La întrebarea „Cum să alegi scutece pentru copii”, Google oferă peste zece milioane și jumătate de variante de răspuns. Dar aceasta nu înseamnă că dacă copilul dumneavoastră are roșeață și inflamație în zona scutecelor, atunci trebuie să renunțați la un brand de scutece și să treceți la altul. Înainte de toate asigurați-vă că respectați toate regulile de îngrijire a copilului și folosiți un unguent de protecție.
Igiena copilului este principala preocupare a tinerilor părinți. Îngrijirea corespunzătoare a pielii bebelușului menține în stare bună și sănătatea lui generală.
Iritarea pielii și inflamația în zona scutecelor este una dintre cele mai frecvente probleme ale copilăriei fragede cu care se confruntă în medie de la 7 până la 35% dintre sugari. Parțial, acest fapt se datorează caracteristicilor pielii bebelușului și îngrijirii acestuia.
- Pielea bebelușului este cu 20-30% mai subțire decât pielea adulților.
- Fundulețul are multe pliuri care sunt o sursă de umiditate. Între pliuri, pielea poate transpira și se poate irita în mod constant.
- Pielea intră adesea în contact atât cu urina, cât și cu scaunul, iar sub ele se formează un mediu umed. În cazul contactului prelungit al pielii cu umiditatea, stratul celular superior (epiderma) se umectează și se deteriorează.
- Iritarea și inflamația pielii pot fi cauzate de modificarea compoziției chimice a urinei și a fecalelor bebelușului. Astfel de modificări pot apărea din mai multe motive: trecerea la un alt tip de lapte praf, introducerea unui nou supliment alimentar, administrarea unor medicamente.
Cauza roșeții și erupțiilor cutanate poate fi, de asemenea, și îmbrăcarea excesivă a sugarului pentru plimbare care nu corespunde vremii de afară.
Cum să păstrați pielea bebelușului în zona scutecelor sănătoasă:
- Schimbați scutecele copilului la fiecare trei-patru ore.
- Spălați-l cu apă curată după fiecare schimbare a scutecului și după fiecare scaun.
- Lăsați copilul la baia de aer timp de 20-30 de minute de două-trei ori pe zi pentru ca pielea să respire fără scutec.
- Cumpărați scutece de mărime corespunzătoare și nu le strângeți prea tare.
- Uneori scutecele într-adevăr trebuie înlocuite. Dacă copilul este predispus la alergii, iar dumneavoastră folosiți scutece obișnuite, treceți la cele hipoalergenice.
- Nu înfofoliți copilul!
- Utilizați un unguent pentru îngrijirea pielii copilului. Profesioniștii din domeniul sănătății recomandă adesea unguente pe bază de dexpantenol. În țesuturi, dexpantenolul este transformat în acid pantotenic (vitamina B5). Acidul pantotenic protejează pielea, hidratează, restabilește elasticitatea și accelerează vindecarea rănilor.
Dacă totuși copilul are erupții cutanate în zona acoperită de scutec, consultați un specialist pentru a vă recomanda cel mai potrivit tratament și unguent pentru restabilirea pielii copilului.
Vezi detalii aici: http://www.grindeks.md/ru/produkty/bezrecepturnie-lekarstva/dlya-myshts-i-sustavov/rekreol-maz/