3.000 de soldați ruși ar fi apelat luna trecută la „linia telefonică de predare”

Această cifră reprezintă o creștere bruscă a numărului de trupe rusești care au sunat pentru a se preda sau a-și preda unitățile armatei ucrainene, a declarat un purtător de cuvânt al liniei telefonice directe create în scopul facilitării predării soldaților ruși care nu vor să ia parte la război și să ucidă, potrivit news.sky.com, preluat de Hotnews.ro.

Vitali Matvienko a declarat că cele 3.000 de apeluri reprezintă mai mult decât dublul cifrelor lunare pentru luna februarie.

Ucraina crede că această creștere ar putea fi legată de o contraofensivă ucraineană, despre care se crede în general că ar urma să aibă loc în primăvară.

„Operațiunea ucraineană de contraofensivă pe teren nu a început încă, dar efectul acesteia produce deja rezultate”, se arată într-un raport.

Linia telefonică „Vreau să trăiesc” a fost lansată în septembrie 2022.

Rușilor care au sunat li se promite că vor fi reținuți în conformitate cu Convenția de la Geneva.

Se crede că peste 10.000 de persoane au sunat la acest număr până în prezent.

Smiley, profund uimit! A plătit cu palma și le-a arătat fanilor cum a făcut asta

Plata cu cardurile bancare și cu smartphone-ul ar putea ajunge în curând istorie. O nouă modalitate de plată se folosește deja în Statele Unite ale Americii. Este vorba despre plata cu palma. Mai exact, după cumpărarea produselor, clienții nu vor mai scana carduri, ci propria mână. Aflat în SUA, Smiley, uimit de acest mod de plată, a postat și un clip pe tiktok. Actorul Florin Călinescu condamnă însă această metodă. 

„Da, deci în America s-a ajuns la nivelul la care se poate plăti cu palma. Nu știu dacă știați treaba asta.
Te înscrii și după aia plătești cu palma la magazin. Ăsta e prețul corect! Bine ați venit în viitor!”, a spus Smiley.@smiley_omul În America se plătește cu palma. Bine ați venit în viitor! ✋🏼”

La polul opus este cunoscutul actor Florin Călinescu care condamnă ferm decizia ca plata cu cash să fie interzisă.

„Eu nu sunt îngrijorat de crypto, eu sunt îngrijorat că ăștia vor sa nu ne mai lase cu cash în curând, sper să nu apuc. Nu există în România, n-o sa apucam nici tu ca oamenii încă sunt la țară și când vând o vaca nu pot sa dea cu cardul una la mana”, a spus Călinescu, conform Realitatea.net.

Maia Sandu a discutat cu secretarul britanic pentru Afaceri Externe despre cooperarea dintre Chișinău și Londra

Președintele Maia Sandu, care se află în Marea Britanie pentru încoronarea Regelui Charles al III-lea, s-a întâlnit cu secretarul de Stat pentru Afaceri Externe, Commonwealth și dezvoltare de la Londra, James Cleverly.

Oficialii au vorbit despre cooperarea bilaterală, în special cea economică. Au fost discutate evoluțiile de securitate din ultima perioadă, cum R. Moldova poate deveni un furnizor de stabilitate în regiune și cum ne pot ajuta partenerii britanici în acest sens.   

Șeful statului a apreciat contribuția Marii Britanii la realizarea reformelor pe care le întreprindem, în special pe segmentul anticorupție.

Grozăvie în Ceadîr-Lunga! Un tânăr de 18 ani, fără permis de conducere, a spulberat un copil de 8 ani

Un alt accident grav cu implicarea unui motociclist, produs astăzi.

Mașină de Poliție, surprinsă cu o pungă în loc de girofar

În această seară, în jurul orei 18:00, Poliția din Ceadîr-Lunga a fost sesizată, prin apel telefonic la 112, despre producerea unui accident în satul Baurci din raionul Ceadîr-Lunga.

Ajunși la fața locului polițiștii au stabilit preliminar că, un tânăr de 18 ani, fără permis de conducere, conducând motocicleta a tamponat un copil de 8 ani care a ieșit din ograda casei pe un drum adiacent, deplasându-se cu bicicleta.

În urma impactului, copilul a fost transportat la spital. La moment acesta se află în reanimare, în stare gravă.

Rezultatul testului alcoolscopic al șoferului este negativ.

Pe caz a fost inițiată o anchetă, în cadrul căreia urmează a fi stabilite toate circumstanțele producerii accidentului.

Amintim despre importanța atenției, echipării motocicliștilor și ajustării limitei de viteză.

Rușii produc un nou tip de bombe de 1,5 tone, pe care ucrainenii nu au cu ce să le doboare: ”Lovesc la peste 50 de kilometri”
Articolul anterior
Trei din patru producători ruși sunt afectați de sancțiunile occidentale, potrivit unui sondaj
Articolul următor