52 de țări incluse de către autorități în zona roșie. Condițiile de intrare în Republica Moldova

Autoritățile din țara noastră au aprobat o nouă clasificare a țărilor cu risc epidemiologic, în funcție de incidența cazurilor de Covid din ultimele 14 zile.

Persoanele care traversează frontiera de stat pe sensul de intrare în Republica Moldova, şi vin, direct sau în tranzit, din statele pentru care se impune regimul de autoizolare, vor completa în mod obligatoriu fișa epidemiologică, precum şi vor semna declaraţia pe propria răspundere de a respecta regimul de autoizolare de 14 (paisprezece) zile.

Cei care fac test COVID în a 10-a zi de carantină și au rezultat negativ pot ieși din carantină.

Totodată, este valabilă scutirea de carantină pentru cei care pot dovedi că au trecut prin boala Covid-19 și au dovada prezenței anticorpilor.

Se stabilesc excepţii de la regimul de carantină pentru următoarele categorii de persoane, în cazul în care nu prezintă semne clinice de infecţie respiratorie sau stare febrilă:

-persoanele care deţin un act confirmativ de vaccinare anti-COVID-19, prezentat în una dintre limbile română, engleză, franceza, germană, italiană sau rusă. Dovada imunizării este valabilă dacă au trecut cel puțin 14 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare;

-copiii cu vârsta de până la 6 ani;

-copiii cu vârsta cuprinsă între 6 și 18 ani, dacă prezintă rezultatul negativ al testului PCR COVID-19, efectuat cu cel mult 72 ore înaintea îmbarcării, pentru persoanele care călătoresc cu mijloace de transport în comun, sau cu cel mult 72 ore înaintea intrării pe teritoriul Republicii Moldova, pentru persoanele care călătoresc cu mijloace de transport proprii. Confirmarea trebuie să fie prezentată în una dintre limbile română, engleză, franceză, germană, italiană sau rusă;

-persoanele care deţin un act confirmativ de prezență a anticorpilor anti-COVID-19, prezentat în una dintre limbile română, engleză, franceza, germană, italiană sau rusă. Actul confirmativ este valabil pe durata a 90 zile de la data efectuării investigației.

-persoanele în tranzit (care nu depășește 24 ore de la momentul înregistrării intrării în Republica Moldova), itinerarul tranzitării fiind stabilit de Inspectoratul General al Poliţiei de Frontieră.

Mai jos, lista țărilor cu risc epidemiologic sporit de transmitere a Covid-19:

Bărbat diagnosticat cu „sindromul Italia” după 25 de ani de muncă în străinătate, pentru a-și întreține familia
Articolul anterior
Cum arată după renovare trecerea subterană de pe strada Alecu Russo
Articolul următor
Alte articole interesante