că unul din membrii grupului intenționează să transporte o cantitate de droguri pentru comercializare, ofițerii antidrog în comun cu procurorii, au efectuat acțiuni de urmărire penală, astfel, au fost reținute două persoane, în vârstă de 44 și 59 de ani. În cadrul perchezițiilor efectuate au fost depistate plante de cânepă uscate, pregătite pentru prelucrare, mai multe pungi și saci cu marijuană, obiecte destinate consumului de droguri. Astfel, au fost ridicate aproximativ 8kg de marijuană.

Suspecții realizau drogurile cu 150 lei per 5gr. Astfel, aceștia urmau să obțină un venit de aproximativ 240 000 lei.

Ambele persoane au fost reținute pentru 72 ore și urmează să fie prezentate în fața magistraților fiind solicitat prin demersul procurorului aplicarea măsurii preventive sub formă de arest pe un termen de 30 de zile. În cazul în care va fi demonstrată vina, suspecții riscă închisoare pe un termen de la 3 la 7 ani pentru „Circulația ilegală a drogurilor, etnobotanicelor sau analogilor acestora în scop de înstrăinare”.

Categoriile de bugetari care vor primi salarii mai mari, începând cu anul viitor
Articolul anterior
Mărturisile unei femei care a născut natural o fetiță de 5 kg. Medicii i-au rupt bebelușei clavicula
Articolul următor
Alte articole interesante