2012 – anul căsătoriilor cerebrale!

Noi, femeile suntem cele care batem la uşi. Nu neapărat ni se deschid.  Punem întrebări, fără ca să ştim exact, dacă vom primi şi răspunsuri. Suntem tentate să răscolim acolo,  unde ne  miroase bine, dar şi acolo unde nu ne miroase deloc.

separator

Vrem să le ştim pe toate, că aşa ne este firea. Curiozitatea ne-a reunit într-o seară de marţi în “Clubul nostru”. Eram aşteptate de un singur bărbat, care era gata să ne dea răspunsuri la toate întrebările,  fără a ne reproşa că avem  prea multe lucruri neclare.

Anatol Basarab e  un altfel de bărbat, decât cel pe care îl aveţi acasă. Nu că s-ar pricepe mai bine la femei…el ştie, în proporţie de 99 la sută ce înseamnă cifrele şi prognozele. Păi, bine, de la el  am  aflat cât de importantă este cifra zilei, în care am conştientizat că suntem gata să ne legăm viaţa de viitorul soţ.

În ştiinţa cifrelor, nu ziua, în care ţi-ai pus ştampila în certificatul de căsătorie contează, dar cea, în care ai simţit şi ai trăit emoţional momentul edificator. Aceasta este decisivă. Matematica este simplă, mai grea poate fi doar viaţa în cuplu, dacă nu ai fost ghidată de un numerolog.

Aşadar, trebuie să ştii că doar maxim 4 zile din lună portiţa în lumea ta emoţională este deschisă, anume pentru pentru  a trăi sentimental. Doar în aceste zile lăuntricul tău va reacţiona pozitiv la o cerere în căsătorie. Care sunt zilele tale de maximă rezonanţă emoţională? Calculează-le desinestătător, cu ajutorul nostru.

Îţi dau un exemplu: Dacă eşti născută în data de 25, se însumează cifrele: 2+5=7. Rezultă că, zilele tale favorabile sunt acele care odată adunate, îţi dau rezultatul 7 :

7, 16(de la 1+6) sau 25(de la 2+5).

Posibil, vă întrebaţi în acest moment, cât de credibile pot fi prezicerile numerologilor. Anatol Basarab îşi respectă cifrele în care crede aproape sută la sută, cu excepţia cazurilor, în care prezicerile sunt generalizate.

“Atunci când informaţia numerologului, astrologului se referă la  un om concret, fiind studiate toate detaliile, informaţia este 99 la sută adevărată. Când este de larg consum, îndreptată unei mase de populaţie, credibilitatea ei scade considerabil.”

Mă mărit sau nu în 2012 ?

Anul 2011 a fost şi mai este unul favorabil pentru întemeierea unei familii sau stabilirea unei relaţii de lungă durată.

Dacă 2011 a fost un an al căsătoriilor  sentimentale, bazate pe trăiri interioare, atunci 2012 este  unul al oamenilor care au atitudine cerebrală faţă de viaţă şi respectiv faţă de sentimente. Ne căsătorim pentru că…Eu îţi dau asta…tu îmi dai asta,  în loc… Este un an bun pentru alianţe,  pentru căsătoriile logice, conştiente, în  bază de contract. În tot ce ia foc, trebuie să existe o motivaţie.

Pentru toate cuplurile, anul 2012 va pune o problemă: capacitatea de a învăţa. Acele cupluri care vor învăţa uşor din greşeli, vor avea sorţi de izbândă. Pentru cei care nu vor învăţa nici de la viaţă, nici de la ei înşişi, anul 2012 va fi un adevărat chin,  un dezastru, pentru că se pune mare preţ pe cunoaştere.  Nu poţi fi nici mai puternic ca viaţa, nici mai slab. Din necunoaştere, viaţa oricum va căuta să-şi ia ce-i aparţine.

Text: Olga Chirică

Cazul tinerei gravide ucisă cu sânge rece, abordat de deputați: ”A murit fiindcă e femeie”

Cazul omorului cu cruzime deosebită al tinerei Ana-Maria, însărcinată în luna a 6-a, a ajuns și în Parlament. Vicepreşedinta Legislativului, Doina Gherman, și-a exprimat solidaritatea cu familia fetei și a anunțat că la 30 aprilie, vor avea loc audieri publice privind „răspunsul sistemic al statului la cazuri de violență excepțional de grave”. „Victima nu are nicio vină. Este de datoria noastră să asigurăm că justiția prevalează în toate cazurile de violență. Ana-Maria a murit doar pentru că este femeie”, a subliniat Gherman, scrie unimedia.info.

„În contextul cazului tragic, soldat cu decesul victimei Ana-Maria, anunț audierile publice privind răspunsul sistemic al statului la cazuri de violență excepțional de grave, care vor avea loc în incinta Parlamentului, în data de 30 aprilie, ora 13:00.

În ultimii ani, chiar dacă RM a întreprins pași importanți în ceea ce privește asigurarea și protejarea drepturilor victimelor violenței în familie, dar și a infracțiunilor privind viața sexuală, se atestă că în cazul comiterii unui omor asupra femeiii, comis inclusiv în contextul unui act de violență în familie, act de violență sexuală, ură sau misoginie, cadrul normativ oferă o abordare generală, lipsită de individualizare, bazată pe caracteristici distincte.

În 2022, 24 de femei și-au pierdut viața, iar în 2023 au fost înregistrate 21 de cazuri de acest gen. Pornind de la importanța și sensibilitatea subiectului, facem apel către toate părțile interesate, în vederea necesității definirii juridice a fenomenului de femicid și măsurile care urmează a fi întreprinse, pentru protecția femeilor și fetelor din RM.

Victima nu are nicio vină. Este de datoria noastră să asigurăm că justiția prevalează în toate cazurile de violență. Ana-Maria a murit doar pentru că este femeie. Fiecare femeie din RM are dreptul să trăiască în siguranță, fie acasă, fie la muncă, fie pe stradă sau în orice alt loc. Ne exprimăm solidaritatea cu familia Anei-Maria, dar și cu toate femeile vicitime ale violenței în bază de gen și reconfirmăm angajamentul în lupta cu violența sub orice formă. Pe această cale invităm toate autoritățile responsabile, instituțiile publice, reprezentanții societății civile și partenerii de dezvoltare să participe la audierile publice”, a punctat Doina Gherman.

Tânăra a dispărut fără urmă, după ce a urcat într-un automobil, pe strada 31 august din oraș la data de 12 aprilie, ora 21:00, și a plecat într-o direcție necunoscută. Astfel, Poliția a solicitat ajutorul cetățenilor pentru a o găsi.

Ana-Maria Guja era însărcinată în a 6-a lună.

Care e calitatea aerului după praful saharian: Precizările Agenției de Mediu

Cu referire la norul de praf provenit din Deșertul Sahara, ce a cuprins teritoriul Republicii Moldova, Agenția de Mediu informează că în ziua de 24 și începutul zilei de 25 aprilie, în spațiul aerian al țării nu au fost identificate particule de praf de origine africană.

Potrivit Agenției de Mediu, nivelul de poluare a aerului atmosferic în municipiul Chișinău a revenit la fonul normal urban, fiind satisfăcător pentru sănătatea populației și a mediului întreg, transmite Știri.md

Meteorologii din România au anunțat că, în perioada 23-24 aprilie, o masă de aer cu particule de praf saharian va acoperi România și R. Moldova.

Norul a ajuns în Moldova în noaptea de 23 spre 24 aprilie. Așadar, în urma ploii nocturne, automobilele au rămas pline de nisip.  

„În perioada 23 aprilie, ora 09:00 – 24 aprilie, ora 13:00, circulaţia aerului, predominant sud-vestică, va favoriza avansul dinspre nordul Africii al unei mase de aer încărcată cu particule de praf de origine sahariană, către sud-estul Europei. Această masă de aer va fi deasupra României marţi şi în prima parte a zilei de miercuri”, se arată în comunicatul publicat de ANM.

 

Oamenii legii din Moldova și România anunță reținerea unui bunic, tată și fiu din Nisporeni, care ar fi traficat la cerșetorie o femeie cu dizabilități

Ofițerii CCTP, de comun cu procurorii PCCOCS, cu sprijinul autorităților din România, anunță reținerea unui bunic, tată și fiu din Nisporeni, care ar fi traficat prin cerșetorie o femeie, din anul 2008.

Victima are vârsta de 43 de ani și este cu dizabilitate. Așa cum aceasta avea doi copii și nu avea surse de existență, bunicul a profitat de starea ei și a organizat traficarea ei în afara Moldovei, în scop de cerșetorie. Schema a fost preluată de feciorul acestuia, iar ulterior – de nepot (cu vârste de 63, 42 și 21 de ani).

Cazul a fost deconspirat prin implicarea autorităților din România, unde a fost reținut feciorul învinuit de traficarea femeii – Brigada de Combatere a Criminalității Organizate Suceava, Procuratura DIICOT-Serviciul Teritorial Suceava. În aceeași casă, a fost depistată și femeia-victimă. La rândul lor, bunicul și nepotul au fost reținuți în raionul Nisporeni, Moldova. De asemenea, la investigarea cazului a contribuit și centrul european SELEC și agenția Uniunii Europene Eurojust.

Urmare a investigațiilor, a devenit cunoscut faptul că femeia ar fi fost transportată să cerșească în mai multe state din Europa, inclusiv în România și Lituania, dar și în Rusia. Potrivit informațiilor preliminare, activitatea infracțională le aducea zilnic 400-500 euro, din cerșitul femeii care era prezentată în stradă și la centre comerciale, cu pancarta inscripționată: „Oameni buni, ajutați-mă să strâng bani pentru protezarea picioarelor.”

După circa 16 ani de cerșetorie, însă, nimeni din cei trei de etnie minoritară, investigați pentru traficarea ei, nu i-au cumpărat proteze. Mai mult, pentru ca să evite investigații pentru trafic de persoane din partea poliției în statele în care era determinată să cerșească, a fost perfectat un certificat de căsătorie cu femeia-victimă cu un membru al familiei celor trei. De asemenea, urmare a perchezițiilor au fost depistate și alte pancarte cu mesaje false pentru cerșetorie scrise în limbi străine, precum și arme.

Investigațiile continuă, timp în care cei trei beneficiază de prezumția nevinovăției, potrivit legii.

Cremele de iarnă – nelipsite din trusa ta!
Articolul anterior
Începe anul, odihnindu-te sănătos!
Articolul următor