O mamă vrea să adăpostească fetița abandonată pentru a-i oferi lapte matern

Cazul bebelușului de 2 săptămâni, care a fost găsit abandonat într-un bloc de pe bulevardul Ștefan cel Mare și Sfânt din Capitală, a sensibilizat mai mulţi oameni.

O mamă cu doi copii se oferă să-l adăpostească temporar, iar unii internauți sunt gata să ajute fetița cu haine și tot ce este necesar, transmite publika.md

Doina Pantaz, de 34 de ani, din orașul Rezina, este femeia care a scris poliției că ar putea să primească bebeluşul la ea acasă. Femeia are doi copii, un băiețel de șapte ani și o fetiță de șase luni.

„Deci, eu alăptez și așa că am lapte și pentru altcineva. Decât să stea în spital sau într-un centru, unde vin să-i vadă din trei în trei ore. Mă gândesc că o să fie mai bine la cineva acasă. cu toate că după asta îmi va fi greu să mă despart de ea. Sunt de acord să-i ofer timpul și dragostea mea.”

Doina spune că şi-ar dori să devină asistent parental, pentru a ajuta micuții abandonați sau rămaşi orfani.

„Tragediile acestea deja au început să fie parcă un trend și este înspăimântător. M-am gândit la înfiat, dar aici sunt mai multe condiții. Eu o să cer periodic informații despre fetiță asta și la orice etapă dacă e nevoie de ajutorul meu, o să fiu bucuroasă să o ajut.”

Cazul a stârnit un șir de reacţii pe internet. Unii oameni s-au mobilizat și s-au oferit să ajute fetița. De exemplu, familia Cojocari din Capitală ar vrea să doneze haine.

„Aici sunt mai mari un pic, dar eu cred că o să fie de ajutor… Sunt toate cu etichetă. Sunt noi nouțe… și mai mici.”

„Petrecând timpul acasă cu ai noștri doi copii, am văzut din întâmplare postarea. Avem hăinuțe noi și de ce să nu ajutăm un copil care are nevoie.”

Medicii de la Spitalul Municipal Nr. 1 din Chişinău spun că fetița este perfect sănătoasă şi că până acum a fost îngrijită şi alăptată la sân.

„În prezent, bebelușul se simte bine. Cântărește două kilograme opt sute. Este alimentată artificial. Conform examenului de către specialiști, fetița nu are mai mult de două săptămâni de viață. Este în secție obișnuită, nu are nevoie de îngrijiri medicale speciale, cum ar fi reanimare.”

Am încercat să aflăm de la Inspectoratul General al Poliției dacă mama bebelușului a fost găsită, însă nici conducerea IGP și nici serviciul de presă al instituţiei nu au răspuns la telefon. 

Pruncul a fost observat sâmbătă, în jurul orei 15:00, de către o locatară a blocului. Până la venirea poliţiei, femeia a luat copilul în casă pentru a-l încălzi şi a-l hrăni. Oamenii legii au iniţiat un dosar penal în acest caz.

Nargiz Zakirova, în vârstă de 51 de ani, este însărcinată cu al patrulea copil

Interpreta Nargiz Zakirova, de origine uzbecă, a dezvăluit că va deveni din nou mamă. Artista a publicat o poză în care se observă silueta ei deja modificată. Nargiz s-a mutat în Uzbekistan împreună cu soțul ei, care este cu 12 ani mai tânăr decât ea. Bărbatul și-a pus ușor mâna pe burtica vizibil rotunjită a artistei.

Наргиз ждет ребенка

„Să fie!”, a comentat succint Nargiz. Interpreta așteaptă un copil, care pentru ea va fi al patrulea la număr. Fanii i-au transmis numeroase mesaje și urări de încurajare.

Nargiz și-a jucat recent nunta cu Anton Lovyagin. Vedeta are o fiică, Sabina, din relația cu Ruslan Sharipov, dar și un fiu, Auel, din căsătoria cu Yernur Kanaibekov. De la al treilea soț, muzicianul american Philip Balzano, cântăreața a născut o fiică, Leila. Fiica cea mare a vedetei a devenit deja mamă de două ori.

Artista va deveni mamă pentru a patra oară. Nargiz a vorbit negativ despre politica rusă. Drept urmare, ea a primit o interdicție de intrare în Rusia pentru o perioadă de 50 de ani.

Артистка станет мамой в четвертый раз

O mamă cu doi copii mici a fost ajutată de doi carabinieri din Capitală, după ce mașina acesteia s-a defectat

O mamă cu doi copii mici a fost ajutată de carabinierii Direcției regionale Centru, care exercitau serviciul de menținere a ordinii publice în adiacentul parcului ,,La Izvor’’.

O mamă cu doi copii, ajutată de carabinieri în Capitală

Asta după ce roata din spate a mașinii sale s-a deteriorat.

„Când aproapele tău se află în nevoie, întinde-i o mână de ajutor! – spune o vorbă din popor, care, astăzi, s-a confirmat pe deplin.

Astfel, astăzi de carabinierii  Direcției regionale Centru, care exercitau serviciul de menținere a ordinii publice în adiacentul parcului ,,La Izvor’’ s-a apropiat o femeie cu doi copii mici care a comunicat care are nevoie de ajutor.

Aceasta avea o defecțiune tehnică la autovehiculul său (roata din spate deteriorată).

Situația nu a putut să-i lase indiferenți, așa că, colegii noștri, au venit în ajutor șoferului aflat în impas.

Pentru noi important este să ajungem la oamenii care au nevoie de ajutor acum!”, se arată în mesajul IGC.

Guvernul României a renovat mai multe grădinițe din Rezina

Condiții moderne de educaţie pentru peste 600 de preşcolari din Rezina. Toate cele patru grădiniţe din oraş au beneficiat, în ultimii şase ani, de susținerea financiară a Guvernului României.

Vești bune! Programul de lucru al unor grădinițe va fi extins

Recent, una dintre ele şi-a redeschis uşile pentru micuţi. Investiţia României se ridică la jumătate de milion de lei, transmite Tvr Moldova.

Grădiniţa nr. 2 din oraşul Rezina găzduieşte 140 de copii. Instituţia a fost modernizată din banii oferiţi de Guvernul României. Ultima data, instituţia de învăţământ a fost reparată acum 36 de ani.

Oxana Berghi director, grădiniţă: „Din anul 1986, gradinita activează şi deja erau foarte putrede pardoselile, un pericol mare pentru securitatea copiilor, pana ieșeau și cuiele din ele. S-a renovat practic tot interiorul gradinitei, s-a renovat blocul alimentar, spalatoria, s-au schimbat 800 m patrati de pardosele.”

În candrul grădiniţei activează 28 de angajați. După renovare, au apărut noi locuri de muncă.

Părinţii spun că cei mici sunt încântaţi de noua grădiniţă şi au devenit mai dornici de a învăţa lucruri noi.

Aliona Babcinschi mamă: „Fetiţa mea mai mare mi-a spus: Ce baie frumoasa avem, ceea nu era mai înainte.”

Ana Donțu mamă: „Din câte cunosc eu, finanțarea este venită din partea guvernului României, în colaborare cu primăria noastra, adică au contribuit şi ei, și aici este și momentul dacă ar trebui de așteptat ca să se facă cu mult mai mult resurse de la primărie poate dura mult mai mult procesul. Resurse bune şi rezultat bun.”

Din costul total al lucrărilor, Guvernul României a oferit jumătate de milion de lei, iar Primăria oraşului Rezina este de 300 de mii de lei.

Simion Tatarov primar, oraşul Rezina: „Se înregistreaza sigur economii, economii esenţiale, nu mai spun despre asigurarea 24 din 24 cu apă caldă ceea ce înseamnă că vom avea mai mulţi bani pentru activităţi didactice.”

În ultimii 6 ani, toate cele patru instituții preșcolare din Rezina au beneficiat de susținere financiară din partea statului român. Peste 600 de copiii frecventează instituțiile preșcolare din oraș.

Cod roșu! Furtună de zăpadă în Olanda, Germania și alte regiuni din nord-vestul Europei
Articolul anterior
Interpreta Natalia Gordienko despre Eurovision: ,,Vă vom impresiona! Vom dansa împreună”
Articolul următor