Cu mult înainte de a sosi pe lume Prinții William și Harry, nașterile în familia regală presupuneau intervenții medicale majore. Dar iată că Prințesa Diana a schimbat modul în care femeile de pretutindeni nasc în prezent.
Chiar și în anii 1800, femeile nășteau cu ajutorul unei forme de anestezie ce seda organismul, iar copilul era scos cu forcepsul de fiecare dată. Acesta e și modul în care Regina Victoria și Regina Elisabeta a II-a au adus moștenitori pe lume, relatează baby.unica.ro.
Diana a fost prima femeie din Familia Regală a Marii Britanii care a născut la spital. În acele timpuri, a aduce pe lume un copil printr-o naștere fără dureri, dar cu multe riscuri, era un semn de bunăstare.
Așa se face că în anii 50, tot mai mulți medici obstetricieni încurajau nașterea prin această metodă, nu doar la casele regale. Nașterea cu anestezie „de zori”, cum era denumită, presupunea inclusiv riscuri de deces și în cele din urmă s-a renunțat la ea.
Nu s-a renunțat însă și la poziția în care femeile se presupune că erau nevoite să stea: întinse pe un pat, cu calmante în organism.
Prințesa Diana a rupt această tradiție și a decis să nască din poziție verticală, ajutată de o moașă și de Prințul Charles, în cazul ambelor nașteri refuzând să stea în poziție orizontală, mult mai anevoioasă pentru travaliu și pentru procesul nașterii.
Nu doar că nu era tradițional ca femeile să nască în altă poziție decât cea culcată, însă femeile din familia regală erau nevoite să nască acasă, mai precis la Palatul Kensington.
Diana a schimbat și această regulă, născând la Spitalul St. Mary, aducând astfel pe lume primii moștenitori ai Casei Regale a Marii Britanii care s-au născut într-un spital.
Tot în același spital s-au născut și primii doi copii ai Printului William cu Kate Middleton, Prințul George și Prințesa Charlotte, iar în cursul lunii aprilie va veni pe lume și cel de-al treilea copil al cuplului regal, probabil că în același spital.