Nata Albot: ,,2020 nu m-a învățat cum să mă distanțez de oameni, ci m-a învățat cum să mă apropii de copiii mei”

Nata Albot își surprinde în mod constant prietenii virtuali cu postări captivante și utile. Pe final de an, cunoscuta jurnalistă moldoveancă stabilită în Canada, mamă a patru copii de vârste diferite, a revenit cu o postare ce poate binevenită pentru mulți dinte părinți.

,Eu pe toți patru într-o poză rar când îi pot aduna, așa că vin cu o concluzie părintească pe sfârșit de an, sub o fotografie de vară.

Pe mine 2020 nu m-a învățat cum să mă distanțez de oameni, ci m-a învățat cum să mă apropii de copiii mei. Și încă mă învață. Să nu credeți că am terminat școala asta. Poate chiar e una din cele mai răvășitoare perioade.

Iată cele mai importante lecții:

1. Aparențele înșală. Dacă ei afișează că nimic deosebit nu li se întâmplă, asta nu înseamnă că nu li se întâmplă. Să nu pierzi prudența, să încerci să simți și să vezi dincolo de aparențe, mai ales cu adolescenții, este crucial.

2. Dragostea și atașamentul copiilor pentru părinte nu neapărat vine la pachet cu ei. Pentru unii trebuie să lupți, să depui efort, să consulți psihologi, să citești și să nu renunți nicio secundă de a căuta să construiești o relație, chiar dacă pare că te lovești zilnic de același perete.

3. Celularele sunt una dintre cele mai degradante invenții pentru copii. Cultivă lene, îndobitocire, sedentarism și procrastinare. Contactul cu ecranul trebuie controlat și dozat. Iar cea mai bună soluție nu sunt interdicțiile, ci oferirea alternativelor și condiționarea. Ai citit atâtea pagini, ai văzut documentarul, am discutat despre cele învățate – ai screen time. Eu nu cred că le putem interzice sau elimina device-le. Deși până la o anumită vârstă efectiv le-aș considera periculoase pentru copii.

4. Obiceiurile bune de viață se preiau, nu se învață pe de rost. Tu încerci să mănânci corect și copii vor considera asta gustos. Tu faci sport, și copii tăi vor prelua asta ca pe o normalitate. Tu urli, și copii vor prelua această formă de comunicare drept una normală.

5. Arta este cel mai bun medicament pentru această generație TikTok. Și discuțiile despre cine vor să devină în viață. Și conectarea cu muzica, pictura, sculptura. Chiar dacă vi se pare că toate se lovesc ca nuca de perete, nu încetați să conectați regulat copiii cu arta.

La un moment dat vor veni acasă și vă vor spune că era singurul copil din clasă care știa despre Archimboldo. Și asta e cea mai mare răsplată pentru toți nervii pierduți în încercarea de a planta în ei semințe de frumusețe. Simt că aș mai adăuga puncte, de s-ar citi măcar acestea până la capăt”, le-a dezvăluit Nata Albot urmăritorilor săi virtuali.

Tatiana Heghea și-a arătat abdomenul la doar câteva ore după naștere: ,,Este rezultatul meu. Eu mi l-am dorit. Nu este o normă că trebuie să se întâmple cu fiecare”

La doar câteva ore după ce l-a adus pe lume pe cel de-al treilea copil al său, Tatiana Heghea a avut curajul să își arate abdomenul în fața camerelor de luat vederi. În imagini se vede că interpreta se poate lăuda cu o burtică suplă, chiar dacă născuse în urmă cu doar 35 de ore. Interpreta dezvăluie că a avut parte de o recuperare rapidă după fiecare dintre nașteri și, deși recunoaște că are gene favorabile, tânăra mamă nu ascunde faptul că rezultatul condiției sale fizice se datorează faptului că duce un stil sănătos de viață, face sport și are o dietă sănătoasă și echilibrată.

”Este un rezultat al meu. Eu mi l-am dorit. Corpul meu așa poate. Nu este o normă că trebuie să se întâmple cu fiecare asta. Categoric, nu! Eu doar am împărtășit extazul și șocul meu personal. Înainte de a scrie comentarii negative, gândiți-vă că în spatele unui rezultat, sunt făcuți niște pași pentru a-l obține. Sport intensiv, alimentație corectă, activitate și genetica”, mărturisește tânăra mămică.

,,Fetelor, vreau să vă dau un sfat: a te externa din maternitate nu este despre felul în care arăți, ci despre sănătatea mintală a mamei. Sănătatea ta psihologică este prioritară. Eu aș fi fost gata și aș fi ieșit la fel de mândră și împlinită, dacă îmi știam puiul sănătos în brațe și cu acele +10 kg sau +20 kg.

Rezultatul meu este unul cu care trebuie să mă mândresc, pentru că altfel aș supăra corpul meu, aș supăra tot efortul meu, toată disciplina mea și tot ce am făcut conștient, cu asumare și dragoste. Dar, în același timp, nu înseamnă că așa trebuie. Dacă vă pot servi drept o sursă de inspirație și motivație că ”Uite, se poate, totuși”, atunci mă bucur. Dar nu uitați că prioritar e să nașteți copii sănătoși. ”, a mărturisit Tatiana Heghea.

Video:

În ce țară plănuiește Rihanna să-și crească fiul: Iubește acel loc și vrea să țină bebelușul departe de lumina reflectoarelor

Rihanna „plănuiește să se mute în Barbados, împreună cu A$AP Rocky, pentru a-și crește fiul în țara ei natală”. Artista în vârstă de 34 de ani și A$AP Rocky, 33 de ani, și-au întâmpinat primul copil pe 13 mai.

Potrivit The Mirror, Rihanna ar putea rămâne în Los Angeles pentru următoarele trei luni, înainte de a se muta pentru o lungă perioadă în Caraibe.

O sursă a declarat: „Rihanna iubește Barbados și i-a plăcut să crească acolo. Vrea să-i ofere bebelușului ei aceeași experiență pe care a avut-o și ea – departe de lumina reflectoarelor. Atât familia ei, cât și a lui ASAP sunt în Barbados, așa că cei doi vor să se mute și ei acolo în câteva luni.”

Mai mult, Rihanna a decis deja școală va urma fiul ei peste câțiva ani. 

„Rihanna se descurcă bine. Sunt foarte încântați să fie părinți. Rihanna este deja o mamă minunată”, a mai spus sursa respectivă.

Acesta este primul copil atât pentru Rihanna, cât și pentru A$AP, care sunt împreună de doi ani, după ce anterior, ani de zile, au fost simpli prieteni. 

Vestea potrivit căreia Rihanna se întâlnea cu A$AP a apărut în ianuarie 2020, după despărțirea vedetei de Hassan Jameel cu care s-a întâlnit timp de aproape trei ani. În ianuarie, ea a dezvăluit că este însărcinată.

Artista a mărturisit pentru Vogue: „Echilibrul este una dintre cele mai mari provocări ale mele, a fost dintotdeauna. Acum există o altă ființă care intră în joc și schimbă din nou tot ceea ce înseamnă asta.”

„Totuși, am afaceri care nu se vor conduce singure. Mama mea s-a descurcat cu noi trei fără să aibă resursele pe care le am eu, așa că sigur voi face față.”

În timpul sarcinii, Rihanna și-a arătat constant burtica, în cele mai nonconformiste ținute.

„Moda este unul dintre lucrurile mele preferate, așa că, știi, am sfidat ceea ce înseamnă să fii însărcinată”, a spus ea pentru Entertainment Tonight. „Îmi face plăcere că nu trebuie să-mi fac griji și să-mi ascund burtica. Dacă mă simt plinuță, asta e. Este un copil acolo!”.

Rihanna puts her baby bump on display as she shows off her self-care  routine in a new video | PINKVILLA
Rihanna on Pregnancy, Romance, and How She's Changed Fashion (Again): Vogue  May 2022 Cover Story | Vogue

sursa

Tatiana Heghea, externată din maternitate! Interpreta a dezvăluit numele și sexul bebelușului

Clipe de fericire în familia interpretei Tatiana Heghea! Astăzi, tânăra mămică și bebelușul ei nou-născut au fost externați din maternitate. Cu zâmbete și mari emoții, soțul interpretei și cei doi copii mai mari ai cuplului l-au așteptat acasă pe noul membru al familiei. Artista a adus pe lume un băiețel sănătos, căruia părinții i-au ales numele Tiberiu-Alexandru.

Deja mamă a trei copii, Tatiana Heghea recunoaște că este o femeie împlinită. Aceasta i-a dedicat un mesaj emoționant fiului ei nou-născut:

,,Bine ai venit acasă, fiule! ❤️

Tiberiu-Alexandru

20 mai 2022

E despre tine, despre ale tale 4,200 kg, despre ai tăi 55 cm

Despre perfecțiunea ta în ochii noștri, despre împlinirea noastră datorită ție!

Despre acea supremă și măreață binecuvântare despre care am vorbit din prima clipă cum te-am simțit sub inima mea.

Fii fericit fiule!

Cu drag, părinții tăi, surioara și frățiorul mai mare și sigur, toată comunitatea mamei tale”, a menționat interpreta pe Instagram.

Tatiana Heghea și Eugen Rabei au devenit părinții a trei copii. Fiica mai mare, Regina-Raluca, are 6 anișori, iar fiul mai mic, Arthur-Elisey.

Sănătate, fericire și multe împliniri acestei frumoase familii!

În Moldova, deocamdată, nu ar fi fost depistată noua tulpină a Coronavirusului
Articolul anterior
Echipamente medicale în valoare de circa 1 milion de euro, donate Moldovei de către UE și OMS
Articolul următor